Πασκουάλ: «Είναι απόφαση η αποχώρηση»

Ο Τσάβι Πασκουάλ ξεκαθάρισε πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει αποφασίσει την αποχώρηση του Παναθηναϊκού Superfoods από την Euroleague.

Ο Τσάβι Πασκουάλ ξεκαθάρισε πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έχει αποφασίσει την αποχώρηση του Παναθηναϊκού Superfoods από την Euroleague. Ο Καταλανός τεχνικός των «πράσινων» αναφέρθηκε και στους προημιτελικούς με τη Ρεάλ Μαδρίτης, υπογραμμίζοντας πως οι «μερένχες» είναι το φαβορί. Ο Πασκουάλ μίλησε στην καταλανική εφημερίδα «Mundo Deportivo». Αναλυτικά:

-Είναι ο Παναθηναϊκός φαβορί λόγω του αβαντάζ έδρας; 
«Όχι, πιστεύω πως η Ρεάλ είναι ξεκάθαρο φαβορί σε αυτό το ζευγάρι. Λόγω πρεστίζ, ρόστερ, πρόσφατης προϊστορίας… Και καθαρά νομίζω. Είναι αλήθεια πως το όνομα του Παναθηναϊκού έχει μεγάλο βάρος, αλλά η πραγματικότητα για τις δύο ομάδες τα τελευταία χρόνια είναι αυτή». 

-Η τέταρτη θέση στην κανονική περίοδο συνιστά ήδη επιτυχία για τον Παναθηναϊκό; 
«Δεν μπορώ να αξιολογήσω αυτό από μόνο του, αλλά αν λάβουμε υπόψη πώς ξεκινά η διοργάνωση, τις ομάδες που συμμετέχουν και τα μπάτζετ, η συμμετοχή στα play offs είναι δύσκολη. Και πιο δύσκολο το να είσαι στην πρώτη τετράδα, αν λάβουμε υπόψη την πραγματικότητα της κάθε ομάδας και τα μπάτζετ». 

-Αν δούμε τα στατιστικά, η Ρεάλ υπερτερεί σχεδόν σε όλα εκτός από την άμυνα… 
«Είναι δύσκολο να την κρατήσεις κάτω από τους 80 πόντους, ένας αντίπαλος με πολλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και να το κάνουν ακόμη κι αν τους παίξεις καλή άμυνα. Είναι ένας πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος. Μαζί με την ΤΣΣΚΑ και τη Φενέρ είναι από την αρχή της σεζόν τα φαβορί για την Ευρωλίγκα». 

-Έχουν μείνει εισιτήρια; 
«Όχι, για κανένα από τα δύο πρώτα ματς». 

-Έχετε μόνο δύο ήττες στο ΟΑΚΑ φέτος, αλλά μήπως είναι πίεση το περσινό 3-0 από τη Φενέρ; 
«Η Φενέρ ήταν καλύτερη από μας και ήταν λογικό να μας αποκλείσει. Όταν έχεις το πλεονέκτημα έδρας είναι λογικό να έχεις τη φιλοδοξία για τη νίκη, με την ώθηση του κόσμου σου, αλλά πρέπει να είσαι προσγειωμένος και να παραδεχτείς ότι εμείς παίξαμε πολύ καλά, αλλά εκείνοι καλύτεροι. Επίσης σε αυτή τη σειρά ο Κάλινιτς έπαιξε καλύτερα από ποτέ, με 60% στα τρίποντα και ήταν καθοριστικό να κερδίσουν έναν ακόμη παίκτη. Παίζοντας και οι δύο ομάδες στο 100%, ήταν καλύτεροι από μας. Όμως θα πρέπει να παίξουμε τώρα στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο ελπίζοντας να κερδίσουμε. Γνωρίζουμε πάντως πως η Ρεάλ έχει τόση ποιότητα που είναι δύσκολο να αντιμετωπίσει ο οποιοσδήποτε». 

-Πώς φτάνει η ομάδα στα play offs; 
«Σε γενικές γραμμές είμαστε καλά, αλλά με έναν παίκτη που δεν είναι στην καλύτερη κατάσταση λόγω τραυματισμού (σ.σ. Ρίβερς). Από πλευράς δυναμικής και ψυχολογίας είμαστε εντάξει, αλλά θα μπορούσαμε σωματικά να είμαστε λίγο καλύτερα». 

-Έχετε τραυματίες; 
«Το τελευταίο δίμηνο είχαμε τις απώλειες των Λοτζέσκι, Ντένμον, Παππά και Ρίβερς και όλα αυτά παίζουν ρόλο. Μπορεί κάποιος να επιστρέψει, αλλά δεν είναι στο ίδιο επίπεδο. Και για να κερδίσεις ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ, η Φενέρ και η Ρεάλ θα πρέπει να είσαι στο υψηλότερο επίπεδο. Κι εμείς δεν είμαστε στο ιδανικό». 

-Προετοιμάζεστε για μια Ρεάλ με τον Γιουλ ή χωρίς; 
«Δεν έχω ιδέα. Η Ρεάλ είχε πολλές ατυχίες μέσα στη σεζόν με τραυματισμούς, αλλά τις αντιμετώπισε πολύ καλά, έκανε και κάποιες μεταγραφές και αυτό δείχνει πολλά για την καλή δουλειά της ομάδας. Δεν ξέρω αν θα είναι έτοιμος ο Γιουλ, αλλά όλοι οι άλλοι θα είναι. Ζούμε σε δύο διαφορετικές πραγματικότητες, εμείς είμαστε μια ομάδα μέσου όρου που θέλουμε να πάμε στα όριά μας και έχουμε την ποιότητά μας, αλλά η Ρεάλ έχει ένα απίστευτο επίπεδο, όπως όλα τα τελευταία χρόνια». 

-Έχετε προετοιμάσει κάτι ιδιαίτερο για την αντιμετώπιση του Ντόντσιτς; 
«Για όλα είμαστε έτοιμοι. Ο Ντόντσιτς είναι ένας παίκτης του κορυφαίου επιπέδου, αλλά υπάρχουν και οι Καμπάτσο, Ρούντι και Κοζέρ στην περιφέρεια. Όλοι τους μπορούν να δημιουργήσουν για τους εαυτούς τους και τους άλλους. Ο Ντόντσιτς μπορεί να σκοράρει σε καθοριστικά σημεία, υπό πίεση και αυτό δίνει μεγάλο πλεονέκτημα. Σε τέτοιες σειρές είναι σημαντικό να παίρνεις σκορ έξω από το σύστημα, γιατί και οι δύο ομάδες θα είναι δυνατές στην άμυνα».

-Αυτή την εβδομάδα ακούστηκε ότι ο Παναθηναϊκός δεν θα είναι στην Ευρωλίγκα την επόμενη σεζόν. Ακούγεται σαν μπλόφα… 
«Εδώ δεν λειτουργούν έτσι τα πράγματα. Όταν κάποιος λέει ότι θα κάνει κάτι, το κάνει. Είναι άλλο ότι μπορεί να αλλάξει η κατάσταση στο μέλλον. Όμως δεν είναι απειλή, αλλά μια απόφαση που πήρε ο σύλλογος». 

-Πώς μπορεί να επηρεάσει την ομάδα στα play offs αυτό; 
«Δεν ξέρω αν θα μας επηρεάσει. Η ομάδα είναι αφοσιωμένη στη σειρά με τη Ρεάλ και θέλει να προχωρήσει». 

-Σε αυτό το περιβάλλον, μπορεί το ΟΑΚΑ να έχει εκρηκτική ατμόσφαιρα στα δύο πρώτα ματς… 
«Οι οπαδοί μας είχαν υποδειγματική συμπεριφορά μέχρι τώρα. Δεν μπορεί να τους προσάψει τίποτα η Ευρωλίγκα». 

-Τι θα γίνει στην ομάδα αν τελικά αποχωρήσει από την Ευρωλίγκα την επόμενη σεζόν; Και τι θα κάνετε εσείς; Έχετε συμβόλαιο; 
«Αυτά είναι υποθέσεις που δεν έχουν νόημα αυτή τη στιγμή. Εγώ έχω συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο και όλα θα εξαρτηθούν από το τι θα θέλει η διοίκηση για την τεχνική ηγεσία. Όμως έχω συμβόλαιο». 

-Ποια πιστεύετε πως θα είναι τα κλειδιά της σειράς με τη Ρεάλ; 
«Θα πρέπει να είμαστε σκληροί πνευματικά, γιατί θα υπάρχουν αρκετές φορές που θα βρεθούμε πίσω στο σκορ και δεν επιτρέπεται να χάσουμε τη συγκέντρωσή μας. Θα πρέπει, επίσης, να κάνουμε τις καλύτερες επιλογές και να μην παρασυρθούμε από την ευφορία του κοινού στα καλά μας διαστήματα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.