Κούβελος: «Δεν ισχύουν τα αγγλικά δημοσιεύματα»

Διέψευσε τα αγγλικά δημοσιεύματα που ήθελαν τους Άγγλους να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για να μην υπάρξει πρόβλημα μεταξύ της ελληνικής αποστολής και της γερμανικής, ο Ισίδωρος Κούβελος.

Διέψευσε τα αγγλικά δημοσιεύματα που ήθελαν τους Άγγλους να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για να μην υπάρξει πρόβλημα μεταξύ της ελληνικής αποστολής και της γερμανικής, ο Ισίδωρος Κούβελος. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τόνισε πως έχει ήδη επιλεχτεί το μέρος στο οποίο θα μείνει η ελληνική αποστολή. Ο Κούβελος μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sentra FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για την εγκυρότητα της πληροφορίας, ότι οι Άγγλοι διοργανωτές των Ολυμπιακών αγώνων έχουν λάβει έκτακτα μέτρα για την αποστολή της Ελληνικής ομάδας, ούτως ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα με την γερμανική αποστολή:
«Κάτι τέτοιο δεν το έχω ακούσει και μου ακούγεται περίεργο. Εμείς σαν Ολυμπιακή ομάδα έχουμε το προνόμιο σαν Ελληνική Ολυμπιακή αποστολή να επιλέξουμε τον χώρο που θα εγκατασταθούμε, έτσι κάναμε και στο Πεκίνο έτσι θα κάνουμε και τώρα στο Λονδίνο. Εμείς εδώ και ένα χρόνο που από την πρώτη μας επίσκεψη ενάμιση χρόνο πριν που κάναμε στο Ολυμπιακό χωριό, έχουμε επιλέξει ήδη το κτίριο που θα διαμείνει η ελληνική αποστολή. Οι Άγγλοι έδωσαν προτεραιότητα στην ελληνική αποστολή για τους λόγους ότι η Ελλάδα φέρει τις Ολυμπιακές αξίες. Δεν έχουμε ακούσει κάτι τέτοιο αλλά ούτε και ίσχυε ποτέ κάτι τέτοιο. Αυτό θα ήταν ενάντια στις Ολυμπιακές αξίες και σε αυτό που θέλουν να δείξουν οι Ολυμπιακοί αγώνες διότι οι αγώνες αυτοί αναδεικνύουν πέρα από το Ολυμπιακό ιδεώδες και την Ολυμπιακή φιλία των λαών και των αθλητών. Ποτέ δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο και ούτε θα μπορούσε να συμβεί, μου φαίνεται πολύ περίεργο εκτός κι αν κάποιος από τους εκατοντάδες που δουλεύουν στο hospitality, διότι αυτά τα σπίτια δεν ανήκουν στην οργανωτική επιτροπή αλλά σε εργολάβους που έχουν πουλήσει τα σπίτια, πιθανότατα λοιπόν να είπε μια ανοησία. Αναπαράχθηκε τώρα και συζητιέται. Και αν συνέβαινε κάτι τέτοιο για παράδειγμα πως θα πηγαίναμε στο εστιατόριο, στις προπονήσεις ή στους αγώνες; Το είδα και εγώ κάπου εχθές σε μια εφημερίδα αλλά κάτι τέτοιο δεν στέκει καν. Οι διοργανωτές πάντα παίρνουν μια προφύλαξη για παράδειγμα το Ισραήλ για τα γεγονότα του Μονάχου αλλά ως επί των πλείστων τίποτα άλλο δεν υπάρχει. Όλα αυτά τα θεωρώ εκτός πραγματικότητας».

Για τον αριθμό που θα αποτελείται η Ολυμπιακή ομάδα:
«Αυτή την στιγμή είμαστε στα εξήντα, αν έχουμε τα τρία ομαδικά θα ξεπεράσουμε τα εκατό. Αν έχουμε τα «δύο» πόλο και το μπάσκετ θα ξεπεράσουμε τα εκατό».

Για τις διακρίσεις που θα έχει η χώρα μας στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου:
«Πιστεύω πως θα είμαστε στα διπλά από ότι ήμασταν στο Πεκίνο. Είμαι πολύ αισιόδοξος γιατί παρότι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε τα παιδιά έχουν δουλέψει παρά πολύ σκληρά και πιστεύω πως αυτή είναι η εποχή τώρα που θα φανεί η κληρονομιά των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας, μιλάω για την αθλητική κληρονομιά των νέων παιδιών σε ορισμένα αθλήματα που ταιριάζουν στον Έλληνα και είναι η ώρα που θα φανεί η κληρονομιά που μας άφησαν οι Ολυμπιακοί αγώνες της Αθήνας. Ειδικότερα σε αθλήματα όπως είναι η κωπηλασία, η ιστιοπλοΐα, η κολύμβηση, αθλήματα τα οποία ταιριάζουν πολύ στον Έλληνα, στην ιδιοσυγκρασία και στην γεωπολιτική του θέση και πιστεύω ότι θα πάμε πού καλύτερα από ότι πήγαμε στο Πεκίνο».

Oσον αφορά τις σκέψεις για τον σημαιοφόρο:
«Υπάρχουν κάποιες σκέψεις αλλά ακόμα δεν μπορούμε να τις κοινοποιήσουμε διότι δεν είναι μόνο ο σημαιοφόρος αλλά προηγούνται και άλλα πράγματα. Προηγείται καταρχάς ο πρώτος αθλητής που θα που θα παραλάβει την φλόγα στην Ολυμπία, έχει τεράστια σημασία και αξία, ο αθλητής που θα παραλάβει την φλόγα από την πρώτη ιέρεια και ο τελευταίος αθλητής που παραδώσει την φλόγα στις δεκαεφτά Μαΐου και μετά θα ακολουθήσει η απόφαση για τον σημαιοφόρο. Υπάρχουν πολλές σκέψεις, θα υπάρξει και εισήγηση για όλα αυτά από την επιτροπή Ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας αλλά και από τον αρχηγό της αποστολής για το Λονδίνο και σύντομα θα γνωρίζουμε. Υπάρχουν τα κατάλληλα άτομα που θα εκπροσωπήσουν επάξια σε όλες τις εκδηλώσεις την ελληνική Ολυμπιακή ομάδα».

Για τις διευκρινήσεις που ζήτησε η Ε.Ο.Ε. (Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή) από τους Άγγλους σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας, «Independent»:
«Το συζητήσαμε αλλά δεν νομίζω να έχει κάποιο νόημα από την στιγμή που έχουμε το δικό μας κτίριο, μας έχουν δώσει την δική μας πτέρυγα και συζητάμε το πώς θα μοιραστούν τα δωμάτια. Δεν νομίζω πως υπάρχει κάποιος λόγος να ασχολούμαστε από ένα δημοσίευμα ότι έγινε λόγος από την οργανωτική επιτροπή των Άγγλων αν είναι κιόλας που μάλλον είναι κάποιος από το hospitality από κάποιο ξενοδοχείο για λόγους δημοσιότητας και βγήκαν και είπαν μια μπούρδα. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα αλλά και ούτε μας απασχολεί».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.