Η Πρωθυπουργός της Ταπείνωσης

Ως το «κύριο εμπόδιο για την επίλυση του χάους που Brexit» παρουσιάζει τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, το γερμανικού περιοδικό Spiegel, σε άρθρο με τίτλο: «η πρωθυπουργός της ταπείνωσης». Τον Ιούνιο του 2017,...

Ως το «κύριο εμπόδιο για την επίλυση του χάους που Brexit» παρουσιάζει τη Βρετανίδα πρωθυπουργό, Τερέζα Μέι, το γερμανικού περιοδικό Spiegel, σε άρθρο με τίτλο: «η πρωθυπουργός της ταπείνωσης».

Τον Ιούνιο του 2017, περίπου ένα χρόνο μετά το δημοψήφισμα του Brexit, το BBC αφιέρωσε μια εκπομπή στη Βρετανίδα πρωθυπουργό. Εκείνη τη στιγμή, η Μέι ήταν σε αυτή τη θέση για 11 μήνες, ενώ προηγουμένως είχε διατελέσει υπουργός Εσωτερικών επί έξι χρόνια. Παρόλ’ αυτά, σημειώνει το περιοδικό, παρέμενε «παράξενα ξένη», τόσο για τους συναδέλφους της, όσο και για το βρετανικό λαό. Δεν υπήρχε κανένα ανέκδοτο γι ‘αυτήν. Κανείς δεν ήξερε πραγματικά ποια ήταν.

Ο δημοσιογράφος του BBC θέλησε να λύσει το αίνιγμα και αναγκάστηκε να παραδεχτεί τελικά ότι δεν έγινε πιο σοφός από όσο είχε ξεκινήσει την έρευνα. Κανένας από τους παλιούς συμμαθητές της και συνεργάτες που μίλησαν δεν φαινόταν να την έχει πλησιάσει πραγματικά. Όμως όλοι συμφώνησαν για ένα πράγμα: Αν επρόκειτο ποτέ να σκοντάψει, θα ήταν λόγω της αδυναμίας της να χτίσει γέφυρες. Έκτοτε έγινε ολοφάνερο, ότι αυτή η αδυναμία της έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην πολιτική πορεία της, αλλά και στο αδιέξοδο της χώρας.

Στις πρόσφατες, απανωτές ψηφοφορίες στο βρετανικό κοινοβούλιο για τον τρόπο του Brexit, η Μέι βγαίνει συνεχώς ταπεινωμένη από το ίδιο της το κόμμα. Και κανείς δεν φαίνεται πρόθυμος να σταθεί πλάι της. Η χαριστική βολή δόθηκε την περασμένη εβδομάδα, 17 μέρες πριν την ημερομηνία κατά την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το βρετανικό κοινοβούλιο απέρριψε τη συμφωνία διαζυγίου για δεύτερη φορά. Και για άλλη μια φορά το έκανε με μια τόσο μεγάλη πλειοψηφία που εξατμίστηκαν και τα τελευταία απομεινάρια δυνατότητας της Μέι να ελέγξει τις εξελίξεις, αν υποτεθεί πως την είχε εξαρχής. Ο πρόεδρος του Βρετανικού κοινοβουλίου διέλυσε και την τελευταία της ελπίδα. «Τρίτη ψηφοφορία για την ίδια συμφωνία δεν πρόκειται να υπάρξει», διεμήνυσε και η Μέι ψάχνει, απελπισμένα, να βρει τρόπο να ξεπεράσει το μπλόκο

Παρά τις τεράστιες πιέσεις που άσκησε πάνω στους δικούς της, τους Συντηρητικούς, παρά τις καταφανείς προσπάθειες να δελεάσει την αντιπολίτευση με οικονομικά κίνητρα, παρά τις διστακτικές παραχωρήσεις από τις Βρυξέλλες και παρά τις εφιαλτικές προβλέψεις για το τι θα συνέβαινε αν αποτύχει η συμφωνία, η Μέι δεν τα κατάφερε. Οι Brexiteers, οι οπαδοί ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, οι υποστηρικτές μιας μαλακής συμφωνίας, τάχθηκαν όλοι μαζί, ώμο με ώμο, λέγοντας στη Μέι ένα αδιαμφισβήτητο «Όχι». Το Spiegel εκτιμά ότι αντί η Μέι να χτίσει γέφυρες, τις έκαψε. Και παρόλο που οι βουλευτές έχουν τώρα καταψηφίσει την αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία και υπέρ της παράτασης της προθεσμίας, δεν είναι σαφές για ποιο λόγο πρέπει να χρησιμοποιηθεί αυτός ο επιπλέον χρόνος. Και κυρίως από ποιον.

Διαβάστε όλο το θέμα στο TVXS.gr


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.