Σήκωσε κεφάλι με Ρούντολφ (vid)

Σαν ψέματα... Ανήμερα της Πρωταπριλιάς ο Γκέργκελι Ρούντολφ σημείωσε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα και χάρισε στον Παναθηναϊκό, που έπαιζε με 10 παίκτες, τη χρυσή νίκη 1-0 επί του Άρη στο άδειο ΟΑΚΑ.

Σαν ψέματα… Ανήμερα της Πρωταπριλιάς ο Γκέργκελι Ρούντολφ σημείωσε το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα και χάρισε στον Παναθηναϊκό, που έπαιζε με 10 παίκτες, τη χρυσή νίκη 1-0 επί του Άρη στο άδειο ΟΑΚΑ

Ο Ούγγρος που επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά από τρεις μήνες σκόραρε στο 82΄ με ωραίο σουτ ύστερα από προσπάθεια του καλύτερου «πράσινου» Κουίνσι. Με τη νίκη αυτή ο Παναθηναϊκός ξέφυγε ακόμη περισσότερο από τον Ατρόμητο και την ΑΕΚ ενόψει της μάχης των πλέι-οφ.

Ο Παναθηναϊκός έπαιζε από το 58΄ λόγω αποβολής του Σπυρόπουλου. Λίγες ήταν οι καλές φάσεις στον αγώνα. Τρεις οι σημαντικότερες, οι δυο για τους φιλοξενούμενους και μια για τους «πράσινους». Όσο έπαιζε με 11 παίκτες ο Παναθηναϊκός είχε το πάνω χέρι στο ματς. Μετά την αποβολή πρόσεξε την άμυνα του και περιορίστηκε σε αντεπιθέσεις..

Όμως και Άρης δεν ρίσκαρε για να πάρει τη νίκη. Έδειξε να βολεύεται με το βαθμό της ισοπαλίας και στο τέλος το πλήρωσε.

Τα πλάνα των προπονητών

O Zεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό, με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα, τους Βύντρα (δεξιά), Σπυρόπουλο (αριστερά), Μπουμσόνγκ, Καντέ (στόπερ), στη μεσαία γραμμή, τους Σιμάο, Βιτόλο (άξονα), Ζεκά (δεξιά), Κουίνσι (αριστερά), στην κορυφή της επίθεσης τον Κλέιτον και πίσω του, τον Χριστοδουλόπουλο.

Ο Μανουέλ Μασάδο «κατέβασε»τον Άρη με τον Βελλίδη στα γκολπόστ, στην άμυνα τους Καζναφέρη (δεξιά), Μίσελ (αριστερά), Λαζαρίδη, Σανκαρέ (στόπερ), αμυντικά χαφ τους Φατί, Παπαζαχαρία, δεξιά στη μεσαία γραμμή τον Νέτο, αριστερά τον Τσουκάνη, στην κορυφή της επίθεσης τον Τριανταφυλλάκο με στήριγμα του, τον Ουμπίδες.

O Παναθηναϊκός, προερχόμενος από δυο συνεχόμενες ήττες στην έδρα του (ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός) προσπάθησε να γίνει από την αρχή το αφεντικό του ματς. Με συνεχείς αλλαγές θέσεων των Κλέιτον, Λάζαρου, Ζέκα και Κουίνσι στην επίθεση επιχείρησε να σπάσει το μπετόν του Άρη.

Τα κατάφερε μερικές φορές, κυρίως όταν ο Κουίνσι επιχειρούσε από την δεξιά πτέρυγα αλλά δεν είχε ουσία στην τελική φάση. Ο Γκανέζος ήταν ορεξάτος αλλά δεν είχε άξιους συμπαραστάτες. Οι «πράσινοι» είχαν σχεδόν διπλάσια κατοχή μπάλας στο α΄ ημίχρονο (65-35%) με 7 τελικές προσπάθειες, σημαντικότερη από τις οποίες ήταν το σουτ του Βιτόλο στο 7΄ που απέκρουσε ο Βελλιδης.

Ο Άρης έχοντας διπλή ζώνη άμυνας έξω από την περιοχή του Βελλίδη περιόρισε τους κενούς χώρους και έκανε δύσκολη τη ζωή των γηπεδούχων. Παράλληλα με τους μπακ του Παναθηναϊκού να είναι πολύ ψηλά κάθε επίθεση του σήμανε συναγερμό στην εστία του Καρνέζη. Αυτό έγινε και στο 20΄ όταν ο 26χρονος τερματοφύλακας χρειάστηκε να κάνει σωτήρια επέμβαση απέναντι στο Νέτο.

Η αποβολή

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο Μασάδο ανακάτεψε την τράπουλα κάνοντας δυο αλλαγές: Οι Κατίδης, Γιαννιώτας μπήκαν στις θέσεις των Καζναφέρη, Τσουκάνη. Ο Άρης παραλίγο να αιφνιδιάσει με τον Τριανταφυλλάκο στο 47΄ αλλά στη συνέχεια κλείστηκε και πάλι στα καρέ του. Οι «πράσινοι» αύξησαν την πίεσή τους και με τον Κλέιτον να ανεβάζει την απόδοσή του, άρχισαν να πλησιάζουν με αξιώσεις το τέρμα του Βελλίδη.

Ο Ζέκα έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο 57΄ και ένα λεπτό αργότερα ο Σπυρόπουλος αποβλήθηκε αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες. Το γεγονός ανάγκασε τον Φερέιρα να παίξει με τρεις στην άμυνα (Βύντρα, Μπουμσόνγκ, Καντέ) και να ρίξει στον αγώνα τους Νίνη, Ρούντολφ. Ο Μασάδο απάντησε βάζοντας τον Πρίτα αντί του Τριανταφυλλάκου. Στην κορυφή πήγε πλέον ο Γιαννιώτας.

Ο Αρης εκμεταλλευόμενος την αριθμητική υπεροχή του ανέβηκε στο τερέν και έκλεισε τους γηπεδούχους. Ο Φερέιρα αντέδρασε βάζοντας τον Μαρίνο αντί του Ζέκα για να καλύψει όλη τη δεξιά πτέρυγα. Ο Παναθηναϊκός θωράκισε την άμυνα του και δεν «έφαγε» φάσεις. Αντίθετα όταν βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει στην κόντρα, το έκανε με τον Κουίνσι και σημείωσε το γκολ με τον Ρούντολφ.

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Διοργάνωση: Super League
Αγωνιστική: 27η
Αγώνας: Παναθηναϊκός-Άρης
Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Διαιτητής: Σιδηρόπουλος
Βοηθοί: Μαγιάννης, Μήτσιος

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Σιμάο, Βιτόλο, Ζεκά (76′ Μαρίνος), Κουίνσι, Κλέιτον (64΄ Νίνης), Χριστοδουλόπουλος (64΄ Ρούντολφ)

Άρης (Μανουέλ Μασάδο): Bελλίδης, Λαζαρίδης, Σανκαρέ, Μίσελ, Καζναφέρης (46΄Γιαννιώτας), Φατί, Παπαζαχαρίας, Τσουκάνης (46΄ Κατίδης) , Νέτο, Ουμπίδες, Τριανταφυλλάκος (65 ΄Πρίττας)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.