Άλλοι έχουν την ευθύνη…

Το παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό τελείωσε στην κόκκινη του Ινσούα, αλλά ο Νίκος Τζουάννης γράφει για την ευθύνη που έχει η διοίκηση της ομάδας

Παρά τη δυναμική εκκίνηση του Παναθηναϊκού στο Αθηναϊκό ντέρμπι, οι Πράσινοι δεν κατάφεραν να πετύχουν το στόχο τους στο Ολυμπιακό Στάδιο και η ήττα από την ΑΕΚ ήρθε κυρίως εξαιτίας του ψυχολογικού “αδειάσματος” των παικτών του Μαρίνου Ουζουνίδη μετά το πρώτο γκολ των γηπεδούχων και ιδιαίτερα μετά την αποβολή του Ινσούα. 

Όταν ο Αργεντινός δέχθηκε την κόκκινη κάρτα του Θάνου, ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε για το Τριφύλλι. Από εκείνο το σημείο και μετά, οι Πράσινοι είχαν να ανέβουν ένα …βουνό για να ανατρέψουν τα δεδομένα της αναμέτρησης. Και δεν γίνεται κάθε φορά να επιτυγχάνεις σε μια δύσκολη αποστολή. 

Όσο και αν ανακάτεψε την …τράπουλα ο Ουζουνίδης, αλλάζοντας συστήματα και πρόσωπα στην ομάδα του, δεν κατάφερε να βρει το…αντίδοτο και η αριθμητική υπεροχή των γηπεδούχων – και η ποιότητα που διαθέτουν ως ομάδα – οδήγησαν τους Πράσινους στην ήττα. 

Το αποτέλεσμα δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία, πέρα από το γόητρο. Ο Παναθηναϊκός έχει χάσει εδώ και καιρό το “τρένο” της Ευρώπης, εξαιτίας της τιμωρίας που έχει επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ και ουσιαστικά ο μοναδικός στόχος που έχει απομείνει είναι να τελειώσει η σεζόν με αξιοπρέπεια. Αυτό το έχουν πετύχει ο Ουζουνίδης και οι ποδοσφαιριστές του και έχουν καταφέρει να πορευτούν σε μια μοναχική διαδρομή με ψηλά το κεφάλι. Άλλωστε, η ευθύνη για τη “γύμνια” που έχει αυτή η ομάδα δεν είναι δική τους, αλλά της διοίκησης του Τριφυλλιού. Το ποδοσφαιρικό τμήμα είναι – εδώ και καιρό – παρατημένο στην τύχη του, ενώ το μέλλον του συλλόγου κρέμεται από μια κλωστή. 

Ελάχιστοι παίκτες του Παναθηναϊκού, κατάφεραν να βρουν τα ψυχικά αποθέματα και να βγάλουν αντίδραση στο ντέρμπι. Οι Βλαχοδήμος, Κουρμπέλης, Λουντ και   Γιόχανσον είναι σε αυτή τη μικρή λίστα, όπως και ο δραστήριος Μυστακίδης. Ευχάριστο μαντάτο η επιστροφή του Λουτσιάνο μετά από έξι μήνες απουσίας από τα γήπεδα, ωστόσο ήταν φανερό ότι ο Βραζιλιάνος χρειάζεται χρόνο και παιχνίδια για να βρει τα “πατήματα” του. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.