Αυτοί που μένουν κι αυτοί που φεύγουν…

Το γενικό ξεσκαρτάρισμα στον Αρη, μόλις αρχίζει... Η αποτυχία των κιτρίνων να μπουν στα play offs του πρωταθλήματος, επισπεύδει τις διαδικασίες προς πάσα κατεύθυνση, αρχής γενομένης από το έμψυχο δυναμικό το οποίο θα είναι κατά πολύ αλλαγμένο στο ξεκίνημα της νέας περιόδου.

Το γενικό ξεσκαρτάρισμα στον Αρη, μόλις αρχίζει…  Η αποτυχία των κιτρίνων να μπουν στα play offs του πρωταθλήματος, επισπεύδει τις διαδικασίες προς πάσα κατεύθυνση, αρχής γενομένης από το έμψυχο δυναμικό το οποίο θα είναι κατά πολύ αλλαγμένο στο ξεκίνημα της νέας περιόδου. Ή για να ακριβολογούμε, ουδεμία σχέση θα έχει με το φετινό. Πρόκειται για την φυσική κατάληξη που επιτάσσουν οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην ομάδα και ειδικά μετά τη δύσκολη χρονιά που πέρασε (και εξακολουθεί να περνά) σε οικονομικό επίπεδο. Παχυλά συμβόλαια, υπεράριθμο ρόστερ, περιττές πολυτέλειες, είναι έννοιες που δεν θα βρίσκονται στο κιτρινόμαυρο λεξιλόγιο τη σεζόν 2012-13.

Αρχή με τον προπονητή

Η αρχή θα γίνει από τον Μανουέλ Μασάδο. Ο Πορτογάλος τεχνικός θα κληθεί να συζητήσει την ανανέωση η μη της συνεργασίας του με τον Αρη, προκειμένου (εφόσον μείνει) να είναι ο άνθρωπος που θα δώσει τις κατευθυντήριες εντολές για τον σχεδιασμό της νέας ομάδας. Δηλαδή, να πει τη γνώμη του για το αθλητικό κέντρο που θα γίνει η προετοιμασία και να εκφράσει άποψη για τις θέσεις που πονά το ρόστερ. Αυτή τη στιγμή το κλίμα είναι υπέρ της παραμονής του Μασάδο, καθώς εκτιμήθηκε ο χαρακτήρας και η πορεία της ομάδας από την ώρα που την ανέλαβε, ωστόσο το θέμα είναι να θέλει να παραμείνει και ο ίδιος! Τον 57χρονο προβληματίζει η οικονομική αστάθεια που επικρατεί στην ΠΑΕ και είναι βέβαιο πως θα επιδιώξει να πάρει κάποιες διαβεβαιώσεις πως δεν θα αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα, πριν αποφασίσει να πει το «ναι».

Ξεκαθάρισμα με τους παίκτες

Το μεγάλο στοίχημα όμως, είναι τι θα γίνει με το υπάρχον ρόστερ και ειδικά με αυτούς που εξακολουθούν να έχουν συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν. Είναι βέβαιο πως οι κίτρινοι θα προσπαθήσουν να ξεφορτωθούν τα παχυλά συμβόλαια, έχοντας ως πυξίδα τις δυσκολίες της χρονιάς που τελειώνει. Εάν συναντήσουν «τοίχο» το επόμενο βήμα θα είναι η δραστική τους περικοπή.

Το παράδειγμα του Νέρι Καστίγιο, είναι το πλέον χαρακτηριστικό. Πρώτος απ΄ όλους ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής γνωρίζει πως θα ήταν ουτοπία να περιμένει να τηρηθεί ένα συμβόλαιο της τάξεως των 550 χιλιάδων ευρώ! Είναι αδύνατον να μπορέσει ο Αρης να ανταποκριθεί σε τέτοιου νούμερα τη νέα σεζόν. Προτεραιότητα, λοιπόν, θα είναι η μείωση αυτού του συμβολαίου, δεδομένου πως η ομάδα επιθυμεί την παραμονή του, πιστεύοντας στην αξία του.

Το ίδιο θα επιχειρηθεί και με τον Ντάρσι Νέτο, εκτός εάν διαπιστωθούν τάσεις φυγής ή κορεσμού από τον ίδιο τον παίκτη, οπότε τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους.

Παρόμοια είναι η περίπτωση του Ρικάρντο Φατί, ο οποίος έχει συμβόλαιο και για την επόμενη σεζόν. Πρόθεση του ποδοσφαιριστή, σύμφωνα με καταγεγραμμένες δηλώσεις του, είναι να αποχωρήσει, επομένως (βάση του υψηλού συμβολαίου του) οι πιθανότητες φυγής είναι περισσότερες.

Οι «φευγάτοι»

Σίγουρα εκτός «Βικελίδης» είναι το μέλλον για Σηφάκη, Σολτάνι, Τόχα, Ντίκο, Λαζαρίδη, Πρίττα και Γιακούποβιτς. Η κάθε περίπτωση έχει διαφορές με την άλλη, ωστόσο το αποτέλεσμα, δύσκολα θ΄ αλλάξει. Ο Σηφάκης το έχει δηλώσει ότι δεν μένει, ο Σολτάνι δεν έχει ικανοποιήσει με τις εμφανίσεις του, ο Τόχα είναι εκτός ομάδας εδώ και καιρό, ο Ντίκο δεν απεδείχθη κάτι το ιδιαίτερο, ο Λαζαρίδης μιλά με Κύπρο και δεν θα ήθελε να αφήσει την οικονομική ευκαιρία που ανοίγεται μπροστά του, ο Πρίττας θα επιδιώξει αλλαγή περιβάλλοντος και ο Γιακούποβιτς ψάχνει μήνες τώρα τον επόμενο σταθμό της καριέρας του, παρ΄ ότι έχει εν ισχύ συμβόλαιο με τον Αρη.

Οι «παραμένοντες»

Μιλάμε για την ραχοκοκαλιά ή τον κορμό, αν προτιμάτε, πάνω στον οποίο θα χτιστεί ο Αρης της νέας περιόδου. Κάθε ομάδα ξεκινά από το «Νο 1» και ο Μάρκος Βελλίδης, ανταποκρίθηκε πλήρως σε αυτόν τον ρόλο. Ο Καστοριανός τερματοφύλακας, πραγματοποίησε την καλύτερη χρονιά της καριέρας του, έχει συμβόλαιο και για του χρόνου και εκτός απίθανου απροόπτου θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα κιτρινόμαυρα γκολπόστ.

Παπαζαχαρίας, Παπαστεριανός, Καζναφέρης, Ουμπίδες, Τριανταφυλλάκος, Κανούλας, Καπετάνος, Γιαννιώτας, Τσουκάνης είναι οι υπόλοιποι αυτής της κατηγορίας. Ολοι τους, έχοντας αφήσει άριστες εντυπώσεις και έχοντας βοηθήσει την ομάδα όσο μπορούσαν καλύτερα. Ξεχωρίζει, ασφαλώς, η παρουσία του Χαβιέ Ουμπίδες και η απουσία του Μανώλη Παπαστεριανού πάνω στον οποίο όμως θα επενδύσουν οι κίτρινοι τη νέα περίοδο. Οσο για την περίπτωση του Νόε Ακόστα, παρ΄ ότι λήγει το συμβόλαιό του, εφόσον το επιθυμεί, η θέση του στο «Βικελίδης» θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. 

Τα «ερωτηματικά»

Υπάρχουν όμως και κάποιοι για τους οποίους τα πράγματα δεν είναι απολύτως ξεκαθαρισμένα. Μίσελ και Σανκαρέ είναι τα πιο τρανταχτά παραδείγματα, ενώ το ίδιο ερώτημα υπάρχει και για τον Νάτσο Γκαρσία, τον οποίο μήτε είδαμε, μήτε απαντήσαμε τη φετινή χρονιά σε επίσημο αγώνα του Αρη. Κι ας μη φέρει ο ίδιος καμία ευθύνη επί του θέματος. 

Μετά απ΄ όλα τα παραπάνω ο σχεδιασμός του νέου Αρη, παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον…. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.