Ένας 34χρονος με φυσικές δυνάμεις 28χρονου

Στα 34 χρόνια του με σπουδαία καριέρα, ειδικά στην Γιουβέντους, με την οποία στα 7 χρόνια που παρέμεινε κέρδισε συνολικά 14 τίτλους, ο Στεφάν Λιχτστάινερ έχει ακόμη την «δίψα» της διάκρισης, απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενα να εγκαταλείψει την ενεργό δράση.

Στα 34 χρόνια του με σπουδαία καριέρα, ειδικά στην Γιουβέντους, με την οποία στα 7 χρόνια που παρέμεινε κέρδισε συνολικά 14 τίτλους, ο Στεφάν Λιχτστάινερ έχει ακόμη την «δίψα» της διάκρισης, απορρίπτοντας κάθε ενδεχόμενα να εγκαταλείψει την ενεργό δράση. 

Η διεθνής Ελβετός έφυγε το καλοκαίρι από την Γιουβέντους, άλλαξε μετά από 10 χρόνια χώρα, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του στην Αγγλία και την Άρσεναλ, με συμφωνία για έναν χρόνο. 

Προς το παρών ο Λιχτστάινερ αποτελεί back up του Έκτορ Μπεγερίν στο δεξί άκρο της άμυνας. Έχει παίξει σε ένα παιχνίδι πρωταθλήματος, αλλά παρά τον σχετικό παραγκωνισμό του στο ξεκίνημα , πιστεύει ότι έκανε τη σωστή επιλογή και ισχυρίστηκε επίσης ότι έχει ακόμη φυσικές δυνάμεις ενός 28χρονου: 
«Θα μπορούσα να είχα πάει σε πέντε άλλες ομάδες το καλοκαίρι, γνωρίζοντας ότι θα παίξω σίγουρα 47 με 50 αγώνες» Το ζητούμενο όμως για τον 34χρονο Ελβετό αμυντικό, δεν ήταν απλώς κάποιες συμμετοχές. Ήθελε να παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο. 

«Ήθελα να παίξω σε μία μεγάλη ομάδα, έψαχνα μια απαιτητική πρόκληση σε ένα νέο πρωτάθλημα.Το ήξερα από την αρχή ότι στην Άρσεναλ θα έπρεπε να ανταγωνιστώ για την θέση του βασικού με τον Έκτορ Μπεγερίν. Για μένα δεν έχει τεθεί ποτέ θέμα αποχώρησης, αν πρέπει να παραδεχτώ ότι δεν μπορώ να διατηρήσω το υψηλό επίπεδο των τελευταίων ετών, τότε φαίνεται ότι ήρθε ο καιρός. Αλλά τότε δεν θα φύγω μόνο από την Εθνική ομάδα, αλλά θα τελειώσω γενικά την καριέρα μου. «Με βάση μόνο τα δεδομένα απόδοσης, έχω τις φυσικές δυνάμεις ενός 28χρονου».

Συνηθισμένος στις επιτυχίες, με την Γιουβέντους κατέκτησε μεταξύ άλλων 7 πρωταθλήματα κει 4 Κύπελλα Ιταλίας πρέπει να προσαρμοστεί σε μία ομάδα που απέχει από τα τρόπαια τα τελευταία χρόνια. και σε έναν νέο ρόλο, δευτερεύοντα. Παρά τις δυσκολίες μοιάζει σίγουρος για την επιτυχία του στην Άρσεναλ:

«Αν έχεις πετύχει πολλά στην καριέρα σας, έχεις μεγάλες προσδοκίες από τον εαυτό σου και θέλεις να παίζεις. Ξέρω επίσης ότι θα πάρω την ευκαιρία και θα παίξω παιχνίδια. 
Είναι πολύ ασυνήθιστο για μένα να είμαι αναπληρωματικός. Τρία παιχνίδια στη σειρά στον πάγκο, δεν μου συνέβη ποτέ»..


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.