Ο άγνωστος «Δρ. Μέγκελε» της Αμερικής

Πειράματα mind Control στα πλαίσια του προγράμματος MK-ULTRA της CIA, που θυμίζουν σκηνές από ταινία τρόμου, ήταν επί πολλά έτη καθημερινή υπόθεση για τους άτυχους ασθενείς στο Ινστιτούτο Άλαν Μεμόριαλ (Allan Memorial Institute) στο Μόντρεαλ του Καναδά. Το περιβόητο αυτό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1942 στο πανεπιστήμιο McGill, με χρηματοδότηση του ιδρύματος Ροκφέλερ. Σ’ αυτό το Ινστιτούτο ο δρ....

Πειράματα mind Control στα πλαίσια του προγράμματος MK-ULTRA της CIA, που θυμίζουν σκηνές από ταινία τρόμου, ήταν επί πολλά έτη καθημερινή υπόθεση για τους άτυχους ασθενείς στο Ινστιτούτο Άλαν Μεμόριαλ (Allan Memorial Institute) στο Μόντρεαλ του Καναδά. Το περιβόητο αυτό Ινστιτούτο ιδρύθηκε το 1942 στο πανεπιστήμιο McGill, με χρηματοδότηση του ιδρύματος Ροκφέλερ. Σ’ αυτό το Ινστιτούτο ο δρ. Ντόναλντ Έγουιν Κάμερον (Donald Ewen Cameron, 1901-1967), που διατέλεσε διευθυντής του από το 1943 ως το 1964, εξετέλεσε πειράματα ασύλληπτης φρίκης σε άτυχους ψυχασθενείς και καταθλιπτικούς, πολλοί εκ των οποίων συμμετείχαν σ’ αυτά εθελοντικά πιστεύοντας ότι έτσι θα «θεραπευτούν».

Απόρρητα έγγραφα που στη συνέχεια αποχαρακτηρίστηκαν κατέδειξαν πως οι έρευνες και τα πειράματα στο Άλλαν Μεμόριαλ χρηματοδοτούνταν από τον καναδικό στρατό, το Ίδρυμα Ροκφέλερ, το Ίδρυμα Gershickter, το OSS και, αργότερα, από τη CIA. Ανομολόγητος στόχος των πειραμάτων δεν ήταν παρά η ανακάλυψη νέων μεθόδων, τεχνικών και ουσιών για το «σπάσιμο» της αντίστασης του ανθρώπινου νευρικού συστήματος, την «πλύση εγκεφάλου», για την αποδόμηση και τον επαναπρογραμματισμό του ανθρώπινου νου καθώς και για τον έλεγχο της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Όλα αυτά θα εμπλούτιζαν το οπλοστάσιο της CIA με πανίσχυρες και πιο σοφιστικέ τεχνικές Mind Control και μάλιστα σε μια εποχή, που ο Ψυχρός Πόλεμος μεσουρανούσε, και οι Σοβιετικοί είχαν σημειώσει ήδη σημαντικές επιτυχίες στον τομέα της «πλύσης εγκεφάλου» και της ψυχοτρονικής.

Ποιος ήταν ο “Δρ. Μεγκελε” της Αμερικής;

Επικεφαλής των πειραματικών ερευνών στο Ινστιτούτο Άλλαν Μεμόριαλ του Μόντρεαλ υπήρξε για αρκετά χρόνια ο διαβόητος δρ. Ντόναλντ Έγουιν Κάμερον (Γλασκόβη 1901 – Μόντρεαλ 1967). Αυτός, αν και ήταν ο επιστήμονας του προγράμματος MKULTRA με τη χειρότερη φήμη, δεν υπήρχε σημαντική ψυχιατρική οργάνωση που να μην διατέλεσε πρόεδρος της. Συγκεκριμένα υπήρξε πρόεδρος στην Καναδική Ψυχιατρική Ένωση, στην Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση (το 1952) και στην Παγκόσμια Οργάνωση Ψυχιάτρων. Επίσης διετέλεσε πρόεδρος στην ένωση ψυχιάτρων του Κεμπέκ, στην Αμερικανική Ένωση Ψυχοπαθολόγων, στην Ένωση για τη Βιολογική Ψυχιατρική και ήταν αυτός που εφηύρε τον καθαρά διαχειριστικό όρο «ανθρώπινη οικολογία». Ο πάντα «έγκυρος» δρ. Κάμερον απέστελνε τακτικά άρθρα και αναφορές σε επιστημονικά περιοδικά, που αμέσως ενέκριναν τη δημοσίευσή τους.

Η εκπαίδευσή του βρετανικής καταγωγής δρ. Κάμερον ξεκίνησε από το Βασιλικό Ψυχιατρείο της Γλασκόβης, υπό την επίβλεψη του δρ. Ντέιβιντ Χέντερσον (David Henderson), που ήταν γνωστός οπαδός της ευγονικής, ενός ελιτίστικου κλάδου της βιολογίας που περιφρονούσε και ήθελε να εξαλείψει τους βιολογικά «κατώτερους» ανθρώπους. Σε ηλικία 28 ετών ο δρ. Κάμερον εργαζόταν στο Ψυχιατρείο Μπράντον στη Μανιτόμπα, όπου κατόρθωσε να έχει πλήρη ελευθερία κινήσεων για να εισχωρεί στα μυαλά των ανυποψίαστων ασθενών του. Στο πρώτο Συνέδριο για τη Βελτίωση της Φυλής (Conference of Race Betterment), που έγινε το 1914 στο Μπατλ Κρηκ του Μίσιγκαν, διακήρυξε τις αρχές που αργότερα αποτέλεσαν τη βάση για το προσωπικό του μανιφέστο: «Στο παρελθόν προηγούνταν ο άνθρωπος, στο μέλλον πρέπει να προηγείται το Σύστημα». Με τέτοιες αρχές οι Ναζί επιστήμονες, τους οποίους υποτίθεται πως μισούσε, δεν υπάρχει αμφιβολία πως σίγουρα θα καμάρωναν για τον δρ. Κάμερον.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.