Μαυρώτας: «Θα είμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας πόλο να κατακτήσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου μίλησε ο Γιώργος Μαυρώτας.

Για την προσπάθεια της Εθνικής ομάδας πόλο να κατακτήσει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου μίλησε ο Γιώργος Μαυρώτας.

Ο Έλληνας πολίστας, ο οποίος μετρά 5 συνεχόμενες συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες τόνισε πως δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα παρά την ήττα από την Ρουμανία και εξέφρασε την αισιοδοξία του πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα βρίσκεται στο Λονδίνο το καλοκαίρι.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «Sentra 103,3»:

Για την προσπάθεια πρόκρισης της Εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Αν καταφέρουν τα παιδιά και πάρουν το εισιτήριο, που πιστεύω θα τα καταφέρουν παρά το αποτέλεσμα με τους Ρουμάνους (σ.σ. ήττα τα ξημερώματα στο Προολυμπιακό τουρνουά του Εντμοντον), θα είναι μια ευκαιρία να έρθουμε όλοι στην επιφάνεια εμείς που βάλαμε το δικό μας μερίδιο.

Χάσαμε 10-9 από τους Ρουμάνους με γκολ 2,5 λεπτά πριν το τέλος και στο τελευταίο λεπτό χάσαμε την ευκαιρία δύο φορές με παίκτη παραπάνω. Δεν χάθηκε το τρένο, κέρδισαν οι Γερμανοί τους Ρουμάνους και έτσι στο παιχνίδι που παίζουμε μεθαύριο με αυτούς θα κριθούν πολλά. Στο Βερολίνο τους είχαμε κερδίσει, στο Ανόβερο είχαν έρθει τα πάνω κάτω. Όμως με την πλάτη στον τοίχο είμαστε καλοί.
Προολυμπιακό χωρίς καρδιοχτύπι είναι σκορδαλιά χωρίς σκόρδο. Πρέπει να υπάρχει αυτό στο Προολυμπιακό, δεν μπορείς να παίρνεις εύκολα την πρόκριση».

Για τη γενική εικόνα της Εθνικής: «Από όλα τα ματς φοβόμουν αυτό με τους Ρουμάνους, είναι ο κακός μας δαίμονας. Μπορούν να κερδίσουν οποιαδήποτε ομάδα. Δεν θεωρώ ότι έχουν αλλάξει τα πλάνα της ομάδας. Παίζουμε τώρα με το Μαυροβούνιο, που μια ήττα δεν θα είναι εκτός προγράμματος και υπάρχει το παιχνίδι της Τετάρτης προς Πέμπτη με τους Γερμανούς που θα είναι το πολύ κρίσιμο, γιατί εκεί μπορούμε να πάρουμε τη δεύτερη θέση στον όμιλο που μας οδηγεί εκ του ασφαλούς στο Λονδίνο, γιατί θα παίξουμε με τον τρίτο του άλλου ομίλου.

Πρέπει να αποφύγουμε την τέταρτη θέση του ομίλου γιατί μας διασταυρώνει με τους Ισπανούς που θα είναι πρώτοι στον άλλο όμιλο και είναι η καλύτερη ομάδα. Δεύτερος θα είναι ο Καναδάς, που παίζοντας μέσα στο σπίτι του καλύτερα να τον αποφύγουμε, χωρίς να είναι κάποιο αξεπέραστο εμπόδιο. Θα είναι καλύτερο για μας να παίξουμε με τους Βραζιλιάνους που θα βγουν τρίτοι ή τους Τούρκους ή τους Αργεντινούς που δεν έχουν ποδοσφαιρικές ή μπασκετικές δάφνες. Το παιχνίδι με τους Γερμανούς θα είναι κρίσιμο, το πράγμα θα πάει στη διαφορά τερμάτων. Αν νικήσουμε με 2 γκολ ή έστω με ένα, θα έχουμε τα καλά του Περθ με το Γκουάμ».

Για το αν όντως είναι πιο δύσκολο το Προολυμπιακό τουρνουά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Το έχω πει, το Προολυμπιακό είναι το πιο ψυχοφθόρο τουρνουά, πιο δύσκολο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι η ευκαιρία σου να είσαι στο προσκήνιο. Ο αθλητής θέλει και το χρυσό μετάλλιο, αλλά αυτό που θα τον σκοτώσει άμα του κόψεις είναι να πρωταγωνιστεί. Και όταν είσαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες, πρωταγωνιστείς. Σε δεύτερη μοίρα είναι τα μετάλλια».

Για την «κληρονομιά» της Εθνικής με την 9η σερί παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες: «Είναι μεγάλη ευθύνη, το άγχος είναι το μόνο πρόβλημα. Η Εθνική έχει εμπειρία και ενθουσιασμό, αλλά το άγχος ίσως βγήκε λίγο χθες. Βαραίνει η ευθύνη ότι κουβαλάς μια μεγάλη παράδοση την οποία δεν θέλεις να είσαι εσύ αυτός που θα τη σπάσει. Στη ζυγαριά όμως γέρνει περισσότερο η θέληση και η εμπειρία, παρά το άγχος».

Για την επιστροφή των «παλιών» στην Εθνική: «Οι Δεληγιάννης και Χατζηθεοδώρου που μπήκαν τώρα, ο Γιώργος Αφρουδάκης που μπήκε πιο πριν, είναι η περίφημη γενιά των 76άρηδων που έχει καταφέρει πολλά. Εχουν σίγουρα την εμπειρία να ανταπεξέλθουν στις καταστάσεις, γι’ αυτό ο Αντριτς επέμενε να τους καλέσει πάλι. Στην κρίσιμη στιγμή μπορεί να είναι αυτοί που θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Ετσι όπως έχει πάει το παγκόσμιο πόλο, έχει και η Κροατία και η Ουγγαρία τους αντίστοιχους, κάτι που σημαίνει ότι οι προπονητές ψάχνουν το μείγμα εμπειρίας και διάθεσης».

Για τη γενικότερη κατάσταση στη χώρα: «Οι εκλογές είναι πολύ μπερδεμένες. Εχουμε τα μεγάλα κόμματα που αρχίζουν να κάνουν πάλι αυτά που έκαναν πριν τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Βλέπω κάτι πρακτικές… Υπάρχει μια απογοήτευση για το παλιό πολιτικό σύστημα. Από την άλλη υπάρχει η προσδοκία των περισσότερων να παραμείνουμε στο άρμα της Ευρώπης και στο ευρώ, αλλά υπάρχουν και οι απαιτήσεις της τρόικας. Τα πράγματα κάπως πρέπει να συγκεραστούν».

Για το πώς επιβιώνει ο αθλητισμός: «Ο αθλητισμός είναι ένα υποσύστημα που επιβιώνει σε ένα σύστημα που καταρρέει. Εχει κάποια χαρακτηριστικά ο αθλητισμός που βγάζουν τον καλό Ελληνα προς τα έξω. Δεν μπορείς να λουφάρεις, υπάρχει η αξιοκρατία, δεν υπάρχουν οι γνωριμίες».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.