Λουτσέσκου: "Πρώτα απ' όλα δική μου η ευθύνη"

24/08/2017 • 22:41
Λουτσέσκου
  • shares
Την ευθύνη του αποκλεισμού ανέλαβε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, καλύπτωντας πλήρως τους παίκτες του ΠΑΟΚ και δίνοντας σύνθημα για επαννεκίνηση.

“Είναι η χειρότερη κατάσταση για εμάς και για εμένα, είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο. Δεν περιμέναμε να χάσουμε την πρόκριση. Αυτή είναι η πραγματικότητα, θέλαμε να κάνουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι σήμερα, αλλά δεν τα καταφέραμε. Η Εστερσουντ κυριάρχησε, είχε περισσότερη δύναμη και ενέργεια. Το λάθος μας ήταν πως όταν κερδίζαμε τη μπάλα, τη χάναμε αμέσως. Τις στιγμές που κρατήσαμε τη μπάλα κάναμε κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις. Το πρώτο γκολ χάλασε τα σχέδια μας, είχαμε κακή τύχη γιατί ήταν ξεκάθαρο οφσάιντ. Εδωσε όμως μεγαλύτερη επιθετικότητα στην Εστερσουντ. Δύο γκολ που δεχτήκαμε με τον ίδιο τρόπο χωρίς να εχουμε ενέργεια να σταματήσουμε τα σουτ. Ξέρω ότι είναι μια δύσκολη περίοδος, αλλά από αύριο πρέπει να κάνουμε μια επανεκκίνηση” ανέφερε ο Ρουμάνος στη συνέντευξη Τύπου. 

Για το στοιχειο που οδήγησε σε αυτό το αποτέλεσμα:
“Το ειπα ξεκάθαρα, το κομμάτι της φυσικής κατάστασης τους έδωσε δύναμη και ενέργεια να αντιδρούν οδηγώντας μας να χάνουμε τη μπάλα”. 

Για την κακή νοοτροπία που έδειξε η ομάδα:
“Είναι θέμα της φιλοσοφίας μου, αλλά δεν είναι κάτι που μπορείς να πας από τη μία μέρα στην άλλη. Τα τελευταία χρόνια, ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα όταν έπαιζε εκτός έδρας. Κάποιες στιγμές, όταν ήταν στα ίδια επίπεδα φυσικής κατάστασης, μπορούσε να το ελέγξει με την ποιότητα του. Δεν είναι δικαιολογία αυτό που λέω, αλλά η πραγματικότητα”.

Για το πως αντιμετωπίζεται το πρόβλημα της φυσικής κατάστασης:
“Δε θέλω να κάνω σύγκριση, απλά η αντίπαλη ομάδα ήταν καλύτερη σε φυσική κατάσταση. Δεν είναι εύκολο, έχοντας τις 9-10 μέρες να δουλέψουμε. Από εδώ και πέρα, θα έχουμε λιγότερα παιχνίδια για να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι και θα προσπαθήσουμε για αυτό”.

Για την έλλειψη προσωπικότητας στην ομάδα και πως μπορεί να υπάρξει αντίδραση:
“Συμφωνώ ότι είναι πρώτα από όλα δική μου ευθύνη να το διαχειριστώ. Η αλήθεια είναι ότι όταν η ομάδα έχει καλά αποτελέσματα, έχει και αυτοπεποίθηση. Οταν συμβαίνει το αντιθετο, όταν δεν υπάρχουν ανάλογα αποτελέσματα, τα πάντα μπορούν να διαλυθούν. Είναι μια δύσκολη περίοδος, την οποία σε κάθε περίπτωση, πρέπει να ξεπεράσουμε. Εγώ όντας ο πρώτος υπεύθυνος σε όλο αυτό και μετά οι παίκτες, για να μπορούμε να εκμεταλλευθούμε ότι καλύτερο μπορούμε από αυτή την κατάσταση”.

Για την αλλαγή του Μπίσεσβαρ και την εξέλιξη του αγώνα έπειτα:
“Η πραγματικότητα είναι ότι από την αρχή, είχαμε χάσει το κέντρο. Ο Μπίσεσβαρ έκανε μεγάλη προσπάθεια, αλλά χωρίς να έχει την αποτελεσματικότητα. Δε μπορούσαμε να κρατήσουμε τη μπάλα, ειδικά μετά το 60' και ήθελα έναν παίκτη που θα μπορούσε να τρέξει. Σε εκέινο το σημείο, δε μπορούσε να μας βοηθήσει πολύ”.

Για την επόμενη μέρα και τις μεταγραφές:
“Σίγουρα υπάρχουν κάποιες συζητήσεις κι ελπίζω να πάνε όλα καλά μέχρι το τέλος. Ξέρω ότι είναι ότι είναι δύσκολη στιγμή για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, για εμάς και για τη δουλειά μας. Δεν είναι η στιγμή για να κρίνουμε τους παίκτες. Σε αυτή τη στιγμή, δεν ήταν δικό τους λάθος...”
Γράψτε το σχόλιο σας...

09/05/2018 • 16:07