Red Dead Redemption 2: Κυνήγι, Ψάρεμα και άγρια φύση

H χαρά του ρακοσυλλέκτη.Τα συστήματα κυνηγιού, ψαρέματος και πανίδας στο Red Dead Redemption 2...

H χαρά του ρακοσυλλέκτη.

Τα συστήματα κυνηγιού, ψαρέματος και πανίδας στο Red Dead Redemption 2 είναι υπερβολικά ρεαλιστικά σύμφωνα με την Rockstar και τις περιγραφές της.

Όπως ανακοινώθηκε από το επίσημο site της Rockstar Games, το Red Dead Redemption 2 θα στεγάσει πάνω από 200 είδη ζώων, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων θηλαστικών, πουλιών, ψαριών και άλλων. Όλα θα συμπεριφέρονται και θα αντιδρούν με τον κόσμο γύρω τους με μοναδικούς και λογικούς τρόπους.

Παραδείγματος χάριν, όπως και στην πραγματικότητα, ελάφια, βίσονες και αντιλόπες ταξιδεύουν σε μεγάλα κοπάδια, ο σολομός κολυμπά αντίθετα στο ρεύμα, τα οπόσουμ κάνουν τα ψόφια για να τα αγνοήσει ο εκάστοτε θηρευτής (που θα μπορούσε να είναι και ο παίκτης), τα αρπακτικά πουλιά πετούν σε θερμικά ρεύματα, τα πτωματοφάγα ψάχνουν γρήγορα κάποιο νεκρό ζώο να φάνε, και πολλά άλλα. Όλα αυτά είναι μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα πολύπλοκο και ρεαλιστικό οικοσύστημα όπου όλα τα μέλη της τροφικής αλυσίδας πρέπει να παλέψουν για τη θέση τους στον κόσμο.

Σε συνδυασμό με τα γενικά συστήματα πανίδας, η Rockstar επίσης έδωσε λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργεί το κυνήγι και το ψάρεμα στο παιχνίδι. Είναι σημαντικές δεξιότητες για την επιβίωση σας στην άγρια δύση αλλά και ένας τρόπος για να συλλέξετε materials αλλά και χρήματα για όσα θα πρέπει να αντιμετωπίσει o Arthur Morgan και η συμμορία του Dutch Van der Linde.

Με το ψάρεμα οι παίκτες θα προσπαθούν να πιάσουν μια μεγάλη ποικιλία ψαριών που κατοικούν σε ποτάμια, λίμνες και ρυάκια σε όλο το παιχνίδι. Το σωστό δόλωμα θα είναι καίριο στο να έχετε μια καλή ψαριά.

Το κυνήγι δείχνει να είναι αρκετά πιο περίπλοκο καθώς η ιχνηλάτηση, η παρακολούθηση και τέλος ο σκοτωμός του θηράματος σας θα χρησιμοποιεί πολλά από τα συστήματα του παιχνιδιού. Αρκετές φορές κάτι μηδαμινό όπως η κατεύθυνση του αέρα μπορεί να αποκαλύψει την τοποθεσία σας στο θήραμά, αν το έχετε ήδη πληγώσει μπορείτε να ακολουθήσετε τα ίχνη αίματος και να το βρείτε τελειώνονται αυτό που ξεκινήσατε.

Το να χρησιμοποιήσετε το πιο δυνατό σας όπλο για οποιοδήποτε θήραμα δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση καθώς το όπλο αλλά και το σημείο της θανάσιμης βολής θα έχει αντίκτυπο στην ποιότητα του κρέατος αλλά και του δέρματος, που θα αυξήσει ή θα μειώσει την τιμή που θα σας δώσουν διάφοροι έμποροι για αυτά, άρα το να επιλέξετε το σωστό όπλο ανάλογα με το μέγεθος του θηράματος είναι ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι του κυνηγιού. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να τελειώσετε το κυνήγι σας γρήγορα καθώς οι πτωματοφάγοι που αναφέραμε νωρίτερα θα αναλάβουν στη θέση σας.

Οι παίκτες θα έχουν μια μεγάλη επιλογή του τι θα κάνουν με το θήραμα τους αφού το σκοτώσουν. Μπορούν να τα γδάρουν στη στιγμή για δέρμα και κρέας, να τα πάρουν μαζί τους και να τα πουλήσουν σε κρεοπωλεία ή παντοπωλεία ή να τα επιστρέψουν στο camp τους για να τα κάνουν δώρο στη συμμορία. Το θήραμα μπορεί να πωληθεί και σε κάποιον trapper (NPC Κυνηγός) που μπορεί να σας φτιάξει κάποια σπάνια αντικείμενα με αυτό.

Ότι τα άλογα είναι σημαντικά στο Red Dead Redemption 2 το γνωρίζαμε ήδη, αλλά η Rockstar πραγματικά δούλεψε για να τα κάνει και μοναδικά. Υπάρχουν 19 διαφορετικά είδη αλόγων στο παιχνίδι, συμπεριλαμβανομένων των Mustang και Appaloosas, και το κάθε ένα από αυτά συμπεριφέρεται διαφορετικά. Μπορείτε να τα δαμάσετε στην άγρια φύση, να τα αγοράσετε από στάβλους ή ακόμα και να τα κλέψετε.

Άπαξ και αποκτήσετε ένα, το να κρατάτε στο άλογό σας καθαρό και ταϊσμένο θα ανεβάσει το stamina του, το performance του αλλά θα το κάνει και πιο εύκολο στο χειρισμό. Τα άλογα είναι και αυτά σημαντικά στο κυνήγι καθώς βοηθάνε στο να μεταφέρετε τα θηράματα σας.

Για περισσότερα σχετικά με το Red Dead Redemption 2, μπορείτε να διαβάσετε τις 79 φανταστικές λεπτομέρειες στο Red Dead Redemption 2. Κι αν ακόμα δεν έχετε PS4 για να παίξετε το Read Dead Redemption 2 μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στα PlayStation 4 πακέτα του RDR2 που ανακοινώθηκαν πρόσφατα.

Το Red Dead Redemption 2 κυκλοφορεί για PlayStation 4 και Xbox One στις 26 Οκτωβρίου.


Αν ο Θοδωρής aka “Ankh” δεν γράφει ή δεν παίζει κάποιο MMO θα τον βρείτε στο Facebook αλλά και το Twitter.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.