Γκιώνης: “Φεύγουμε με μια πικρία”

Στην αποτίμηση ενός μη θετικού αγωνιστικού αποτελέσματος εκείνο που θα προκαλούσε αφόρητη στεναχώρια θα ήταν να μην έχεις προσπαθήσει όσο πρέπει για την υλοποίηση του στόχου σου.

Στην αποτίμηση ενός μη θετικού αγωνιστικού αποτελέσματος εκείνο που θα προκαλούσε αφόρητη  στεναχώρια θα ήταν να μην έχεις προσπαθήσει όσο πρέπει για την υλοποίηση του στόχου σου. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ντόρτμουντ οι εθνικές μας ομάδες δεν πραγματοποίησαν τους στόχους τους, όμως ξέρουν ότι αμφότερες κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια για το καλύτερο. Όπως οι άνδρες βρέθηκαν έξω από την πρώτη 12άδα της διοργάνωσης και οι γυναίκες σε θέσεις υποβιβασμού στη Second Division, θα μπορούσαν κάλλιστα οι μεν να μπουν στις.ράγες για την πρόκριση στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων και οι δε να φτάσουν στην άμεση παραμονή στη 2η κατηγορία. Το πρωί, λίγες ώρες πριν από την αναχώρηση για την Αθήνα, τρία στελέχη των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων ανέλυσαν τα αγωνιστικά πεπραγμένα στο Ντόρτμουντ. Ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Κώστας Λαγογιάννης και η Κατερίνα Τόλιου, η οποία έκανε ντεμπούτο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα μίλησαν για την πορεία, τα παιχνίδια-κλειδιά και την αγωνιστική εικόνα των ομάδων.

ΓΚΙΩΝΗΣ: «ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΜΕ ΜΙΑ ΠΙΚΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ»

Ο Παναγιώτης Γκιώνης στάθηκε στη χαμένη ευκαιρία της πρόκρισης στις θέσεις 1-12. «Η πορεία μας γενικά πιστεύω πως ήταν αρκετά καλή, αλλά φεύγουμε με μία πικρία γιατί φτάσαμε πολύ κοντά στον στόχο μας, που ήταν η 12άδα. Ένα τέτοιο πλασάρισμα πιστεύουμε ότι θα μας έδινε την πρόκριση στο ομαδικό των Ολυμπιακών Αγώνων και ο αποκλεισμός μάς στεναχώρησε πολύ, ειδικά με τον τρόπο που έγινε», τόνισε ο 1ος Μεσογειονίκης της Πεσκάρα κι έκλεισε με θετικό μήνυμα:  «Παρόλα αυτά στη συνέχεια παλέψαμε για την καλύτερη δυνατή θέση ώστε να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες για την πρόκριση στο ομαδικό του Λονδίνου και πιστεύω ότι η 15η θέση μάς αφήνει κάποιες ελπίδες. Τώρα δεν μένει παρά να περιμένουμε το Προολυμπιακό για να δούμε. Σε γενικές γραμμές είμαστε όλοι ευχαριστημένοι και υπάρχει αισιοδοξία σε ό,τι αφορά την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

ΛΑΓΟΓΙΑΝΝΗΣ: «ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΟΙ ΣΟΥΗΔΟΙ, ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΚΟΡΕΑΤΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΤΑΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΠΑΛΙ»

Ο Κώστας Λαγογιάννης αναλύει το καθοριστικό παιχνίδι με τη Σουηδία και εξηγεί γιατί η εθνική μας δεν μπορούσε να φτάσει στη νίκη στο επίσης πολύ σημαντικό ματς με τη Βόρεια Κορέα στα νοκ άουτ: «Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για την πρώτη 12άδα σε πολύ δύσκολο όμιλο. Θεωρώ ότι οι εμφανίσεις μας στο γκρουπ ήταν πολύ καλές αν εξαιρέσουμε το τελευταίο παιχνίδι με τη Σουηδία. Οι Σκανδιναβοί όμως, ήταν πολύ καλοί κι επιπλέον δεν μας βολεύουν στο στυλ, αφού αποδίδουν όλοι καλά απέναντι σε άμυνα. Πιστεύω ότι έκρινε πολλά η ήττα του Καλλίνικου στον πρώτο αγώνα. Δεν καταφέραμε να πάρουμε έστω ένα επί μέρους ματς και ορισμένα ακόμα σετ και ήρθε ο αποκλεισμός στην ισοβαθμία. Στα νοκ άουτ και μετά τον πολύ δύσκολο αγώνα με τη Τσεχία τα αγωνιστικά δεδομένα δεν ήταν τα καλύτερα για μας, αφού αποκόμισε πρόβλημα στο πόδι ο Καλλίνικος και είχε ενοχλήσεις και ο Γκιώνης. Το παιχνίδι με τη Βόρεια Κορέα ήταν το πιο σημαντικό. Αν κερδίζαμε θα μπορούσαμε να τερματίσουμε σε θέση που πιθανότατα δίνει την ολυμπιακή πρόκριση στο ομαδικό και σύμφωνα με τους υπολογισμούς μας ήταν η 13η ή η 14η. Για να μιλήσουμε ειλικρινά όμως, με τη σύνθεση που αγωνιστήκαμε και με τον Γκιώνη να παίζει τρίτος παίκτης δεν γινόταν να νικήσουμε τους Κορεάτες! Για μένα αποτέλεσε υπέρβαση και το 3-2, με το οποίο χάσαμε κι αν βλέπατε πόσο καλά έπαιζαν οι δύο από τους τρεις Κορεάτες θα καταλαβαίνατε! Συμπερασματικά πάντως, πιστεύω ότι η 15η θέση είναι τιμητική, αποτελεί επιτυχία, απλά δεν είναι πολλές οι πιθανότητες να στείλει την ομάδα μας στο Λονδίνο».

Για την προσωπική του αγωνιστική παρουσία ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών δήλωσε: «Κατ’ αρχήν θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου, που με χρησιμοποίησε στον αγώνα με τη Σλοβενία, ο οποίος ήταν ο δεύτερος στο γκρουπ και είχε μεγάλη βαθμολογική σημασία. Μπορεί η Σλοβενία να ήταν η λιγότερο δυνατή ομάδα στον όμιλο, όμως το παιχνίδι ήταν κρίσιμο, θέλαμε απαραιτήτως την πρώτη νίκη και αργότερα θα προσέξατε ότι η Σλοβενία πήγε να κάνει ζημιά στη Σουηδία. Στα τόσα χρόνια που μετέχω στις μεγάλες διοργανώσεις δεν θυμάμαι να έχει ξαναδοθεί σε αναπληρωματικό αθλητή η ευκαιρία συμμετοχής σε τόσο σημαντικό αγώνα. Είμαι χαρούμενος φυσικά που δικαίωσα τον προπονητή μου στο συγκεκριμένο ματς κι από κει και πέρα είμαι ικανοποιημένος, που πέτυχα δύο νίκες εναντίον αθλητών, που είναι πολύ ψηλότερα στην παγκόσμια κατάταξη και θα ωφεληθώ βαθμολογικά. Είχα πολύ καλές στιγμές, είχα και άσχημες, κάτι φυσιολογικό διότι κάνοντας τόσες ώρες προπόνησης με τον Γκιώνη είναι δύσκολο να βρω ρυθμό με επιθετικούς παίκτες. Αυτό φάνηκε και με τον Γάλλο Γκοζί και με τον Κορέατη Κιμ Χίοκ και με τον Σέρβο Πέτε».

ΤΟΛΙΟΥ: «ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΝΑ ΕΧΩ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΔΟΣΗ»

Απαιτητική από τον εαυτό της η Κατερίνα Τόλιου τόνισε ότι δεν απέδωσε σύμφωνα με την αξία της. Μπορεί να επρόκειτο μόλις για την πρώτη παρουσία της σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αλλά ήθελε να πετύχει περισσότερα πράγματα κι επισήμανε ότι, από ένα σημείο και μετά, κούραση και άγχος δεν της επέτρεψαν να παίξει το πινγκ πονγκ των δυνατοτήτων της.

«Η απόδοσή μου ήταν αρκετά καλή στα παιχνίδια του ομίλου, αλλά όταν χάσαμε το παιχνίδι με τη Βουλγαρία πέσαμε ψυχολογικά, αν και το ξέραμε ότι ήταν το πιο δύσκολο της πρώτης φάσης. Στον πρώτο αγώνα των νοκ άουτ με αντίπαλο τη Βενεζουέλα δεν παίξαμε καλά, ενώ θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει παίζοντας λίγο πιο προσεχτικά», δήλωσε η πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2011 σε Νέες γυναίκες και νεανίδες και συνέχισε: «Το παιχνίδι με τη Νιγηρία ήταν πιο δύσκολο κατά τη γνώμη μου αλλά φάνηκε να το παλέψαμε περισσότερο απ’ ό,τι το προηγούμενο. Δυστυχώς δεν φτάσαμε σε κάτι ουσιαστικό και σαφώς είχαμε τη δυνατότητα να πάμε αρκετά καλύτερα. Προσωπικά περίμενα να έχω καλύτερη απόδοση, ειδικά στο δεύτερο μέρος του τουρνουά. Μου «βγήκαν» όμως, η κούραση και το άγχος κι έτσι δεν μπόρεσα να αποδώσω όσο περίμενα. Χάρηκα βεβαίως την καινούργια εμπειρία και θα προσπαθήσω και στη συνέχεια για το καλύτερο».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.