Το σύμπλεγμα των αντιθέσεων (video, photos)

Μία βόλτα στο υπερσύγχρονο σύμπλεγμα αθλητικών χώρων της Αστάνα κρύβει πολλές εκπλήξεις για τον επισκέπτη.
Νίκος Γαβαλάς
03/11/2016 • 11:00
Οι αντιθέσεις δίπλα στο γήπεδο της Αστάνα.
  • shares
Μία βόλτα στο υπερσύγχρονο σύμπλεγμα αθλητικών χώρων της Αστάνα κρύβει πολλές εκπλήξεις για τον επισκέπτη. Όπως θα διαπιστώσετε και από τα πλάνα της παρακάμερας του novasports.gr, το μάτι πέφτει πρώτα πάνω στην εντυπωσιακή «Αστάνα Αρένα», το γήπεδο όπου θα διεξαχθεί ο αγώνας της Αστάνα με τον Ολυμπιακού. Περισσότερο με «διαστημικό σταθμό» μοιάζει εξωτερικά παρά με ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα «γειτονικά» κτίσματα. Ανάμεσα σε άλλα, ο επισκέπτης μπορεί να δει να απλώνονται σε μία τεράστια έκταση ένα σύγχρονο κλειστό γήπεδο μπάσκετ, αλλά και ένα εξαιρετικό γήπεδο για χόκεϊ στον πάγο. Όμως, σε αυτό το σύμπλεγμα αθλητικών χώρων υπάρχουν πολλά «χαμόσπιτα». Η πρόσβασή τους γίνεται μόνο από χωματόδρομους οι οποίοι το χειμώνα μετατρέπονται σε βούρκο.

Πραγματικά, ο επισκέπτης βιώνει με τον πλέον ρεαλιστικό και ξεκάθαρο τρόπο τις αντιθέσεις σε μία πόλη με ραγδαία ανοικοδόμηση την τελευταία 15ετία. Οι κρατικές επενδύσεις με χρήματα που προέρχονται κυρίως από την εξόρυξη πετρελαίου, δημιούργησαν αθλητικούς χώρους και κτίρια τα οποία κόβουν την ανάσα. Αλλά φυσικά δεν εξαφάνισαν από το χάρτη τα μικρά και πρόχειρα κατασκευασμένα σπίτια. 


Γράψτε το σχόλιο σας...

Ολυμπιακός - ΟΦΗ

Σάββατο 19 Οκτωβρίου, 19:30

Live
18/10/2019 • 07:06

Ντέρμπι με ιδιαιτερότητες σε Νίκαια, Φρανκφούρτη και Καντίθ

Σπουδαία ματς γίνονται απόψε σε Νίκαια, Φρανκφούρτη και Καντίθ όπου ο ρόλος του φαβορί λόγω των συνθηκών θεωρείται υποκειμενικός! Δεδομένο το προβάδισμα της Κλαμπ Μπριζ και της Νταντάλκ σε ματς όπου έχει αξία το γκολ των γηπεδούχων..