Ο ΠΑΟΚ τη νίκη, η ΑΕΚ την πρόκριση! (video)

Μπορεί όλα να φάνταζαν εύκολα για την ΑΕΚ μετά τη νίκη της στο πρώτο ματς στην Πυλαία, όμως η πραγματικότητα αποδείχτηκε διαφορετική. Ο ΠΑΟΚ, παρά τα πολλά λάθη και την ανύπαρκτη βοήθεια που πήρε από το δίδυμο «πυρός» του Γκος – Χάτσερ, επικράτησε μεν 62-63 αλλά η ομάδα του Λούκα Μπάνκι, κάτοχος του τροπαίου προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όπου θ’ αντιμετωπίσει τη γερμανική Μπάμπεργκ.

Μπορεί όλα να φάνταζαν εύκολα για την ΑΕΚ μετά τη νίκη της στο πρώτο ματς στην Πυλαία, όμως η πραγματικότητα αποδείχτηκε διαφορετική. Ο ΠΑΟΚ, παρά τα πολλά λάθη και την ανύπαρκτη βοήθεια που πήρε από το δίδυμο «πυρός» του Γκος – Χάτσερ, επικράτησε μεν 62-63 αλλά η ομάδα του Λούκα Μπάνκι, κάτοχος του τροπαίου προκρίθηκε στην επόμενη φάση, όπου θ’ αντιμετωπίσει τη γερμανική Μπάμπεργκ.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στον αγώνα καταφέρνοντας να περιορίσει το σημαντικότερο πρόβλημα που είχε στο πρώτο ματς, τα ριμπάουντ. Κατάφερε να προηγηθεί κλείνοντας πολύ καλά τα βασικά ατού της ΑΕΚ, χωρίς όμως να έχει την απαιτούμενη αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Με τον Τζέφερσον αρχικά στην πεντάδα και με δυναμισμό κατάφερε να πάρει γρήγορα το δεύτερο φάουλ του Μασιούλις θέτοντάς τον πρόωρα εκτός. Χωρίς να πάρει πόντους από τη γραμμή των τριών πόντων προηγήθηκε 5-10, αλλά με ένα γοργό σερί και κύριο επιθετικό της εκφραστή η ομάδα του Μπάνκι προσπέρασε 13-10 και με τρίποντο του Γιαννόπουλου έκλεισε την πρώτη περίοδο προηγούμενη 18-14.
Στη δεύτερη περίοδο οι δυο προπονητές ανακάτεψαν τις … «τράπουλές» τους με τον Μπάνκι να τραβάει το καλύτερο χαρτί αφού η ΑΕΚ βρήκε νέο ήρωα στο πρόσωπο του Τσαλμπούρη, που με κόψιμο στον Χάτσερ και τρίποντο στην αμέσως επόμενη επίθεση έβαλε το λιθαράκι του. Στον αντίποδα ο ΠΑΟΚ πήρε πράγματα από τον αρχηγό του τον Μαργαρίτη, την ίδια στιγμή που ο κύριος εκφραστής της επιθετικής του δραστηριότητας Γκος παρέμενε άποντος. Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου ο Ηλίας Παπαθεοδώρου έδωσε εντολή για άμυνα ζώνης με προσαρμογές, όμως τρία λεπτά μετά την απέσυρε. Με κύριο χαρακτηριστικό τις σκληρές άμυνες η ευστοχία έκανε τη διαφορά. Οι γηπεδούχοι με την αρωγή και του κόσμου τους έχτισαν ένα προβάδισμα εννιά πόντων, 32-23! Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν σε όλο το γήπεδο και με δυο καλάθια, ένα του Τέπιτς κι ένα του Τσόχλα από κλέψιμο, μείωσαν σε 32-27, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο εικοσάλεπτο.
Οι δυο ομάδες ξαναμπήκαν στο παρκέ με την ομάδα του Παπαθεοδώρου αρχικά να μειώνει στο καλάθι με μια εύστοχη βολή και στη συνέχεια ένα καλάθι του Τζέφερσον, κάτι που … αφύπνησε τους γηπεδούχους. Με σερί 7-0 δημιούργησαν εκ νέου διαφορά ασφαλείας, όμως παρά τα πολλά λάθη και την αστοχία σε θεωρητικά εύκολες προσπάθειες ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με μπροστάρη τον Μαργαρίτη και για πρώτη φορά στο παρκέ ταυτόχρονα τους Χάτσερ – Γκος, απάντησε με σερί 4-17 (σ.σ. συνολικά) για να κλείσει την περίοδο προηγούμενος 45-47, αφού πρώτα είχε επιστρέψει στην πρωτεκαθεδρία του σκορ στο 29’ με δυο εύστοχες βολές του Γκος για το 43-44.
Με την έναρξη της τελευταίας περιόδου οι φιλοξενούμενοι – έπειτα από τρίποντο του Χάτσερ – προηγήθηκαν 45-50, αλλά αυτήν ήταν κι η πλέον κοντινή απόσταση που έφτασαν από το -9 του πρώτου ματς. Ο Μασιούλις σημείωσε ένα καθοριστικότατο τρίποντο στην εκπνοή της επόμενης επίθεσης κι ο Τζέιμς κατάφερε ένα αντίστοιχο κλέψιμο στον Γκος φέρνοντας τον αγώνα στα ίσια (σ.σ. 50-50). Μπορεί ο χρόνος που απέμενε να ήταν αρκετός, ήτοι έξι λεπτά, όμως οι δυο ομάδες το διένυσαν σε ισορροπία, διαγωνιζόμενη η μια την άλλη σε αστοχία από τη γραμμή των τριών πόντων και σκληρές άμυνες που απορρόφησαν όλην την ενέργεια παικτών που μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά είτε για τη μια είτε για την άλλη.
Οι περίοδοι: 18-14, 14-13, 13-20, 17-16




Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.