Ανάσανε με Μουνιέ (video)

Πολύτιμη νίκη από κάθε άποψη για τον Παναθηναϊκό, 1-0 επί του Ατρόμητου με σκόρερ τον Μουνιέ από την άσπρη βούλα.

Πολύτιμη νίκη από κάθε άποψη για τον Παναθηναϊκό, 1-0 επί του Ατρόμητου με σκόρερ τον Μουνιέ από την άσπρη βούλα. Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι «πράσινοι», καθώς αποβλήθηκε στο 81′ για «θέατρο» ο Μυστακίδης, ο οποίος είχε περάσει σαν αλλαγή στο 64′.

Ο Ατρόμητος δεν μπόρεσε να γίνει η πρώτη ομάδα που θα έχει νικήσει στην ίδια σεζόν εκτός έδρας ΑΕΚ, Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αλλά ούτε «κλείδωσε» μαθηματικά την τέταρτη θέση, κάτι που αναμένεται, φυσικά, να γίνει στις επόμενες αγωνιστικές.

Τα αρχικά πλάνα

Ο Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό με διάταξη 4-1-4-1, τον Βλαχοδήμο στα γκολπόστ και τους Γιόχανσον, Κουρμπέλη, Κολοβέτσιο, Οικονόμου από δεξιά προς αριστερά στην άμυνα. Κάτσε και Τζανδάρης ήταν στον άξονα, ο Λουντ αριστερά και ο Μουνιέ δεξιά στη μεσαία γραμμή και ο Λουτσιάνο ξεκίνησε λίγο πιο πίσω από τον προωθημένο Δώνη.

Το 4-2-3-1 προτίμησε από την άλλη ο Κάναντι, με τον Γιαννιώτη στην εστία, τους Σάκιτς (δεξιά), Γιαννούλη μπακ και τους Χατζηισαΐα, Καρασαλίδη στόπερ. Μάντσον, Μπουσούλατζιτς ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και οι Ντιγκινί, Βασιλακάκης, Ουάρντα συνέθεσαν τη μεσοεπιθετική τριάδα, με τον Μπρούνο στην κορυφή.

Μπήκε καλύτερα

Ο Ατρόμητος ήταν πιο απειλητικός στο ξεκίνημα του ματς και μόλις στο 5′ έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν ο Βλαχοδήμος σταμάτησε τον Ουάρντα σε τετ α τετ. Από το 15′ και μετά, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε το παιχνίδι και σταδιακά πήρε την κατοχή και πάτησε την αντίπαλη περιοχή.

Οι «πράσινοι» είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες, η πρώτη στο 20′, όταν ο Μουνιέ έκανε την προβολή από την καρδιά της περιοχής και ο Γιαννιώτης, του είπε δύσκολα «όχι», η δεύτερη στο 39′, με τον Δώνη να μην πιάνει καλά την κεφαλιά από τη μικρή περιοχή.

Στο 36′ ο Μπρούνο με κακό γυριστό από πλεονεκτική θέση σπατάλησε την τελευταία ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο άφησε τις δύο ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Με τον ίδιο τρόπο

Όπως και στο μέρος, έτσι και στο δεύτερο, οι Περιστεριώτες μπήκαν πιο δυνατά και είχαν δύο καλές στιγμές στο 46′ και το 50′ σε σουτ του Ντιγκινί που μπλόκαρε ο Βλαχοδήμος και ανεκμετάλλευτο γύρισμα του Γιαννούλη από την άλλη.

Το γκολ, ωστόσο, ήρθε στην αντίπαλη εστία στο 57′ και ήταν για τον Παναθηναϊκό. Ο Μάντσον ανέτρεψε τον Κουρμπέλη στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Μουνιέ δεν αστόχησε για να χαρίσει στην ομάδα του το προβάδισμα, αλλά και τη νίκη.

Αποβολή για Μυστακίδη

Στο 64′ ο Λουτσιάνο που έκανε την πρώτη του συμμετοχή ως βασικός μετά τον σοβαρό τραυματισμό του, έδωσε τη θέση του στον Μυστακίδη κι αυτός έμελλε να είναι ο πρωταγωνιστής μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. 

Αρχικά με τα δύο διαγώνια σουτ που επιχείρησε στο 72′ και το 77′, χωρίς, ωστόσο, να μπορέσει να νικήσει τον Γιαννιώτη. Και στη συνέχεια, με την αποβολή του στο 81′ με δεύτερη κίτρινη για «θέατρο» κι ενώ είχε αντικρίσει την πρώτη στο 67′.

Κράτησε το «τρίποντο»

Ο Ατρόμητος έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 78′ με τον Ντάουντα με κεφαλιά μετά από κόρνερ του Ούμπιντες να αναγκάζει τον Βλαχοδήμο σε εντυπωσιακή επέμβαση. Στο διάστημα της αριθμητικής του υπεροχής πίεσε, αλλά δεν μπόρεσε να κάμψει την αντίσταση των γηπεδούχων, οι οποίοι κράτησαν το πολύτιμο «τρίποντο«.

Παναθηναϊκός (Ουζουνίδης, 4-4-1-1): Βλαχοδήμος – Γιόχανσον, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου – Λουντ, Κάτσε (76′ Μολίνς), Τζανδάρης, Μουνιέ (84′ Στάικος) – Λουτσιάνο (64′ Μυστακίδης) – Δώνης

Ατρόμητος (Κάναντι, 4-2-3-1): Γιαννιώτης – Σάκιτς, Χατζηισαΐας, Καρασαλίδης,  Γιαννούλης – Μάντσον, Μπουσούλατζιτς – Ντιγκινί, Βασιλακάκης (62′ Ούμπιντες), Ουάρντα – Μπρούνο (62′ Ντάουντα)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.