Πρόκριση με… συντριβή (vid)

Η Άρσεναλ ξεκίνησε τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά δεν την... ολοκλήρωσε ποτέ. Οι «κανονιέρηδες» επιβλήθηκαν με 3-0 της Μίλαν, η οποία πήρε, όμως, το «εισιτήριο» για τους «8» του Champions League.

Η Άρσεναλ ξεκίνησε τη μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αλλά δεν την… ολοκλήρωσε ποτέ. Οι «κανονιέρηδες» επιβλήθηκαν με 3-0 της Μίλαν, η οποία πήρε, όμως, το «εισιτήριο» για τους «8» του Champions League. Οι «ροσονέρι» είχαν επικρατήσει με 4-0 στο πρώτο ματς, το οποίο ήταν εντελώς διαφορετικό από τον επαναληπτικό του Λονδίνου.


Το ματς ξεκίνησε όπως το είχε. ονειρευτεί ο Βενγκέρ, με τον Κοσιελνί στο 7′ να πιάνει στον ύπνο την άμυνα των Ιταλών και να ανοίγει το σκορ με κοντινή κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι. Η Άρσεναλ εκμεταλλεύτηκε το γρήγορο γκολ και επέβαλλε τον ρυθμό της, με τη Μίλαν να δείχνει έξω από τα νερά της. Χαρακτηριστική ήταν η λάθος απομάκρυνση της μπάλας από την άμυνα των «ροσονέρι» στο 26′, η οποία και κόστισε το δεύτερο γκολ. Ο Ροσίτσκι δεν άφησε το δώρο να χαθεί και από το ύψος του πέναλτι δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα τέρματα των «κανονιέρηδων», οι φίλοι των οποίων άρχισαν να το πιστεύουν.
 
3-0 στο ημίχρονο
Ακόμη περισσότερο, βέβαια, όταν ο Φαν Πέρσι στο 42′ έγραψε το 3-0 από την άσπρη βούλα. Ο Τσάμπερλεν κέρδισε το πέναλτι και ο Ολλανδός, που διανύει μια από τις πιο παραγωγικές του χρονιές, το μετέτρεψε σε γκολ, κλείνοντας με τον καλύτερο τρόπο ένα ιδανικό πρώτο ημίχρονο για τους Άγγλους. Στο 45′ ο Ελ Σααραβί σούταρε μόλις άουτ σε μοναδικό τετ α τετ, χάνοντας την ευκαιρία να δώσει μια ανάσα στην ομάδα του, που ως τότε δεν είχε απειλήσει τον Στσέζνι. Με την αναξιοποίητη ευκαιρία του νεαρού Ιταλού ολοκληρώθηκε και ένα από τα χειρότερα ημίχρονα της φετινής Μίλαν.
 
Οι «ροσονέρι» παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι στο δεύτερο μέρος και ήταν αυτοί που απείλησαν πρώτοι. Ο Στσέζνι είπε εντυπωσιακά «όχι» στην προσπάθεια του Ρομπίνιο στο 54′, στο 58′, όμως, ο Φαν Πέρσι έχανε την ευκαιρία του αγώνα για το 4-0. Ο Αμπιάτι απέκρουσε το αρχικό σουτ του Ζερβίνιο, αλλά και το δεύτερο του Ολλανδού από τη μικρή περιοχή. Η Μίλαν έμεινε «ζωντανή» και στο 64′ ήταν η σειρά της Άρσεναλ να τα χρειαστεί, όταν ο Στσέζνι έστειλε την μπάλα πάνω στον Ιμπραΐμοβιτς. Ο Σουηδός είχε χώρο και σούταρε απευθείας από μακρινή απόσταση, με την μπάλα να περνάει μόλις άουτ.
 
Δεν άλλαξε τίποτα
Στο 77′ ο Νοτσερίνο έστειλε την μπάλα πάνω στον Πολωνό τερματοφύλακα από πλεονεκτική θέση, με τους φιλοξενούμενους να έχουν ισορροπήσει το ματς, αλλά να ανησυχούν καθώς δεν είχαν καταφέρει να σκοράρουν. Βέβαια, η ομάδα του Αλέγκρι ήταν καλύτερη και στα αμυντικά της καθήκοντα, αν και όσο περνούσε ο χρόνος οι επιθέσεις της Άρσεναλ λιγόστευαν. Η κούραση ήταν εμφανής στους παίκτες του Βενγκέρ, ο οποίος «φρεσκάρισε» την εντεκάδα με δύο νέα πρόσωπα (Σαμάκ, Παρκ), αλλά δεν κατάφερε να πετύχει ποτέ το. θαύμα.
 
ΑΡΣΕΝΑΛ: Στσέζνι, Σανιά, Βερμάλεν, Γκιμπς, Κοσιελνί, Ροσίτσκι, Σονγκ, Τσάμπερλεν (75′ Σαμάκ), Φαν Πέρσι, Γουόλκοτ (84′ Παρκ), Ζερβίνιο
 
ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Μεξές, Τιάγκο Σίλβα, Αμπάτε, Φαν Μπόμελ, Εμάνουελσον, Μεσμπά (89′ Μπονέρα), Νοτσερίνο, Ρομπίνιο, Ιμπραΐμοβιτς, Ελ Σααραβί (70′ Ακουιλάνι)
 
Γήπεδο: «Εμιρέιτς»
Θεατές: 59.000
Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
Βοηθοί: Αρχάρ, Στάντσιν
4ος: Ζγκάνετς






Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.