O Doctor Manhattan αποκαλύπτει τη φύση του DC Multiverse

Το νέο πείραμα του Dr. Manhattan αφορά το DCU.Ξεχάστε όσα ξέρατε για το DC multiverse. Ο Doctor...

Το νέο πείραμα του Dr. Manhattan αφορά το DCU.

Ξεχάστε όσα ξέρατε για το DC multiverse. Ο Doctor Manhattan των Watchmen μόλις ανακάλυψε το… metaverse.

Προσοχή! spoilers από το Doomsday Clock #10!


Το νεώτερο κεφάλαιο του “Doomsday Clock” προσφέρει μια αναλυτική περιγραφή του τι συνέβη στον Dr. Manhattan μετά το τέλος του “Watchmen”. Ο Manhattan ταξιδεύει στο multiverse και κάποια στιγμή καταλήγει στο DCU, περίπου το 1938. Αυτός ο νέος κόσμος τού φαίνεται περίεργος, με τους νέους ήρωες του και την ανακάλυψη ότι καθημερινοί άνθρωποι, όπως ο ηθοποιός Carver Colman, μπορούν να είναι γεμάτοι ανιδιοτέλεια και ηρωισμό – κάτι που δεν έχει συνηθίσει στον κόσμο των Watchmen.

Καθώς ακόμα προσπαθεί να συνηθίσει να χρησιμοποιεί τις θεϊκές αισθήσεις του σε αυτόν τον ξένο τόπο, ο Manhattan γίνεται φίλος με τον Colman. Ο ηθοποιός γίνεται η σύνδεση τους με τους ανθρώπους του DCU, με τον Manhattan να μοιράζεται τις γνώσεις του για το μέλλον και να βοηθάει τον Colman να γίνει αστέρας του Χόλιγουντ. Παρόλα αυτά, δεν καταφέρνει να τον σώσει όταν δολοφονείται το 1954.

Art by Gary Frank. (Image Credit: DC Comics)
Art by Gary Frank. (Image Credit: DC Comics)

Ο Manhattan σύντομα αρχίζει κι ασχολείται με τον Superman, ειδικά όταν βλέπει πως ο χρόνος γύρω του τον προσπερνά. Βλέπει τον Golden Age Superman του 1938 να μεταμορφώνεται στον Silver Age Superman του 1956, μετά τον post-Crisis Superman του 1986 και τελικά τον μοντέρνο Superman, πριν το Flashpoint, του 2000. Κάθε φορά η ιστορία προέλευσης του Superman αλλάζει, με αλλαγές που έχουμε δει στην πραγματικότητα με τα χρόνια από reboots, όπως το “Man of Steel” και το “Superman: Secret Origin”. Ο Manhattan συνειδητοποιεί ότι εξωτερικές δυνάμεις (όπως οι Anti-Monitor, Extant και Krona) αλλάζουν τον χρόνο αλλά και το ποιόν του multiverse, με τον Superman και τη Γη να βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο των αλλαγών.

O Manhattan καταλήγει ότι η Earth-0 είναι τελείως διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη Γη του multiverse. Το DCU είναι στην πραγματικότητα το metaverse, μια μοναδική μεταβλητή στο multiverse που συνέχεια εξελίσσεται ή μεγαλώνει ή αλλάζει. Οι αλλαγές στο timeline της Earth-0 επηρεάζουν σημαντικά την πραγματικότητα όλων. Είτε το multiverse έχει άπειρους κόσμους, είτε 52, είτε έναν…η Γη του Superman είναι πάντα εκεί.

Art by Gary Frank. (Image Credit: DC Comics)
Art by Gary Frank. (Image Credit: DC Comics)

Γεμάτος περιέργεια, ο Manhattan ξεκινά να αλλάζει τον χρόνο στο DC Universe. Δημιουργεί ατυχήματα που εμποδίζουν τους ήρωες της Golden Age Justice Society από το να υπάρξουν. Εξαφανίζει την Legion of Super Heroes και είναι υπεύθυνος για το αυτοκινητικό δυστύχημα στο οποίο σκοτώνονται οι γονείς του Clark, ενώ αυτός είναι ακόμα έφηβος. Αυτό οδηγεί τον Clark στο να γίνει ο πιο σκοτεινός και σκυθρωπός Superman του New 52. Στόχος του Manhattan είναι να τεστάρει τις αντοχές του DC metaverse κι αν μπορεί να μεταμορφωθεί σε ένα σύμπαν το ίδιο σκοτεινό και κυνικό όπως το δικό του.


Η Γεράκου Γιώτα είναι director του IGN Greece και μπορείτε να την βρείτε στο Facebook ή στο Instagram να σπαμμάρει βιβλία.

Πηγή: IGN Greece


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.