Πλησίασε το μετάλλιο η ελληνική πλευρά στο ομαδικό κοριτσιών του ουγγρικού όπεν mini cadet

Το πλασάρισμα στα προημιτελικά του ομαδικού κοριτσιών ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για την ελληνική πλευρά στο διεθνές τουρνουά mini cadet της ουγγρικής ομοσπονδίας, που έγινε από τις 15 έως τις 17 Ιανουαρίου στη Βουδαπέστη.

Το πλασάρισμα στα προημιτελικά του ομαδικού κοριτσιών ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για την ελληνική πλευρά στο διεθνές τουρνουά mini cadet της ουγγρικής ομοσπονδίας, που έγινε από τις 15 έως τις 17 Ιανουαρίου στη Βουδαπέστη. Η μοναδική αθλήτρια της αποστολής, η παγκορασίδα Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου του Γ.Α.Ο. Πειραιά, αγωνίστηκε με τη Σλοβάκα Χάνα Σλομποντνίκοβα κι έφτασαν πολύ κοντά στην είσοδο στην 4άδα και την εξασφάλιση μεταλλίου. Με ξένο αθλητή μετείχε στο ομαδικό και ο Σωκράτης- Βησσαρίων Γιαννούτσος του Ολυμπιακού και προχώρησαν στο κυρίως ταμπλό. Οι μικρότεροι της παρέας, οι αφοί Ζαχαρίας και Ιωσήφ Ελσαμί από τις Σάρισες Φλώρινας είδαν τους αγώνες ως ευκαιρία για να πάρουν εμπειρίες και σίγουρα αποκόμισαν πολύτιμες εικόνες. Γενικά όλα τα παιδιά έδωσαν καλά αγωνιστικά τεστ σ’ ένα πραγματικά δυνατό τουρνουά. Στην ουγγρική πρωτεύουσα ήταν και ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης υπεύθυνος στο τεχνικό κομμάτι για τα δυο παιδιά της Αθήνας.

Στο όπεν μετείχαν εθνικές ομάδες, αλλά και σωματεία. Στο ομαδικό κοριτσιών σχηματίστηκε η ομάδα Ελλάδα-Πέζινοκ (Σλοβακία). Η Παπαδημητρίου και η Σλομποντνίκοβα πρώτευσαν αρχικά το 5ο γκρουπ νικώντας με 3-0 το Βέλγιο 3 και τα κλαμπ Στατίστικα (Ουγγαρία) και Χέσισκερ (Γερμανία). Ακολούθησαν τα νοκ άουτ. Στη 16άδα το δίδυμο πέτυχε σπουδαία νίκη εναντίον της Ουγγαρίας 1 με 3-2, μάλιστα η Παπαδημητρίου, που είχε προσωπικά δύο θετικά αποτελέσματα, έκαμψε με 3-1 σετ την Ιρίζ Λασκάι, η οποία χτες έφτασε στον τελικό του απλού! Στα προημιτελικά έγινε ένα ακόμα ντέρμπι κόντρα στην Πορτογαλία κι αυτή τη φορά καταγράφηκε ήττα με 3-1. Η Παπαδημητρίου έδωσε δύο ατομικούς αγώνες και στον πρώτο λύγισε με 3-2 σετ και 13-11 στο 5ο, αν και είχε πάρει προβάδισμα 2-0 στα σετ.

Στο ομαδικό αγοριών ο Γιαννούτσος αγωνίστηκε με τον Ούγγρο Άντρας Βάντορ και δημιουργήθηκε μικτή ομάδα Ελλάδας-Ντουνάκεσλι. Στην πρώτη φάση μετείχαν στο 10ο γκρουπ και βγήκαν 2οι όταν νίκησαν 3-0 την ουγγρική Σοπρόν, 3-1 τη γερμανική Χέσισκερ κι έχασαν 3-0 από τη ρουμάνικη Πιστάβου. Στην αναμέτρηση με τους Γερμανούς ο Γιαννούτσος πέτυχε δύο νίκες στο απλό και μία στο διπλό. Το ελληνοουγγρικό δίδυμο προχώρησε στις θέσεις 1-24 και αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του ταμπλό με 3-0 από τη Νορβηγία. 
Οι Ελσαμί έπαιξαν με το όνομα του σωματείου τους, δηλαδή ως Σάρισες Φλώρινας. Βρέθηκαν στο 12ο γκρουπ και υπέστησαν τρεις ήττες με 3-0 από το Βέλγιο 2, την Τουρκία 3 και το ουγγρικό κλαμπ Εγκρί Αφές.

Στο απλό σχηματίστηκαν από δύο κατηγορίες σε αγόρια και κορίτσια: Παιδιά έως 11 ετών (γεννημένα μετά το 2005) και έως 13 ετών (γεννημένα μετά το 2003). Στο ατομικό των κοριτσιών στην κατηγορία Under 13 η Παπαδημητρίου κατέκτησε αρχικά την πρωτιά στο 4ο γκρουπ. Κατέβαλλε με 3-2 σετ την Ουγγαρέζα επικεφαλής Παντ, με 3-1 τη Τοφτάκερ από τη Νορβηγία και με 3-0 τη Βελγίδα Πάουελς. Στο ταμπλό των «32» προχώρησε χωρίς αγώνα και στον γύρο των «16» αποκλείστηκε από την Τουρκάλα Ινάλ Σίμγκε Ντεβρίμ με 3-1 σετ.
Στη μικρότερη κατηγορία μετείχαν οι Ελσαμί. Ο Ζαχαρίας μετείχε στο 5ο γκρουπ και ηττήθηκε 3-0 σετ από τον Βέλγο Γκίλτια, τον Ούγγρο Σάντοζι και το επίσης Ούγγρο Σάμπα. Ο Ιωσήφ είχε ισάριθμες ήττες με 3-0 στο 8ο γκρουπ από τον Άγγλο Ανάντ, τον Ολλανδό Καμάρα και τον Ούγγρο Στραουμπίνγκερ. Τα αδέρφια έπαιξαν μετά στους αγώνες «παρηγοριάς». Ο Ιωσήφ έχασε στον 1ο γύρο (σ.σ. των «16»), ο Ζαχαρίας προχώρησε έναν γύρο άνευ αγώνα και αποκλείστηκε στην 8άδα.   

Στην ηλικιακή κατηγορία των αθλητών Under 13 ο Γιαννούτσος αγωνίστηκε στο 2ο γκρουπ. Υπέστη δύο ήττες με 3-0 σετ από τον Γερμανό Ντάζερ και τον Ούγγρο Οκσάι και περιορίστηκε στην 3η θέση. Έπαιξε κι αυτός «παρηγοριάς» και μπήκε στα προημιτελικά όταν είχε bye στον γύρο των «32» και νίκησε 3-0 τον Ούγγρο Χιντβέγκι στη 16άδα. Αποκλείστηκε στην 8άδα με 3-0 από τον Ούγγρο Χόγκε.     


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.