Λεκαβίτσιους: «Ο κόσμος θα μας δώσει δύναμη»

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους τόνισε πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού Superfoods θα πάρουν δύναμη από τους φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι θα βρεθούν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στα ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους τόνισε πως οι παίκτες του Παναθηναϊκού Superfoods θα πάρουν δύναμη από τους φιλάθλους της ομάδας, οι οποίοι θα βρεθούν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ στα ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο γκαρντ των «πράσινων» αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια και στον Μάικ Τζέιμς, τον οποίο χαρακτήρισε «τρελό». 

Ο Λεκαβίτσιους έγραψε στο blog που διατηρεί στην Euroleague: «Είμαστε στα play offs, πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο και είμαι χαρούμενος. Είναι τα πρώτα μου play offs και έχω μεγάλο κίνητρο. Είχαμε πολλά σκαμπανεβάσματα ως τώρα, δεν ήμασταν σταθεροί, χάσαμε πολλά παιχνίδια εκτός έδρας και πρέπει να το διορθώσουμε. Δεν ξέρω γιατί, αλλά εντός παίζουμε πολύ καλά, αλλά εκτός πρέπει να βελτιωθούμε. Ελπίζω όταν πάμε στη Μαδρίτη να είμαστε καλύτεροι. 

Ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα ήταν η προσαρμογή των νέων παικτών. Όταν έρχονται στη μέση της σεζόν δεν είναι εύκολο, ειδικά για τον κόουτς Πασκουάλ, που έχει πολλά τεχνικά κομμάτια. Χρειαζόμασταν λίγο χρόνο για να τους εντάξουμε στην ομάδα. Τώρα είμαστε όλοι μαζί σχεδόν δύο μήνες, οι νέοι παίκτες είναι πιο άνετα και εμείς καλύτεροι σαν ομάδα. Μας βοηθούν. Ο Τζέιμς είναι από τους κορυφαίους σκόρερ στην Ευρωλίγκα και ο Πέιν πολύ καλός στη δουλειά του, είναι σπουδαίος ριμπάουντερ. Μαζί τους είμαστε καλύτεροι. 

Δεν πρέπει να σκεφτούμε πως είναι τα play offs και ότι έχουμε περισσότερη πίεση. Θα πρέπει να παίξουμε, να δώσουμε το 100% και να προσπαθήσουμε για τη νίκη. Το πλεονέκτημα έδρας είναι πολύ σημαντικό για μας, όλοι ξέρουν ότι έχουμε από τους καλύτερους οπαδούς στην Ευρώπη, όπως και η Ρεάλ. Οι ομάδες δεν θέλουν να μας αντιμετωπίζουν στο ΟΑΚΑ, είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα για μας. Γι’ αυτό θέλουμε κι εμείς να έχουμε πλεονέκτημα έδρας, το καταφέραμε και είμαστε χαρούμενοι γι’ αυτό. 

Η Ρεάλ είναι καλή ομάδα, όλες στα play offs είναι σπουδαίες ομάδες. Της αρέσει να παίζει γρήγορα, έχει καλούς γκαρντ όπως ο Καμπάτσο και ο Ντόντσιτς, αλλά και καλούς σουτέρ και ψηλούς. Δεν υπάρχει ένα σημείο που να είναι αδύναμη. Εμείς θα πρέπει να παίξουμε έξυπνα. Δεν θα πρέπει να τους αφήσουμε να μπουν στο παιχνίδι από την αρχή και να βάλουν εύκολα καλάθια. 

Το πιο σημαντικό είναι να παίζουμε καλή άμυνα. Εμείς είμαστε καλή επιθετική ομάδα, όπως κι εκείνοι. Ήμασταν και πριν γρήγορη ομάδα, αλλά ο Τζέιμς είναι ένας τρελός παίκτης. Του αρέσει να σκοράρει και να τρέχει. Μαζί του είμαστε ακόμη πιο γρήγοροι. Δεν είναι εύκολο να μας αντιμετωπίσει μια άμυνα, γιατί έχουμε πολύ ταλέντο στην επίθεση. Γι’ αυτό η ομάδα που θα παίξει καλύτερη άμυνα θα έχει περισσότερες πιθανότητες για νίκη. 

Έχω πολλούς φίλους στη Ζαλγκίρις και υπάρχει ενθουσιασμός για τη συμμετοχή στα play offs. Πιστεύω πως με τον Ολυμπιακό θα υπάρχει sold out γιατί στους Λιθουανούς αρέσει το μπάσκετ. Πιστεύω πως η έδρα είναι κλειδί. Είναι δύσκολο να κερδίσεις στην έδρα του Ολυμπιακού, που θα είναι κατάμεστη. Η Ζαλγκίρις δεν έχει πολλή εμπειρία, δεν διαθέτει πολλούς παίκτες που έχουν παίξει στα play offs. Παίζει γρήγορα και με ενέργεια, αλλά θα είναι δύσκολο γι’ αυτούς απέναντι στον Ολυμπιακό. 

Λόγω των play offs δεν δέχομαι επισκέψεις. Έχω πει στους φίλους μου να μην έρχονται να με δουν τώρα. Πρέπει να είμαι αφοσιωμένος στα παιχνίδια, αλλά μετά υπάρχει ουρά από φίλους και συγγενείς που περιμένουν να με επισκεφτούν. Σύντομα αρχίζει το καλοκαίρι και ο καιρός είναι φανταστικός. Είμαι ενθουσιασμένος που θα μοιραστώ μαζί τους την Αθήνα».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.