Αυτά τα «αστέρια» θα «λάμψουν» στο Κόπα Αμέρικα!

Η πανέμορφη ήπειρος της Νότιας Αμερικής έχει μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του ποδοσφαίρου στον κόσμο και όλοι θέλουν να συναγωνιστούν για την κατάκτηση του περίφημου τροπαίου

Η πανέμορφη ήπειρος της Νότιας Αμερικής έχει μερικά από τα μεγαλύτερα αστέρια του ποδοσφαίρου στον κόσμο και όλοι θέλουν να συναγωνιστούν για την κατάκτηση του περίφημου τροπαίου. Αυτή θα είναι η 46η έκδοση του Copa America και θα πραγματοποιηθεί φέτος στη Βραζιλία. Θα ξεκινήσει στις 14 Ιουνίου και θα διαρκέσει τρεις εβδομάδες μέχρι τον τελικό στις 7 Ιουλίου.

Σημαντική η απουσία του Νεϊμάρ για την οικοδέσποινα Βραζιλία

Με μεγάλο απόντα τον άσο της Βραζιλίας, Νεϊμάρ θα διεξαχθεί αυτή η σπουδαία διοργάνωση που θα έχει μία καινοτομία φέτος, καθώς για πρώτη φορά θα συμμετάσχει Αραβική χώρα, το Κατάρ και για πρώτη φορά δεν θα υπάρχει ομάδα από την Concacaf (Βόρεια-Κεντρική Αμερική και Καραϊβική).
Για παράδειγμα το Μεξικό που συμμετείχε ανελλιπώς από το 1993, δεν θα δώσει φέτος το παρόν σε αυτή τη σημαντική διοργάνωση.

Το Κόπα Αμέρικα υπόσχεται, υψηλό θέαμα, σκληρές «μάχες» και ποδοσφαιριστές που θα μας καθηλώσουν με τις εμπνεύσεις τους. Εμείς επιλέξαμε 10 παίκτες, μέσα από έναν κατάλογο σπουδαίων ποδοσφαιριστών που θα βρίσκονται στη γιορτή του Νοτιοαμερικάνικου ποδοσφαίρου.

1. ΛΙΟΝΕΛ ΜΕΣΙ
Έρχεται από μία εκπληκτική σεζόν με την Μπαρτσελόνα. Παρά την κακή σεζόν της ομάδας του, ο ίδιος «έλαμψε» πετυχαίνοντας 51 γκολ σε 50 συμμετοχές! Έχει κερδίσει τα πάντα στην καριέρα του, αλλά του λείπει η διάκριση με την Εθνική. Το μοναδικό τρόπαιο που έχει κερδίσει με την Αργεντινή είναι το χρυσό μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του 2008.

2.. ΝΙΚΟΛΑΣ ΤΑΛΙΑΦΙΚΟ
Από τους παίκτες που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή, στην φετινή εκπληκτική πορεία του Άγιαξ. Παίκτης με αστείρευτες δυνάμεις, υψηλή τεχνική και με αίσθηση του γκολ (37 εμφανίσεις – 5 γκολ). Δικαίως οι συμπατριώτες του τον έχουν χαρακτηρίσει ως τον νέο Χαβιέρ Ζανέτι.

3. ΣΕΡΧΙΟ ΑΓΟΥΕΡΟ
Δύο φορές, το 2015 και το 2016, έχει περιοριστεί με την 2η θέση στο Κόπα Αμέρικα. Έχει κερδίσει διψήφιο αριθμό τροπαίων με Ατλέτικο Μαδρίτης και Μάντσεστερ Σίτι, αλλά όπως συμβαίνει και με τον Μέσι, «διψάει» για μία διάκριση με την Εθνική του ομάδα.

Βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του και ερχόμενος από μία εκπληκτική σεζόν με τους «πολίτες» (46 εμφανίσεις – 32 τέρματα), αναμένεται να παίξει καταλυτικό ρόλο στην προσπάθεια για κατάκτηση του τροπαίου.

4. ΆΛΙΣΟΝ
Οι καλές ομάδες, ξεκινούν από έναν καλό τερματοφύλακα. Αυτόν τον έχει η Βραζιλία. Όπως τον είχε και η Λίβερπουλ στην πορεία της προς την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.
Στην 1η του σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα, κράτησε 21 φορές ανέπαφη την εστία του, το καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ, για νεοφερμένο γκολκίπερ.

5. ΚΟΟΥΤΙΝΙΟ
Ψάχνει την εξιλέωση. Ψάχνει την επιστροφή του στο κορυφαίο επίπεδο, μετά από μία πολύ μέτρια σεζόν με την Μπαρτσελόνα, σε σημείο που το μέλλον του στους Καταλανούς, να μοιάζει αβέβαιο.
Ο «μικρός μάγος» όπως ήταν το προσωνύμιο του στη Λίβερπουλ, δεν έχει βρει έναν ξεκάθαρο ρόλο στην ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Παλαιότερα ο προπονητής του στην Εσπανιόλ, Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είχε πει για τον Κοουτίνιο ότι «έχει μία ιδιαίτερη μαγεία στο πόδι του» και ο Καρέκα τον είχε ανακηρύξει, ως τον «νέο Ζίκο»..Αυτά τα ιδιαίτερα στοιχεία περιμένει να βγάλει στον αγωνιστικό χώρο και ο προπονητής του στην Βραζιλία, ώστε η ομάδα, να καταφέρει να στεφθεί τροπαιούχος μέσα στο «σπίτι» της.

6. ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΦΙΡΜΙΝΟ
«Πολεμιστής». Η κινητήριος δύναμη της Λίβερπουλ. Έτσι τον έχει ονομάσει ο Γιούργκεν Κλοπ. Πολύ σημαντικός παίκτης για τα επιθετικά συστήματα μίας ομάδας. Σκοράρει, πασάρει, πρεσάρει ακατάπαυστα.

Ποτέ ένας αντίπαλος δεν μπορεί να είναι σίγουρος, με αυτόν στο γήπεδο. Τα 7 από τα 10 συνολικά τέρματα με την Εθνική του ομάδα, τα έχει πετύχει σε φιλικά παιχνίδια. Μήπως είναι η ώρα του να «λάμψει» και με την Εθνική;

7. ΧΑΜΕΣ ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΣ
Στα 28 του χρόνια, μετράει 72 συμμετοχές και 22 γκολ με την Κολομβία. Το 2016 είχε οδηγήσει την ομάδα του στην 3η θέση στο Κόπα Αμέρικα που είχε διεξαχθεί στις ΗΠΑ. Έχει έναν παραπάνω λόγο να διακριθεί, καθώς αναζητά και τον νέο ποδοσφαιρικό του προορισμό, μετά την απόφαση της Μπάγερν να μην ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του από την Ρεάλ.

8. ΑΡΤΟΥΡΟ ΒΙΔΑΛ
Ο «Warrior». Από τους πιο έμπειρους παίκτες του τουρνουά. Ηγετική φυσιογνωμία, με 105 συμμετοχές και 26 γκολ με την Εθνική Χιλής. Ομάδα που έχει πολύ ταλέντο, έχει τη «γνώση» να φτάσει ψηλά, με 2 τρόπαια στον θεσμό, στα οποία ο Βιδάλ είχε βρεθεί στην καλύτερη ομάδα αυτών των τουρνουά (2015, 2016).

9. .ΕΝΤΙΝΣΟΝ ΚΑΒΑΝΙ
Στα 32 του χρόνια, παραμένει ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς στο παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα. Φανταστείτε ότι τα 24 γκολ που πέτυχε φέτος με την Παρί, είναι ο χειρότερος απολογισμός του στην εξαετία που βρίσκεται στην Παρί. Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στάθηκε άτυχος, καθώς έχασε λόγω τραυματισμού τον προημιτελικό με την Γαλλία και η ομάδα του ηττήθηκε.

Παίκτης που δεν μπορεί να μην πάρει σοβαρά κάθε παιχνίδι, πόσο μάλλον αυτού του είδους τα ματς στο Κόπα Αμέρικα. Από τη δική του απόδοση θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και η πορεία της Ουρουγουάης.

10. ΛΟΥΙΣ ΣΟΥΑΡΕΣ
Το έτερο ήμισυ του Καβάνι. Οι δυο τους μετρούν 102 γκολ (46 ο Καβάνι, 56 ο Σουάρες). Παίκτης με πολλαπλές ικανότητες, μπορεί να σκοράρει, να πασάρει και να πιέσει πολύ τους αντίπαλους αμυντικούς.
Η αυτοκαταστροφική και πολλές φορές αντιαθλητική του συμπεριφορά φαίνεται ότι δεν αποτελούν πια στοιχεία του χαρακτήρα του και πιο ήρεμος πια, στα 32 του χρόνια, αναμένεται να αποτελέσει πολύ σημαντικό παράγοντα στην πορεία της Ουρουγουάης που έχει βλέψεις να φτάσει στην κατάκτηση του τουρνουά. Πολύ σημαντική η καλή εκκίνηση, καθώς βρίσκεται στον πιο δύσκολο όμιλο, με Εκουαδόρ, Ιαπωνία και Χιλή στον 3ο όμιλο.    
 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.