Γκρεμίζει ό, τι έχτισε

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για τις "ασθένειες" που βγάζει η ΑΕΚ στα τελευταία εκτός έδρας ματς, οι οποίες της στοιχίζουν ενόψει πλέι οφ.

Το χειρότερο ημίχρονο της φετινής ΑΕΚ το είδαμε χθες στο Αγρίνιο. Έχω την εντύπωση ότι τόσα λάθη μαζεμένα, σχεδόν απ’ όλους τους παίκτες της ομάδας, δεν έχουν γίνει σε προηγούμενο παιχνίδι της Ένωσης. Το α’ σαρανταπεντάλεπτο με τον Παναιτωλικό ήταν σχεδόν καταστροφικό για τους “κιτρινόμαυρους”. Τεράστιο πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και αδυναμία στην κυκλοφορία τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα. Ειδικά η τριάδα της μεσαίας γραμμής βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα, με αποτέλεσμα η μπάλα να φτάνει ελάχιστα (έως καθόλου) στους επιθετκούς. Το πρόβλημα γίνεται εύκολα κατανοητό όταν αναγκάζεται ο κεντρικός αμυντικός (Άρθο) να κάνει παιχνίδι με βαθιές μπαλιές προς την επίθεση, αφού δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να φτάσει εκεί η μπάλα.

Στη γραμμή κρούσης υπήρχε άλλο θέμα. Ο Βάργκας δεν βοήθησε, ενώ τις περισσότερες στιγμές ο Τζεμπούρ βρισκόταν είτε στον άξονα, είτε στην κορυφή, είτε ακόμα και αριστερά (δίπλα στον Βάργκας), με αποτέλεσμα να μένει κενή η θέση του στη δεξιά πτέρυγα. Αν ήταν αυτή η οδηγία που είχε από τον Πογέτ τότε πολύ απλά δεν τους βγήκε μέσα στο γήπεδο. Γενικά πιστεύω ότι ο Αλγερινός “χαραμίζεται” στα άκρα. Όσες φορές έκανε κίνηση προς τον άξονα και πήρε πρωτοβουλίες, τον αισθάνθηκε η άμυνα του Παναιτωλικού.

Στο β’ ημίχρονο η ΑΕΚ βελτιώθηκε αισθητά και θα μπορούσε να “κλέψει” τη νίκη, αλλά όταν χάνονται ευκαιρίες όπως αυτή του Μπουονανότε και μάλιστα στο 90′, τότε δεν μπορείς να πεις και πολλά. Θα πρέπει να σταθούμε πάντως σε ένα ακόμα κακό παιχνίδι του Γιόχανσον, ο οποίς συνεχίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα να δείχνει κουρασμένος. Αυτό επηρεάζει το παιχνίδι του και γενικά το παιχνίδι της ομάδας. Ο Κορδέρο μπήκε στο ματς και βελτίωσε αρκετά την εικόνα της ΑΕΚ στο κέντρο. 

Ο Πογέτ από την πλευρά του θα πρέπει να βρει άμεσα τι δεν πάει καλά στα τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια, αφού μόνο σύμπτωση δεν είναι πλέον το γεγονός ότι για ένα ακόμα ματς (4ο συνεχόμενο) η ΑΕΚ δεν δημιουργεί φάσεις και δυσκολεύεται πολύ να σκοράρει. Ο ένας βαθμός που χάθηκε από την ειδική βαθμολογία των πλέι οφ είναι πολύτιμος και με δεδομένο ότι ως το φινάλε της κανονικής διάρκειας η Ένωση έχει δύο ακόμα παιχνίδια μακριά από το ΟΑΚΑ, τότε καταλαβαίνει κανείς ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για νέες γκέλες. Αν συνεχίσει να έχει αυτή την εικόνα εκτός έδρας τότε μάλλον θα πάει …περίπατο το αβαντάζ που απέκτησαν με πολύ κόπο τόσο καιρό οι “κιτρινόμαυροι”.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.