Δίκαιη μοιρασιά στο Ηράκλειο (video)

ΟΦΗ και Ατρόμητος πήραν από ένα βαθμό στην εξ αναβολής αγωνιστική καθώς έμειναν στο 1-1 στη μάχη του Γεντί Κουλέ.

ΟΦΗ και Ατρόμητος πήραν από ένα βαθμό στην εξ αναβολής αγωνιστική καθώς έμειναν στο 1-1 στη μάχη του Γεντί Κουλέ. 

Οι δύο ομάδες έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο για ένα ημίχρονο όμως στην επανάληψη αλληλοεξουδετερώθηκαν με αποτέλεσμα να αρκεστούν στην ισοπαλία. Στην τέταρτη θέση παρέμεινε ο Ατρόμητος με 30 βαθμούς, στη 14η θέση ο ΟΦΗ με 16 πόντους. 

Τα πλάνα των δύο προπονητών:

Ο Νίκος Καραμπετάκης επέλεξε ένα σύστημα 4-2-3-1 με τον Στρέζο κάτω απ’ τα δοκάρια, τους Ποτουρίδη, Μπράουν, Γιαννούλη και Μιχόγεβιτς στην άμυνα, αμυντικά χαφ τους Νάστο και Μεγιάδο, δεξιά ο Κοροβέσης, αριστερά ο Νέιρα, αιχμή του δόρατος ο Γιακουμάκης και πίσω του, σε ρόλο δημιουργικού χαφ, ο Ναμπί. 

Αντίθετα, ο Νταμίρ Κάναντι παρέταξε την ομάδα του με ένα σύστημα 3-4-3 με τον Μέγερι κάτω απ’ τα γκολπόστ, τους Ρισβάνη, Χατζηισαΐα και Καρασαλίδη στην άμυνα, δεξί μπακ χαφ ο Σάκιτς, αριστερό ο Κιβρακίδης, αμυντικά χαφ οι Μπουσουλάτζιτς και Μάντσον, δεξιά ο Μπρούνο, αριστερά ο Ουάρντα και στην κορυφή ο Κουλούρης. 

Μία σου και μία μου… 

Ο ρυθμός του αγώνα στα πρώτα λεπτά ήταν αρκετά αργός με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο. Ο Ατρόμητος έδειξε διάθεση για να πάρει την πρωτοβουλία των κινήσεων όμως ο ΟΦΗ πίεζε σωστά όλες τις γραμμές των φιλοξενούμενων χωρίς να τους επιτρέπει να κυκλοφορήσουν με άνεση την μπάλα. 

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήρθε στο όγδοο λεπτό και ανήκε στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι απείλησαν από μία στημένη φάση. Το κόρνερ εκτελέστηκε από τα δεξιά, από τον Ουάρντα, ο Κουλούρης έπιασε την κεφαλιά στην καρδιά της περιοχής όμως ο Στρέζος πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση κρατώντας το μηδέν στην εστία του. 

Η πρώτη τελική για τους γηπεδούχους σημειώθηκε στο 15ο λεπτό. Ο Γιακουμάκης προσπάθησε να απειλήσει με ιδιαίτερα εντυπωσιακό τρόπο, με ένα ανάποδο ψαλίδι αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ. Η επόμενη καλή στιγμή ήταν και το γκολ για τους Περιστεριώτες. Στο 33ο λεπτό, και πάλι από στημένη φάση, αυτή τη φορά ο Χατζηισαΐας έπιασε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και ο Κουλούρης με προβολή άνοιξε το σκορ στο Ηράκλειο με το 14ο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. 

Η χαρά της ομάδας του Περιστερίου δεν κράτησε για πολύ καθώς τρία λεπτά αργότερα οι Κρητικοί ισοφάρισαν. Ο Κοροβέσης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο Νέιρα με πλασέ στην κίνηση έφερε το ματς στα ίσια ενώ στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους ο Κάναντι προέβη στην πρώτη του αλλαγή, αναγκαστικά, αφού τραυματίστηκε ο Κιβρακίδης και τη θέση του πήρε ο Νάτσος. 

Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν σημειώθηκε κάποια άλλη αξιόλογη φάση με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια. 

Λίγα πράγματα… 

Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός ήταν πιο χαμηλός σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο. Οι δύο ομάδες θέλησαν να δώσουν προτεραιότητα στην αμυντική τους οχύρωση και στη συνέχεια προσπάθησαν να δημιουργήσουν απειλητικές καταστάσεις στις αντίπαλες εστίες. 

Οι δύο προπονητές πραγματοποίησαν γρήγορα τις αλλαγές τους προκειμένου να δώσουν φρεσκάδα στις ομάδες τους και να μπορέσουν να ανακατέψουν λίγο την τράπουλα. 

Στο 67ο λεπτό ο Γιακουμάκης έπειτα από ωραία προσπάθεια έφερε την μπάλα μπροστά του αλλά το σουτ που πραγματοποίησε δεν ανησύχησε τον Στρέζο, ο οποίος μπλόκαρε με σχετική ευκολία. 

Στο 76ο λεπτό οι Κρητικοί προσπάθησαν να απειλήσουν ξανά αυτή τη φορά με τον Μπράουν να επιχειρεί να σκοράρει αλλά το σουτ του μέσα από την περιοχή, από τα δεξιά προσέκρουσε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων και πέρασε άουτ. 

Στο 80ο λεπτό ο Ναμπί πραγματοποίησε την πρώτη του τελική στο παιχνίδι αλλά το σουτ του από τα όρια της περιοχής είχε την ίδια κατάληξη με αυτό του Μπράουν τέσσερα λεπτά νωρίτερα. Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Παπαστεριανός έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία για να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του αλλά το πλασέ του εξουδετερώθηκε από τον Μέγερι. 

Εν τέλει, το 1-1 έμεινε μέχρι τέλους με τις δύο ομάδες να μοιράζονται από ένα βαθμό με τον Ατρόμητο να φτάνει τους 30 και να παραμένει στην τέταρτη θέση ενώ ο ΟΦΗ έφτασε τους 16 πόντους και παρέμεινε στη 14η θέση. 

Οι συνθέσεις: 

ΟΦΗ (Ν. Καραμπετάκης): Στρέζος, Μπράουν, Γιαννούλης, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Νάστος (78′ Παπαστεριανός), Μεγιάδο, Νέιρα, Κοροβέσης (65′ Ντίνας), Ναμπί, Γιακουμάκης (75′ Βουό)

Ατρόμητος (Ντ. Κάναντι):
Μέγερι, Ρισβάνης, Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης, Σάκιτς, Κιβρακίδης (44′ Νάτσος), Μάντσον (79′ Ούμπιδες), Μπουσουλάτζιτς, Μπρούνο (64′ Ενσικουλού), Ουάρντα, Κουλούρης


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.