Εξωπραγματική πρόκριση της Λιόν με 7-1! (vid)

Ούτε το πιο διεστραμμένο ποδοσφαιρικό μυαλό δεν θα μπορούσε να πιστέψει αυτό που έγινε στο Ζάγκρεμπ. Η Λιόν με φοβερή ενέργεια και προσπάθεια διέλυσε με 7-1 την διαλυμένη, παραδομένη, ταπεινωμένη και ίσως ανάξια γι αυτή τη διοργάνωση Ντινάμο και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί του Αγιαξ με 2-0 πέρασε στην επόμενη φάση αφήνοντας εκτός τους Ολλανδούς.

Ούτε το πιο διεστραμμένο ποδοσφαιρικό μυαλό δεν θα μπορούσε να πιστέψει αυτό που έγινε στο Ζάγκρεμπ. Η Λιόν με φοβερή ενέργεια και προσπάθεια διέλυσε με 7-1 την διαλυμένη, παραδομένη, ταπεινωμένη και ίσως ανάξια γι αυτή τη διοργάνωση Ντινάμο και σε συνδυασμό με τη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης επί του Αγιαξ με 3-0 πέρασε στην επόμενη φάση αφήνοντας εκτός τους Ολλανδούς. Τέσσερα γκολ ο Γκομίς!
 
Αυτά που συνέβησαν στο Μαξιμίρ ήταν πέρα από κάθε φαντασία. Ακόμα και όποιος είδε το παιχνίδι δεν μπορεί να πει με σιγουριά αν όλα αυτά που έλαβαν χώρα ήταν προϊόν… σκηνοθεσίας, ενός καλοστημένου κόλπου, μιας συνομωσίας ή απλά ένα άσχημο παιχνίδι της μοίρας εις βάρος του Αγιαξ.
 
Όπως και να έχει πάντως, η ουσία είναι ότι η Λιόν έγραψε ιστορία, αφού μετά από αυτή την εμφατική νίκη με μπροστάρη τον Γκομίς, προκρίθηκε στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης για ένατη σερί σεζόν.
 
Και να φανταστεί κάποιος ότι στο 45ο το σκορ ήταν 1-0 με γκολ του 17χρονου Ματέο Κόβατσιτς (χρειάστηκε τρίτη προσπάθεια για να νικηθεί ο Γιορίς). Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όμως, ο Γκομίς άνοιξε λογαριασμό ισοφαρίζοντας σε 1-1.
 
Στο δεύτερο μέρος, έγινε χαλασμός Κυρίου. Οι γηπεδούχοι που έγιναν η 14η ομάδα στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ που τελειώνει τον όμιλο χωρίς βαθμό, έδειχναν σαν μια ερασιτεχνική ομάδα που παρατάχθηκε με σκοπό να θαυμάσει τους αντιπάλους της!
 
Στο 48ο ο Γκοναλόν μετά από ασίστ του Μπριάν πετυχαίνει το 1-2. Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα (λες και έπαιζαν μπάσκετ) ο Μπριάν δίνει δεύτερη ασίστ. Πασάρει στον Γκομίς και αυτός σημειώνει το 1-3.
 
Η Λιόν πέτυχε και τρίτο γκολ πριν καν συμπληρωθούν τα πρώτα επτά λεπτά στην επανάληψη! Και πάλι ο Γκομίς μετά από ασίστ του Σισοκό. 1-4, λοιπόν. Το 1-5 έγινε από τον Λισάντρο στο 64ο μετά από πάσα του Λακαζέτ, ενώ το 1-6 στο 70ό και πάλι από τον Γκομίς μετά από πάσα (και πάλι) του Σισοκό. Το τελικό 1-7 που έστειλε τη Λιόν στην επόμενη φάση σημειώθηκε στο 75ο με σκόρερ τον Μπριάν μετά από ασίστ του Φοφανά.
  
ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ: Κελάβα, Βρσάλικο, Βίντα, Αντέμι, Ιμπάνιες, Μπαντέι, Καλέλο, Κόβατσιτς (80ό Πόκριβατς), Σαμίρ (66ο Αλίσπαχιτς), Λέκο, Μπεκιράι (55ο Σιτούμ).
 
ΛΥΩΝ: Γιορίς, Σισοκό, Λόβρεν (54ο Λισάντρο), Κονέ, Νταμπό, Γκοναλόν, Φοφανά, Μπριάν, Γκουργκίφ, Λακαζέτ (65ο Εντερσον), Γκομίς


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.