Γνωρίζοντας τον Αλ Τζόλσον: Από τον βουβό στον ομιλούντα κινηματογράφο

Η 6η Οκτωβρίου του 1927 ήταν μια από τις μέρες που σημάδεψαν ανεξίτηλα την έβδομη τέχνη και επηρέασε την πορεία και την εξέλιξη του κινηματογράφου. Η ταινία «Ο τραγουδιστής της τζαζ’ του Άλαν Κρόσλαντ, σε παραγωγή της Warner, κάνει παγκόσμια πρεμιέρα. Η ιστορία απλή. Ο γιος ενός Εβραίου διευθυντή κλασικής ορχήστρας αμφισβητεί τον πατέρα του, ακολουθώντας το ένα και μοναδικό του όνειρο....

Η 6η Οκτωβρίου του 1927 ήταν μια από τις μέρες που σημάδεψαν ανεξίτηλα την έβδομη τέχνη και επηρέασε την πορεία και την εξέλιξη του κινηματογράφου. Η ταινία «Ο τραγουδιστής της τζαζ’ του Άλαν Κρόσλαντ, σε παραγωγή της Warner, κάνει παγκόσμια πρεμιέρα.

Η ιστορία απλή. Ο γιος ενός Εβραίου διευθυντή κλασικής ορχήστρας αμφισβητεί τον πατέρα του, ακολουθώντας το ένα και μοναδικό του όνειρο. Να γίνει τραγουδιστής της τζαζ. Όμως μία νέα εποχή ανατέλλει και σηματοδοτεί την μεγαλύτερη τομή στην ιστορία αυτής της τέχνης. Με την φράση «You ain’t heard nothing yet» ξεκινάει ο ομιλών κινηματογράφος. Η ταινία είναι μερικώς βωβή, εκτός από τα τραγούδια. Οι εισπράξεις της ταινίας είναι ιλιγγιώδεις και την επόμενη χρονιά η Warner παρουσιάζει και δεύτερη ομιλούσα ταινία.

Πρωταγωνιστής ήταν ο Αλ Τζόλσον, Αμερικανός τραγουδιστής, κωμικός και ηθοποιός. Στην κορυφή της καριέρας του, πολλοί τον χαρακτήρισαν ως τον «μεγαλύτερο διασκεδαστή του κόσμου». Κι όχι άδικα. Ο Τζόλσον είχε άστρο και δεν έπαψε να το αποδεικνύει σε όλη τη διάρκεια της ζωής του, που καταπιάστηκε επιτυχώς με διάφορα είδη τέχνης.

Ο τρόπος που έπαιζε ήταν ιδιαίτερος για εκείνη την εποχή, καθώς είχε μια έμφυτη αμεσότητα και διαδραστικότητα με το κοινό, ενώ πολλά τραγούδια που διάλεξε να ερμηνεύσει έγιναν γνωστά εξαιτίας της συναισθηματικής και μελοδραματικής προσέγγισής που χρησιμοποιούσε όταν τα ερμήνευε.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.