Πρόκριση – θρίλερ για Παναιτωλικό στα πέναλτι!

Στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι κατάφερε να πάρει την πρόκριση από την ΑΕΛ ο Παναιτωλικός και συνεχίζει στους «16» του Κυπέλλου.

Στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι κατάφερε να πάρει την πρόκριση από την ΑΕΛ ο Παναιτωλικός και συνεχίζει στους «16» του Κυπέλλου. Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια και στην παράταση έληξε ισόπαλος δίχως τέρματα, ενώ στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι οι Αγρινιώτες επικράτησαν 10-9! Σημειώνεται ότι έγιναν 22 εκτελέσεις, ενώ σούταραν και οι δύο τερματοφύλακες! Ο κορυφαίος του Παναιτωλικού Τζενάμο αφού αρχικά ευστόχησε, στη συνέχεια απέκρουσε το πέναλτι του. συναδέλφου του, Σωτηρίου και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Η ΑΕΛ είχε ενθουσιασμό στο πρώτο ημίχρονο και σε γενικές γραμμές ήταν καλύτερη από τον Παναιτωλικό. Ωστόσο, οι παίκτες του Μπάμπη Τεννέ δεν επέτρεψαν στους «βυσσινί» να φανούν ιδιαίτερα απειλητικοί. Ένα σουτ του Πλιάγκα στο 7′, ένα του Τσιμπάμπα στο 14′ (πέρασαν άουτ) και ένα του Αραμπατζή στο 38′ (μπλόκαρε ο Τζενάμο) ήταν ό,τι καλύτερο είχαν να επιδείξουν οι γηπεδούχοι σε αυτό το διάστημα.
Από την πλευρά της, η ομάδα του Αγρινίου φάνηκε επιθετικά μόλις στο 41′ όταν ο Άντι επιχείρησε σουτ αλλά ο Σωτηρίου μπλόκαρε την μπάλα.

Στην επανάληψη, το «σκηνικό» δεν άλλαξε. Δεν άλλαξε όμως ούτε το αποτέλεσμα και αυτό χάρη στον Τζενάμο, ο οποίος «έβγαλε» το σουτ του Τσιμπάμπα στο 78′ και εκείνο του Ζεκίνια στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Έτσι, ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, όπου το ματς… άναψε και απέκτησε σαφώς καλύτερο ρυθμό!
Στο πρώτο ημίχρονο του εξτρά χρόνου, καταγράφηκαν εκατέρωθεν ευκαιρίες, ενώ στο 98′ ο διαιτητής Κωνσταντινέας δεν είδε την ανατροπή του Σεσίνια από τον Εντζενγκουέλε και δεν υπέδειξε το πέναλτι που δικαιούταν οι Λαρισαίοι.
Από την πλευρά του, ο Παναιτωλικός. άγγιξε το γκολ στο 107′ όμως ο Σωτηρίου απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Καραμαλίκη και κράτησε το 0-0.

Στο 118′ ο Θεοδωρίδης έπεσε στην περιοχή μετά από σπρώξιμο του Κατσιαρού αλλά ούτε αυτή τη φάση. συγκίνησε τον διαιτητή.
Έτσι, η παράταση έληξε και αυτή ισόπαλη 0-0 και η πρόκριση κρίθηκε στα πέναλτι. Ο Παναιτωλικός αν και λίγο έλειψε να αποκλειστεί λόγω της αστοχίας του Εντζενγκουέλε, έμεινε «ζωντανός» χάρη στην απόκρουση του Τζενάμο στην εκτέλεση του Τσιμπάμπα (αν είχε ευστοχήσει, η ΑΕΛ θα κέρδιζε 5-4) και τελικά επικράτησε 10-9!

Η σειρά των πέναλτι:

Θεοδωρίδης         0-1
Ζεκίνια                 1-1
Χαριστέας            1-2
Σαϊτιώτης             2-2
Εντζενγκουέλε     άουτ
Ααράμπ               3-2
Ρότσα                  3-3
Χασομέρης           4-3
Μητρόπουλος      4-4
Τσιμπάμπα           απόκρουση Τζενάμο
Καμαρά               4-5
Χατζής                 5-5
Καραμαλίκης        5-6
Σεσίνια                6-6
Κούσας                6-7
Ταλ                      7-7
Παλαιολόγος       7-8
Κατσιαρός            8-8
Αναστασιάδης      8-9
Αραμπατζής         9-9
Τζενάμο               9-10
Σωτηρίου             απόκρουση Τζενάμο

ΑΕΛ (Κρις Κόουλμαν):
Σωτηρίου, Αραμπατζής, Ταλ, Ααράμπ, Κατσιαρός, Χατζής, Μπόα Μόρτε (35′ Σεσίνια), Βούζας (99′ Χασομέρης), Πλιάγκας (71′ Σαϊτιώτης), Τσιμπάμπα, Ζεκίνια.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μπάμπης Τεννές):
Τζενάμο, Παλαιολόγος, Άντι (90′ Αναστασιάδης), Εντζενγκουέλε, Κούσας, Μητρόπουλος, Μουμίν (59′ Καραμαλίκης), Ρότσα, Χαριστέας, Θεοδωρίδης, Μπουμάλ (59′ Καμαρά).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.