Ρεκόρ σε… μαγικά από τον Μάρκο Σίλβα!

O Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τον Μάρκο Σίλβα, που φαίνεται να κερδίζει το «στοίχημα» της αδιαφορίας στον Ολυμπιακό.

Δεν ξέρω ποια ακριβώς είναι τα… μαγικά που κάνει ο Μάρκο Σίλβα στο Ρέντη και στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, αλλά αν συνεχίσει έτσι νομίζω ότι θα τον μνημονεύουμε για πολλά χρόνια.

Διότι ούτε επί Μίτσελ, αλλά ούτε επί Βαλβέρδε ακόμα οι βασικοί ποδοσφαιριστές της ομάδας και οι αναπληρωματικοί αυτής δεν παρουσιάζονταν τόσο σοβαροί σε ματς πρωταθλήματος ή κυπέλλου, όπου τα πάντα είχαν κριθεί.

Και το γράφω εγώ αυτό, όταν για ένα διάστημα 40 ημερών μετά την ήττα από την Άρσεναλ στο Φάληρο έλεγα ότι ο κόσμος του Ολυμπιακού θα δει την ιστορία να επαναλαμβάνεται και ο Σίλβα θα… βαρεθεί την ίδια του την ομάδα! 

Τελικά ο Πορτογάλος αποδεικνύει ότι δεν εφησυχάζει και πως βαριέται να… βαριέται, κερδίζοντας το στοίχημα της αδιαφορίας που έδειχνε τα προηγούμενα χρόνια ο Ολυμπιακός όταν κατακτούσε τον τίτλο ή έχανε την πρόκρισή του στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ενώ λοιπόν, οι ερυθρόλευκοι έχουν κατακτήσει ένα ακόμα πρωτάθλημα, εμφανίστηκαν με τον Λεβαδειακό απόλυτα συγκεντρωμένοι και παραγωγικοί, κάνοντας επαγγελματική δουλειά.

Και χθες, μια εντελώς άλλη ομάδα, που ενδέχεται να μην παίζει με το σχήμα αυτό ούτε στα διπλά της προπόνησης, έπαιξε κύπελλο με τα Χανιά και άρεσε! Σε ένα ματς χωρίς νόημα, σε μια πρόκριση τελειωμένη από το 1-4 του πρώτου αγώνα. 

Τι κι αν ο Πουλίδο έχει πρόταση από το MLS. Τι κι αν ο Αυλωνίτης μπορεί να βρει εύκολα χρήματα στα εμιράτα! Τι κι αν ο Φουστέρ είναι εδώ και καιρό απλά μια χρυσή εφεδρεία ή ο Κασάμι έχει κάνει χώρο στον Καμπιάσο!

Η ομάδα έπαιξε σαν να επρόκειτο για το πρώτο ματς, έφερε… εξάρες κι έχασε ευκαιρίες για σκορ διαστάσεων.

“Μα με τα Χανιά έπαιζε”, θα πει κάποιος. Σωστά. Αλλά τα εύκολα ματς είναι εκείνα που μπορούν να οδηγήσουν σε λήθαργο μια ομάδα που είναι φαβορί. Όχι μήπως και αποκλειστεί από τον θεσμό των εκπλήξεων που είναι το κύπελλο.

Όχι. Αλλά μήπως και από την αδιαφορία και τη μιζέρια ενός αγώνα που δεν σημαίνει και πολλά πράγματα, επικρατήσει η μετριότητα και τα… χασμουρητά!

Αλλά ακόμα και στις… ρεζέρβες του ο Σίλβα έχει κάνει μαγικά! Και τις υποχρεώνει να παίξουν κανονικό ποδόσφαιρο. Γιατί αυτό είναι που πρέπει να κάνουν όταν διαθέτουν ποιότητα και μάλιστα ποιότητα σε ποσότητα.

Για αυτό λέω. Αν ο Σίλβα πείσει τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν καλή μπάλα και στο υπόλοιπο της σεζόν, θα έχει πετύχει κι εκεί όπου οι πρώην προπονητές των ερυθρολεύκων έβρισκαν απλά δικαιολογίες.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.