Χαραλαμπίδης: «Πάμε να νικήσουμε, δεν πρέπει να μας φοβίζει η Καρσίγιακα»

Επικεντρωμένος στην προετοιμασία του για τη δεύτερη αναμέτρηση, για τους «16» του Champions League με την Καρσίγιακα, στη Σμύρνη (14/3), μετά την αναβολή που υπήρξε στο ντέρμπι με τον Αρη, για τη 18η αγωνιστική της Basket League (11/3), είναι ο ΠΑΟΚ.

Επικεντρωμένος στην προετοιμασία του για τη δεύτερη αναμέτρηση, για τους «16» του Champions League με την Καρσίγιακα, στη Σμύρνη (14/3), μετά την αναβολή που υπήρξε στο ντέρμπι με τον Αρη, για τη 18η αγωνιστική της Basket League (11/3), είναι ο ΠΑΟΚ.

Διαδικασία στην οποία κινήθηκε σήμερα με προπόνηση στο βοηθητικό γήπεδο του PAOK Sports Arena, λόγω του αγώνα πρωταθλήματος της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του συλλόγου, στην κεντρική σάλα του σταδίου, με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Μέρος της προπόνησης “έβγαλε” ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, λόγω των ενοχλήσεων που ταλαιπωρούν τον διεθνή φόργουορντ, τις τελευταίες ημέρες, στην ποδοκνημική, ενώ εκτός έμεινε ο Δημήτρης Καραμανώλης, εξαιτίας τραυματισμού του στους προσαγωγούς.

Για την προσπάθεια που θα καταβληθεί, δε, απέναντι στους Τούρκους, τοποθετήθηκε μιλώντας, πριν την προπόνηση, στην επίσημη σελίδα της ΚΑΕ στο διαδίκτυο, ο Κώστας Χαραλαμπίδης: «Ουσιαστικά έχουμε να διαχειριστούμε δύο πράγματα. Το ένα είναι το καθαρά τακτικό και προπονητικό και το άλλο είναι η ατμόσφαιρα που θα αντιμετωπίσουμε στη Σμύρνη, γιατί θα παίξουμε σε ένα γήπεδο που εάν δεν είσαι προσεκτικός και προσηλωμένος μπορεί να σε αποσυντονίσει. Αυτό είναι ένα σημείο το οποίο πρέπει να διαχειριστούμε ως ομάδα, αλλά και ο κάθε ένας ξεχωριστά», ανέφερε, αρχικά, ο βοηθός προπονητή του «Δικεφάλου».

Πρόσθεσε τονίζοντας: «Έχουμε μιλήσει ήδη με αρκετά παιδιά. Υπάρχουν και αυτοί που ξέρουν, γιατί έχουν παίξει, όπως ο Βαγγέλης (σ.σ. Μαργαρίτης) και ο Απόλλωνας (σ.σ. Τσόχλας). Προσπαθούμε να τους προϊδεάσουμε για αυτό που θα συναντήσουν, αλλά όλα αυτά εντάσσονται στο πλαίσιο της προετοιμασίας μας για αυτό το παιχνίδι».

Ο ΠΑΟΚ θα ταξιδέψει στην Τουρκία έχοντας και την… προίκα του +6 από τη μάχη στη Θεσσαλονίκη (74-68), με τον Χαραλαμπίδη να σχολιάζει: «Ο βασικός μας στόχος ήταν να καταφέρουμε να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι και το πετύχαμε. Το ότι φτάσαμε να κερδίζουμε μέχρι και με 19 πόντους διαφορά και το κάναμε παίζοντας αρκετά έξυπνα, ήταν ένα σημείο που μας αφήνει μία γλυκόπικρη γεύση, γιατί θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει, στο τέλος, με μεγαλύτερη διαφορά από αυτήν με την οποία πήραμε τελικά το ματς. Η Καρσίγιακα, με τον τρόπο που αγωνίζεται, μπορεί να ανατρέψει διαφορές που είναι σε βάρος της, αλλά μπορεί να συμβεί και ακριβώς το αντίθετο, να χάσει μία διαφορά. Ολα αυτά πρέπει να τα έχουμε υπόψη μας για το δεύτερο παιχνίδι».

Κατέληξε ο άλλοτε αρχηγός των «ασπρόμαυρων» λέγοντας: «Θα πάμε στην Τουρκία για να νικήσουμε. Η Καρσίγιακα είναι καλή ομάδα, αλλά δεν πρέπει να μας φοβίζει. Η δύναμή της είναι στους Αμερικανούς παίκτες της, αλλά έχει και αρκετά τρωτά σημεία, τα περισσότερα εκ των οποίων τα αναδείξαμε στο πρώτο παιχνίδι. Αυτό πρέπει να κάνουμε και στη Σμύρνη. Είναι καλό που μένει η προσοχή μας μόνο σε αυτό το παιχνίδι, ωστόσο θα είναι πολύ σημαντικό να μην παρουσιάσουμε ξανά το κακό τρίλεπτο που είχαμε στο ματς που έγινε στην έδρα μας, γιατί στη Σμύρνη θα μας στοιχίσει περισσότερο. Για αυτό και θα πρέπει να πάμε με το αρχικό μας πλάνο, το οποίο εφαρμόσαμε στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου αγώνα και να διορθώσουμε κάποια πράγματα που μας στοίχισαν στη διάρκειά του, ιδιαίτερα στο τέλος. Αν το κάνουμε, θα έχουμε μεγάλες πιθανότητες για να περάσουμε. Είναι πάντα μεγάλο το κίνητρο όταν παίζεις στην Ευρώπη, γίνεται ακόμη μεγαλύτερο όταν μιλάμε για νοκ άουτ αγώνες. Θα είναι πολύ σημαντικό να καταφέρουμε να φτάσουμε στους “8” της διοργάνωσης».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.