Απλά ασταμάτητη Σάλτσμπουργκ (video)

Επιβλητική η Σάλτσμπουργκ με γκολ στο δεύτερο ημιχρονο νίκησε με 4-0 στο Χάρτμπεργκ εδραιώνοντας το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα της Αυστρίας. Κορυφαίος της αναμέτρησης, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων!

Πως μπορεί να γίνει σε ένα παιχνίδι που έληξε με 4-0 να αναδεικνύεται ως μορφή ο γκολκίπερ των χαμένων; Κι όμως.. στο Χάρτμπερκ της Αυστρίας αυτό έγινε μέσα στις άκρες!

Η ασταμάτητη Σάλτσμπουργκ έφτασε στην 13η νίκη της στη φετινή σεζόν οδηγώντας εκ του ασφαλούς την κούρσα προς την κατάκτηση του 7ου συνεχόμενου πρωταθλήματος.

Η ομάδα με τις 39 νίκες πρωταθλήματος μέσα σε μια χρονιά ημερολογιακά, όσες καμιά άλλη στην ιστορία του Αυστριακού ποδοσφαίρου, μπήκε με το ύφος του ανώτερου πιέζοντας από τα πρώτα δευτερόλεπτα υποχρεώνοντας την ταπεινή αντίπαλό της σε ρόλο κομπάρσου. 

Ότι είχαν να αντιπαραθέσουν οι γηπεδούχοι ήταν ο καταπληκτικός τερματοφύλακάς τους, 28χρονος Ρένε Σουέτε απέκρουε τις κατά κύματα επιθέσεις των αντιπάλων του με κάθε τρόπο! Με τα χέρια, με τα πόδια, με το σώμα.. με ότι να ‘ναι!

Οι πρωταθλητές έχοντας ποικίλους τρόπους δημιουργίας φάσεων έφταναν, παρά την διπλή ζώνη άμυνας απέναντί τους, συχνά – πυκνά σε θέση βολής. Είχαν στο πρώτο μέρος πολλές τελικές προσπάθειες, δύο σουτ του Γκούλμπρατσεν στα δοκάρια κι όσες φορές η μπάλα πήγαινε λίγο πιο μέσα, εκεί υπήρξε η μορφή του Σουέτε..

Στο 48ο λεπτό, κι ενώ λίγο πριν καταγράφηκε η πρώτη τελική προσπάθεια της Χάρτμπερκ προς την εστία του Στάνκοβιτς ο μέσος Σαμασέκου περίπου δέκα μέτρα έξω από την περιοχή με ένα σουτ με λίγη δόση φάλτσου έκανε το 0-1!
Το «τείχος».. Σουέτε, έπεσε.

Ακολούθησε, όπως ήταν λογικό, ένα πιο ανοιχτό παιχνίδι καθώς ο τεχνικός της Χάρτμπερκ Μάρκους Σοπ ανέβασε πιο ψηλά την ομάδα του. 
Στο 63ο λεπτό σημειώθηκε η πρώτη επίθεση, στην κόντρα για την Σάλτσμπουργκ κι ο καλύτερός της παίκτης στο β’ μέρος, Χάνες Βολφ (άφαντος στο πρώτο μισό του αγώνα) ολοκλήρωσε έναν γρήγορο συνδυασμό με τον Γκούλμπρατσεν πέτυχε με άπιαστο πλασέ το 0-2.
Στο 87ο λεπτό η Χάρτμπεργκ έφτασε, στη μεγαλύτερη ευκαιρία της, κοντά στο γκολ – προφανώς αυτό της «τιμής» – με τον Στάνκοβιτς να μπλοκάρει κοντινό σουτ του Σούμπερτ και στην εξέλιξη της φάσης ο Σλάγκερ πάλι σε ταχύτατη ανάπτυξη, έφτασε εξ επαφής σχεδόν στο 0-3.
Το τελικό 0-4 διαμορφώθηκε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού από τον Τζουνούζοβιτς έπειτα από κοντινή μπαλιά του Μβουέπου. Ήταν η στιγμή που ο γκολκίπερ της Χάρτμπεργκ ξέσπασε κατά των αμυντικών του και είδε την κίτρινη κάρτα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.