Χτίζει… μίνι-παράδοση (video)

Η Ξάνθη επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού με ανατροπή στο τελευταίο ματς της φετινής Σούπερ Λιγκ και πανηγύρισε την τρίτη νίκη στα ισάριθμα τελευταία της παιχνίδια στη Λεωφόρο.

Η Ξάνθη επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού με ανατροπή στο τελευταίο ματς της φετινής Σούπερ Λιγκ και πανηγύρισε την τρίτη νίκη στα ισάριθμα τελευταία της παιχνίδια στη Λεωφόρο. Στην ισοβαθμία έχασαν την Ευρώπη από τον Αστέρα οι ακρίτες, τους οποίους δεν έχει νικήσει ποτέ ως προπονητής των «πράσινων» ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Στην 11η θέση της βαθμολογίας, τη μακράν χειρότερη της ιστορίας του τερμάτισε ο Παναθηναϊκός, καθώς μέχρι φέτος δεν είχε πέσει ποτέ κάτω από 6ος. 

Το παιχνίδι ως γνωστόν ξεκίνησε στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακής, αλλά διεκόπη λόγω καταρρακτώδους βροχής και ξεκίνησε την ίδια ώρα σήμερα από το 7ο λεπτό.

Τα αρχικά πλάνα

Οι κανονισμοί έχουν αλλάξει και οι δύο προπονητές είχαν τη δυνατότητα να παρατάξουν τις ομάδες τους με όσες αλλαγές ήθελαν σε σχέση με τις χθεσινές 11άδες. Ο Ουζουνίδης, ωστόσο, προτίμησε να κατεβάσει ακριβώς το ίδιο σχήμα, με τον Διούδη στο τέρμα και τους Γιόχανσον, Κολοβέτσιο, Ευαγγέλου, Οικονόμου από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Τζανδάρης και Κάτσε ήταν οι δύο κεντρικοί χαφ, ο Μυστακίδης στη δεξιά πτέρυγα, ο Λουντ στην αριστερή και ο Λουτσιάνο πίσω από τον Δώνη, ο οποίος ήταν στην κορυφή του 4-4-1-1.

Ο Ράσταβατς από την άλλη, αποφάσισε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε δύο άλλους ποδοσφαιριστές, αφού το ματς ήταν αδιάφορο βαθμολογικά για την Ξάνθη μετά τη χθεσινή νίκη του Αστέρα Τρίπολης. Το 4-3-3 παρέμεινε, αλλά ο Γκαραβέλης πήρε τη θέση του Ζίφκοβιτς στην εστία κι ο Μελιόπουλος αυτή του Ντε Λούκας στο κέντρο, όπου αγωνίστηκε μαζί με τους Ντουρίτσκοβιτς, Καμαρά. Μπαξεβανίδης (δεξιά) και Σιλά ήταν οι δύο μπακ, Σβάρνας και Κασάδο δίδυμο στα στόπερ, ενώ οι Φασίδης, Γέντρισεκ, Κάστρο συνέθεσαν την επιθετική τριπλέτα.

Ιδανικό ξεκίνημα

Κι όμως, το παιχνίδι ξεκίνησε (ή μάλλον… συνεχίστηκε) με τον καλύτερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πήρε το προβάδισμα στο 11ο λεπτό με τον Λουτσιάνο. Ο Μυστακίδης «έστρωσε» στον Βραζιλιάνο κι αυτός με ωραίο σουτ από τη δεξιά γωνία της περιοχής έστειλε την μπάλα στο απέναντι «παραθυράκι».

Μέχρι το τελευταίο πεντάλεπτο του ημιχρόνου δε σημειώθηκαν άλλες φάσεις με προϋποθέσεις στις δύο περιοχές. Και στο φινάλε «ξύπνησε» η Ξάνθη, η οποία αρχικά απείλησε στο 40′, όταν ο Γέντρισεκ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 44′ βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει.

Ο Ντουρίτσκοβιτς γέμισε με εκτέλεση φάουλ και ο Κασάδο με ανάποδη κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι έδωσε περίεργη τροχιά στην μπάλα, που κατέληξε τελικά στην εστία του Διούδη για να γίνει το 1-1 του πρώτου ημιχρόνου.

Ολοκλήρωσε την ανατροπή

Η πρώτη φάση του δεύτερου μέρους ήταν για τους γηπεδούχους, αλλά το σκαστό σουτ του Μυστακίδη στο 50′ δε βρήκε στόχο. Σταδιακά και με τις αλλαγές του Ουζουνίδη η απόδοση του Παναθηναϊκού έπεσε, η Ξάνθη έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και ήταν αυτή που βρήκε το δεύτερο γκολ και κατά συνέπεια τη νίκη.

Ο Κάστρο στο 66′ έκανε την κάθετη με το εξωτερικό στον Ντουρίτσκοβιτς κι αυτός «τσίμπησε» την μπάλα προ του Διούδη, την έστειλε στα δίχτυα και έβαλε την ομάδα του στη θέση του οδηγού. Παράλληλα, έχοντας ήδη την ασίστ και με το τέρμα που πέτυχε, έγινε και ο MVP της αναμέτρησης.

Μεγάλο πρόβλημα

Κάτι άλλο άλλωστε, δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε. Κι αν άλλαζε, πιο πιθανό έμοιαζε να πετύχει κι άλλο γκολ η Ξάνθη παρά ο Παναθηναϊκός, που είχε πολύ μεγάλο πρόβλημα στις στημένες φάσεις και -χωρίς υπερβολή- έχασε όλες τις ψηλές μπαλιές στην περιοχή του.

Στο 74′, ωστόσο, ο Διούδης είπε με υπερένταση «όχι» στην κεφαλιά του Σβάρνα, ενώ δευτερόλεπτα μετά ο κασάδο επίσης με το κεφάλι έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, σε δύο φάσεις που προέκυψαν από ισάριθμα κόρνερ και ήταν ουσιαστικά και οι τελευταίες της αναμέτρησης που «μύριζαν» γκολ.

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης, 4-4-1-1): Διούδης – Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Ευαγγέλου, Οικονόμου – Μυστακίδης, Τζανδάρης (61′ Στάικος), Κάτσε, Λουντ (77′ Μπουζούκης) – Λουτσιάνο – Δώνης (60′ Χατζηγιοβάνης)

Ξάνθη (Ράσταβατς, 4-3-3): Γκαραβέλης – Μπαξεβανίδης (64′ Ορφανίδης), Σβάρνας, Κασάδο (79′ Μεχία), Σιλά – Ντουρίτσκοβιτς, Μελιόπουλος, Καμαρά – Φασίδης, Γέντρισεκ, Κάστρο (86′ Λισγάρας)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.