Δεν είναι μυλωνάδες οι διαιτητές, αλευρωμένοι ίσως!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για τους Παπαπέτρου και Σκουλά που δεν υπέστησαν «μπούλινγκ» αλλά εισέπραξαν «συγχαρητήρια» από τους Κάναντι και Λουτσέσκου και από την μεγαλωσύνη τους παρέλειψαν να το σημειώσουν στο Φύλλο Αγώνος.

Από τη στιγμή που η Πειθαρχική Επιτροπή της Λίγκας έκανε χθες τις κλήσεις σε απολογία και η ΚΕΔ όρισε τους διαιτητές της 17ης αγωνιστικής χωρίς να υπάρξουν άλλες ανακοινώσεις για ΠΑΟΚ, Κάναντι, Σκουλά και Παπαπέτρου, ο Ευάγγελος Γραμμένος, ο Μέλο Περέιρα κι ο Γιώργος Βασιλειάδης επιβεβαίωσαν ότι στις 4 Ιανουαρίου έκαναν μια ακομα τρύπα στο… νερό!

Την ίδια ώρα δικαίωσαν τους 31 διαιτητές και βοηθούς (από τους 75 της Λίγκας) που ψήφισαν κατά της διακοπής της αποχής (λόγω του ξυλοδαρμού του Τζήλου), αφού και στην 16η αγωνιστική οι διαμαρτυρίες κατά των διαιτητών συνεχίστηκαν, αλλά χωρίς συνέπειες, όπως φαίνεται.

Απογοητευτικό είναι το γεγονός ότι οι διεθνείς διαιτητές Παπαπέτρου και Σκουλάς δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και «έπνιξαν» στις παρατηρήσεις που έπρεπε να έχουν συμπεριλάβει στα Φύλλα Αγώνων τόσο το θερμό τετ-α-τετ με τον Κάναντι στο Περιστέρι (ο Παπαπέτρου) όσο και τις διαμαρτυρίες του Λουτσέσκου, του Κωνσταντινίδη, του Σαραϊδάρη και άλλων ανθρώπων του ΠΑΟΚ στο ημίχρονο με τον Αστέρα (ο Σκουλάς).

Την ίδια στιγμή η ΕΠΟ τιμώρησε με 25.000 ευρώ πρόστιμο τον Κισσαμικό για ανακοίνωση κατά του διαιτητή Διαμαντόπουλου στο ματς κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό!

Μιλάμε για κανονικό «θέατρο σκιών» με πρωταγωνιστές τους μεγαλοπαράγοντες και τους μεγαλοδιαιτητές του χώρου.

Ο Τάσος Παπαπέτρου μάλιστα, εκπροσώπησε (μαζί με Παπαδόπουλο, Κωσταρά και Δημητριάδη) τους 75 διαιτητές και βοηθούς της κατηγορίας, συνέταξε την επιστολή σύμφωνα με την οποία ψήφισαν όλοι αργότερα, αλλά…

Δεν έγραψε τι του είπε ο Νταμίρ Κάναντι στο τέλος του αγώνα Ατρόμητος-Παναιτωλικός όταν έτρεξε σαν… σπρίντερ από τον πάγκο του στο κέντρο του γηπέδου και κόλλησε το πρόσωπό του σε εκείνο του διαιτητή.

Την ίδια στάση τήρησε μία ημέρα αργότερα στην Τρίπολη ο Σκουλάς, που δεν κατέγραψε το περιστατικό την εισόδου όλου του πάγκου του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο και προς το μέρος του.

Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει φυσικά το γεγονός και ο Κάναντι και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ να είπαν σε Παπαπέτρου και Σκουλά «συγχαρητήρια» για τα σφυρίγματά τους και πως «έτσι πρέπει να διευθύνουν τα ματς όλοι οι συνάδελφοί τους».

Ακόμα κι έτσι όμως, οι δύο διεθνείς διαιτητές θα έπρεπε να γράψουν κάτι από τα «συγχαρητήρια» στο Φ.Α. για να μην υπάρξουν παρερμηνείες, καθώς ο τηλεοπτικός φακός φάνηκε να δείχνει ότι μάλλον υπήρχαν έντονες διαμαρτυρίες παρά… αβρότητες.

Και θα έπρεπε να το κάνουν περισσότερο για να τιμήσουν τους εαυτούς τους, τον τραυματία Τζήλο και την ΕΠΟ που τους έβαλε στο ίδιο τραπέζι ως ισότιμους συνομιλητές, την ώρα που ο Αλέξης Κούγιας επιμένει ότι πρόκειται για «υπαλλήλους» της Λίγκας.

Δεν το έκαναν όμως. Ο αθλητικός δικαστής δεν είδε κάτι μεμπτό στις παρατηρήσεις των Φ.Α. (ούτε από τους παρατηρητές της Λίγκας φυσικά), ο Γραμμένος κι ο Περέιρα με τον Βασιλειάδη έμειναν στις δικές τους νουθεσίες («γράψτε τα πάντα για να τιμωρούνται όλοι και τελειώσουν τα φαινόμενα μπούλινγκ») και η ζωή στον πλανήτη «ελληνικό ποδόσφαιρο» συνεχίζεται σαν να μην πέρασε μια μέρα.

ΥΓ 1: Τελικά δικαιωμένος πρέπει να νιώθει μόνο ο πρόεδρος της Λίγκας Βαγγέλης Μπαταγιάννης, που δεν έκανε την παραμικρή πρόταση στις 4 Ιανουαρίου αφού ήξερε ότι «τον αράπη κι αν τον πλένεις, το σαπούνι σου χαλάς».

ΥΓ 2: Βεβαίως και είμαι υπέρ της δυνατότητας να κάνουν κριτική στους διαιτητές και οι προπονητές και οι ποδοσφαιριστές, αρκεί να θεωρούν τα λάθη μέρος του παιχνιδιού (όπως είναι και τα δικά τους) χωρίς να τους στοχοποιούν σκοπίμως. 



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.