Δημητρέλος: «Η ΑΕΚ είναι μόνη της»

Απογοητευμένος με την στάση των μετόχων στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Ανδρέας Δημητρέλος.

Απογοητευμένος με την στάση των μετόχων στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Ανδρέας Δημητρέλος. Ο πρόεδρος της Ένωσης τόνισε πως η ομάδα δεν έχει μετόχους, ενώ υπογράμμισε πως είναι κουρασμένος από τις συνεχείς εκκλήσεις προς τους φιλάθλους της ομάδας για βοήθεια.

Αρχικά, ο Δημητρέλος τόνισε: «Η ΑΕΚ πρέπει να βρει ένα μεγάλο ποσό για να συνεχίσει να ελπίζει. Δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε μέχρι στιγμής τα ποσά που χρειάζονται. Το ΔΣ προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει χρήματα, αλλά θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Στο ΔΣ καταλήξαμε ότι η ΑΕΚ είναι μόνη της και δεν έχει μετόχους. Απευθυνθήκαμε σε τρεις κατηγορίες, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν. Η πρώτη κατηγορία είναι επώνυμοι, αλλά δεν έχουν να κάνουν με μετόχους. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν την οικονομική άνεση ή που έχουν περισσότερες γνωριμίες. Η δεύτερη είναι μια κατηγορία ανθρώπων που έχουν συμπαρασταθεί τα τελευταία χρόνια και πιθανώς να έχουν οικονομική δυνατότητα. Το τρίτο είναι ο κόσμος. Δυστυχώς του ζητάμε συνεχώς τη βοήθεια. Εχει κουραστεί, καταλαβαίνουμε την απογοήτευσή του. Μπορεί να σώσει την ΑΕΚ, χωρίς να είναι αυτός που θα είναι υπαίτιος».

Στην συνέχεια, συμπλήρωσε: «Σαν φόντο της συνέντευξης των Δημητρέλου-Παπαδημητρίου έχει τοποθετηθεί μια αφίσα με το μήνυμα Σώστε την ΑΕΚ, ενώ υπάρχει ένα ρολόι που μετράει αντίστροφα ως τις 31/3, οπότε και είναι η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας που έχει δώσει στην ΠΑΕ η UEFA για την τακτοποίηση των χρεών της. Είμαστε πολύ κοντά και το χρονικό διάστημα είναι μικρό. Αν η ΑΕΚ μπορεί να βρει λύσεις, αυτές θα βρεθούν περισσότερο από την πρώτη κατηγορία. Εκτός κι αν βρεθεί κάποιος επενδυτής. Οι υποχρεώσεις που έχουμε στο ποδοσφαιρικό τμήμα, στους υπαλλήλους και στην εφορία».

Επίσης, ο πρόεδρος της ΑΕΚ τόνισε: «Τα χρήματα που έχουμε συγκεντρώσει είναι του Παππά 500.000 ευρώ, μέσω του Χατζηιωάννου. Αναμένουμε να πάρουμε 300.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ και περίπου 300.000 ευρώ από τον Νοτιά. Το ποσό είναι 1,1 εκατομμύρια ευρώ και θέλουμε 3,6 εκατ. ευρώ. Ψάχνουμε για 2,5 εκατομμύρια. Το χρέος μας με τις συμφωνίες που έχουμε κάνει με τους παίκτες είναι να πληρωθούν μέχρι τις 26 Μαρτίου. πρέπει να τα προσκομίσουμε μέχρι τις 30 του μήνα. Με την εφορία είμαστε σε διαδικασίες ρύθμισης, έχουμε κάνει ήδη μία και έχουμε κάνει άλλες τρεις προσπάθειες που είναι σε συζητήσεις».

Και υπογράμμισε: «Οι ώρες είναι κρίσιμες. Έχω πει από την αρχή ότι η προσπάθεια μου είναι για την ΑΕΚ, χωρίς προσωπικό όφελος. Θα καλέσω όσους μπορούν να βοηθήσουν και να κάνουν κάτι. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Η ΑΕΚ είναι ιδέα και δεν πρέπει να πεθάνει».

Από την πλευρά του, ο Κώστας Παπαδημητρίου τόνισε: «Φοβάμαι πως αν ο κόσμος δεν καταλάβει πως πρέπει να πάρει τις τύχες της ομάδες, τότε δεν υπάρχει ελπίδα. Υπάρχουν ευθύνες των μετόχων και το ξέρετε. Τις 14 μέρες που απομένουν δεν πρέπει να αναλωθούμε στο ποιος έχει τις περισσότερες ευθύνες. Μετά το τέλος Μαρτίου, θα πρέπει να κατονομαστούν. Οι μέτοχοι μπορεί να ευαισθητοποιηθούν την τελευταία στιγμή. Δεν θέλω να σκεφτεί ο κόσμος ότι πληρώνει τα χρέη κάποιων άλλων, άσχετα αν αυτό συμβαίνει. Πρέπει να πάρουμε τις τύχες της ομάδας στα χέρια μας. Πρέπει η ΑΕΚ να φύγει από τους μετόχους και να έρθει στο λαό της. Ο κόσμος να συμπαρασταθεί και να μην γυρίσει την πλάτη».

Επίσης, τόνισε: «Πιστεύουμε ότι την τελευταία στιγμή θα γίνει κάτι από τους μετόχους και θα βάλουν το χέρι στην τσέπη. Δεν πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ότι πληρώνουμε τα χρέη τους, αλλά ότι συμμετέχουμε στη σωτηρία της ΑΕΚ. Αν ήταν μικρή ομάδα της Αθήνας ή επαρχιακή, θα ήταν πολύ δύσκολο. Είμαστε, όμως, τόσο πολλοί που αν κάνουμε μια κίνηση, η ΑΕΚ θα σωθεί. Αν έρθει η σωτηρία, θα πρέπει να υπάρχει και αντίκρισμα και να του επιστραφούν με κάποιο τρόπο. Ζητάω από τον κόσμο της ΑΕΚ να αναλάβει ευθύνες που έχουν άλλοι. Να βάλουμε στην άκρη στεναχώρια και πικρία στην άκρη και να σώσουμε την ΑΕΚ. Είναι ιδέα και πρέπει να παραμείνει».

Στην συνέχεια, πήρε τον λόγο και πάλι ο Ανδρέας Δημητρέλος: «Ο κ. Βούρος έχει αναλάβει το θέμα των 10 επώνυμων. Στην τελευταία επικοινωνία που είχα, ειπώθηκε ότι δεν είχε απάντηση από κανέναν. Δεν ξέρω αν θα επεκταθεί η προθεσμία που υπάρχει. Μέχρι χθες το βράδυ δεν είχαμε τίποτα συγκεκριμένο από κανέναν. Αν βρούμε τα 2,5 εκατ. θα πρέπει να ξεκινήσουμε έναν μαραθώνιο για να βρούμε άλλα 3 εκατ. τον Ιούνιο. Για να πάρει κάποιος το 51% της εταιρείας, θα χρειαστεί με την υπάρχουσα κατάσταση να βάλει κάποιος 9-9,5 εκατ. ευρώ. Αυτό ισχύει με την τιμή της μετοχής στο 1,20 ευρώ. Υπάρχει ενδοιασμός για το αν η τιμή μετοχής θα πρέπει να είναι 0,30 ευρώ. Εγώ ακόμη δεν έχω κατασταλάξει ποιο είναι καλύτερο. Με 0,30 ευρώ είναι εφικτό να πάρει ο απλός κόσμος περισσότερες μετοχές, αλλά παράλληλα δίνεται η δυνατότητα σε οποιονδήποτε με μικρό ποσό να πάρει ακόμη και το πλειοψηφικό πακέτο. Κι έχουμε δει πολλά στην ΑΕΚ».

Επίσης, τόνισε: Ο κ. Πουλάκος στα ποσά που ανέφερε για το ύψος των χρεών λέει «προϋπολογίζω». Προϋπολογίζει φόρους συμβολαίων που δεν έχουν λήξει, χρήματα συμβολαίων που δεν έχουν λήξει και τα βάζει στις υποχρεώσεις, επειδή δεν υπάρχουν έσοδα. Εγώ δεν μπήκα στη λογική να προϋπολογίσω τα συμβόλαια των παικτών της επόμενης σεζόν, γιατί δεν θεωρώ πως δεν θα έχουμε έσοδα την επόμενη σεζόν. Το ποσό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή είναι 32,8 εκατ. ευρώ και με κάποιες άλλες υποχρεώσεις μπορεί να φτάσει μέχρι τα 38 εκατ. ευρώ».

Τέλος, τόνισε: «Οι ελπίδες να δικαιωθεί η ΑΕΚ στην υπόθεση Ψωμιάδη είναι πολύ βάσιμες. Οι αξιώσεις της ΠΑΕ, που αγγίζουν τα 80 εκατ. ευρώ, είναι δυνατό να δώσουν λύσεις στην ΑΕΚ. Υπάρχει μεγάλο ποσοστό ευθύνης στην οικογένεια Ψωμιάδη για το σημείο που έφτασε η ΑΕΚ. Ο κ. Οικονομόπουλος χειρίζεται άψογα το θέμα και πιστεύω πως θα έχει πολύ καλά αποτελέσματα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.