Στην έκτη θέση η εθνική γυναικών

Θέση στην εξάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και παράλληλα το «εισιτήριο» για το προολυμπιακό τουρνουά, που θα γίνει τον Μάρτιο στην Ολλανδία, εξασφάλισε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών.

Θέση στην εξάδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και παράλληλα το «εισιτήριο» για το προολυμπιακό τουρνουά, που θα γίνει τον Μάρτιο στην Ολλανδία, εξασφάλισε η εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών. Σε αγώνα κατάταξης που έγινε σήμερα στο Βελιγράδι, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επικράτησε 12-6 της Γαλλίας και πλέον, αύριο στις 18:15, θα παίξει για τις θέσεις 5-6 απέναντι σε Ρωσία ή Γερμανία.

Η εθνική χρειάστηκε περισσότερο από επτά λεπτά για να… ξορκίσει την “αφλογιστία” που την ακολουθούσε από τον χθεσινό προημιτελικό με την Ιταλία, αλλά από τη στιγμή που η Αβραμίδου πέτυχε το πρώτο ελληνικό γκολ, τα πράγματα απλοποιήθηκαν. Η Ρουμπέση στα τελευταία δευτερόλεπτα της πρώτης περιόδου έδωσε προβάδισμα 2-1 στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα το οποίο, μετά την προσωρινή ισοφάριση από τη Γιάσκοβα, πέτυχε πέντε διαδοχικά τέρματα και “καθάρισε” το ματς, ολοκληρώνοντας το ημίχρονο με σκορ 7-2. Με εξαίρεση το διάστημα αυτό, η ελληνική ομάδα έκανε ακόμη μία μέτρια εμφάνιση, απέναντι σε έναν σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο, με τις Γαλλίδες του Φίλιππου Σακέλλη να κερδίζουν μάλιστα την τρίτη περίοδο με επιμέρους σκορ 3-2.

Ο Σάκης Κεχαγιάς χρησιμοποίησε σε όλο το ματς τη Χρυσή Διαμαντοπούλου ως τερματοφύλακα.

Τα οκτάλεπτα (με πρώτη την τυπικά γηπεδούχο Γαλλία): 1-2, 1-5, 3-2, 1-3
Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Γκιγέ (πέναλτι), 1-1 Αβραμίδου (π.π.), 1-2 Ρουμπέση (περιφέρεια), 2-2 Γιάσκοβα (περιφέρεια), 2-3 Αβραμίδου (π.π.), 2-4 Τσουκαλά (περιφέρεια), 2-5 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 2-6 Μανωλιουδάκη (περιφέρεια), 2-7 Αβραμίδου (περιφέρεια), 3-7 Γκιγέ (φουνταριστός), 3-8 Ασημάκη (φουνταριστός), 4-8 Ταρντί (π.π.), 5-8 Ταρντί (περιφέρεια), 5-9 Μαργ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 5-10 Ασημάκη (π.π.), 5-11 Ξενάκη (φουνταριστός), 6-11 Ταρντί (π.π.), 6-12 Ξενάκη (φουνταριστός).

Η εθνική είχε 3/8 με παίκτρια παραπάνω, έξι γκολ από την περιφέρεια και τρία από θέση φουνταριστού. Η Γαλλία είχε 2/5 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, δύο γκολ από την περιφέρεια και ένα από θέση φουνταριστού.
Διαιτητές: Πουτνίκοβιτς (Σερβία), Σάντος (Πορτογαλία)
Οι συνθέσεις:
ΓΑΛΛΙΑ (Φίλιππος Σακέλλης): Ντερεντί, Μιγιό, Μπασελιέ, Ορ. Σακρέ, Γκιγέ 2, Μαϊέ, Μπαρμπιέ, Ταρντί 3, Αντ. Σακρέ, Γιάσκοβα 1, Κλερκ, Ντολέ, Σαρμπιέ
ΕΛΛΑΔΑ (Σάκης Κεχαγιάς): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Χυδηριώτη, Β. Διαμαντοπούλου, Μαργ. Πλευρίτου 1, Αβραμίδου 3, Ασημάκη 2, Ρουμπέση 1, Κότσια, Μανωλιουδάκη 1, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Χρ. Διαμαντοπούλου


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.