Ο Ντουρμισάι, ο Πανιώνιος και η Εθνική…

H ιστορία του δεν γράφτηκε με ευκολία. Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες περιπτώσεις μεταναστών που ψάχνουν την «γη της Επαγγελίας» σε άλλες χώρες. Δύσκολες συνθήκες, πολλή προσπάθεια, αλλά και δικαίωση για κάποιους από αυτούς.

H ιστορία του δεν γράφτηκε με ευκολία. Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες περιπτώσεις μεταναστών που ψάχνουν την «γη της Επαγγελίας» σε άλλες χώρες. Δύσκολες συνθήκες, πολλή προσπάθεια, αλλά και δικαίωση για κάποιους από αυτούς.
Μία τέτοια περίπτωση είναι και ο Φιόριν Ντουρμισάι.
Διεθνής με την U21 της Αλβανίας, κλήθηκε από τον Άγγελο Αναστασιάδη να καλύψει το κενό του τραυματία, Κώστα Μήτρογλου και ετοιμάζεται να κάνει άλλο ένα βηματάκι στην καταξίωση. Στην δικαίωση των κόπων του και της αγόγγυστης προσπάθειας όλα τα προηγούμενα χρόνια.
Γεννημένος στην Αυλώνα, πέρασε τα σύνορα με τους γονείς του σε ηλικία 6 χρόνων με λεωφορείο, αφήνοντας τη μιζέρια και τα πολύ άσχημα σημάδια που άφησε ο εμφύλιος πόλεμος. Πρώτος σταθμός του στην Ελλάδα, η Ρόδος. Το ποδοσφαιρικό του ταλέντο φάνηκε από μικρή ηλικία. Εντάχθηκε στις Ακαδημίες της ομάδας του νησιού, μέχρι να τον ανακαλύψουν οι άνθρωποι του Πανιωνίου και να τον φέρουν στην Αθήνα.
Mέσα σε λίγες ημέρες, το 2014, θα ζήσει το όνειρο του. Ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα σε αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και λίγες ημέρες αργότερα πρώτη εμφάνιση στη Suoerleague, απέναντι στην Βέροια. Την 1η Οκτωβρίου. Λίγες ημέρες πριν ενηλικιωθεί.
Με τη φανέλα της Καλλιθέας σε αγώνα με την ΑΕΚ, όπου είχε σκοράρει
Αργότερα στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, δόθηκε δανεικός στην Καλλιθέα. Μετά από 20 εμφανίσεις και 5 γκολ με την αθηναϊκή ομάδα, επέστρεψε το καλοκαίρι του 2015 στον Πανιώνιο. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Το πρώτο εξάμηνο παίζει μόλις 4 παιχνίδια σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, παίρνοντας ελάχιστες ευκαιρίες και ζώντας στη σκιά του Ανσαριφάρντ. Δίνεται εκ νέου δανεικός στην Καλλιθέα.
Βοήθησε τα μέγιστα στην άνοδο της Λαμίας στη Σουπερλιγκ
Ο 20χρονος όμως Φιόριν δείχνει να έχει ωριμάσει ποδοσφαιρικά. Επόμενος σταθμός του η Λαμία. Πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν και αναδεικνύεται 2ος σκόρερ της ομάδας του με 8 γκολ, πίσω από τον Βασιλόγιαννη (12 τέρματα), στην πολύ καλή πορεία της ομάδας της Φθιώτιδας προς την Superleague, για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Το όνομά του γίνεται γνωστό, όχι όμως εξαιτίας των επιδόσεων του, αλλά λόγω της ένστασης που κατατέθηκε για υπεράριθμη συμμετοχή ξένων παικτών στην 11αδα της Λαμίας σε ματς με την Σπάρτη. Έλληνας ή Αλβανός ο Ντουρμισάι; Δύσκολες στιγμές για τον νεαρό επιθετικό. Αποδεικνύεται ότι ο παίκτης έχει ελληνική ιθαγένεια και ελληνική ταυτότητα, επομένως η συμμετοχή του ήταν καθόλα νόμιμη.
Εδώ με τον Μιχάλη Γρηγορίου που του έδωσε την ευκαιρία να καθιερωθεί
Η… περιήγηση παίρνει τέλος το καλοκαίρι του 2017. Με τον Μιχάλη Γρηγορίου στον πάγκο του, ο νεαρός επιθετικός καθιερώνεται. 4 γκολ στο πρωτάθλημα σε 21 ματς, τα τρία από αυτά, απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.
Μάλιστα το γκολ που πέτυχε απέναντι στους «πράσινους», έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, που ήταν η πρώτη απέναντι στον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο μετά από 14 ολόκληρα χρόνια. Χρόνο με τον χρόνο η βελτίωση του είναι ορατή.
Την φετινή χρονιά, έχει πλέον αναλάβει ηγετικό ρόλο σε μία ιστορική και με «βαριά» φανέλα ομάδα, όπως ο Πανιώνιος. Ειδικά μετά τη φυγή του Μασούρα, ο Ντουρμισάι είναι σημείο αναφοράς για την ομάδα της Νέας Σμύρνης. Σε μία δύσκολη χρονιά για τον σύλλογο, μετράει 6 γκολ στο πρωτάθλημα και είναι 1ος σκόρερ μαζί με τον πρώην πλέον συμπαίκτη του, Γιώργο Μασούρα.
Πολλοί τον παρομοιάζουν με τον Γιώργο Σαμαρά, εξαιτίας της ταχύτητας και της καλής τεχνικής που του δίνουν τη δυνατότητα να κινείται με επιτυχία και στα άκρα της επίθεσης.
Η ΕΠΟ κινήθηκε γρήγορα, ολοκλήρωσε τις διαδικασίες και ο Φιόριν ανήκει πλέον και επίσημα στους «κόλπους» της Εθνικής ομάδας. Το όνειρο συνεχίζεται και απ΄ότι φαίνεται θα έχει πολύ μεγάλη διάρκεια…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.