Χωρίς εκπλήξεις η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος

Με τα αναμενόμενα αποτελέσματα κύλησε σήμερα στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Με τα αναμενόμενα αποτελέσματα κύλησε σήμερα στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο η πρώτη ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Το πρόγραμμα και στα τέσσερα αγωνίσματα έφτασε στον προημιτελικό γύρο και όλα τα πρώτα φαβορί κατάφεραν να προχωρήσουν. Στην αίθουσα «Μιχάλης Παγιώτης» καταγράφηκαν πολλές δυνατές αναμετρήσεις από το πρωί έως το απόγευμα του Σαββάτου, ωστόσο εύκολα ή δύσκολα τα προγνωστικά επαληθεύτηκαν σε κάθε περίπτωση κι έτσι τα σπουδαιότερα ονόματα της διοργάνωσης έδωσαν ραντεβού για τις μεταξύ τους γερές κόντρες την Κυριακή. Η αυλαία των αγώνων άνοιξε με τα προκριματικά γκρουπ του απλού κι έπεσε με τον γύρο των «16» σε όλα τα αγωνίσματα. Αύριο το πρόγραμμα αρχίζει στις 10:00 με τις 8άδες των διπλών. Στις 10:30 είναι οι 8άδες του απλού, ενώ οι τελικοί υπολογίζεται να γίνουν στις 12:30 (διπλό ανδρών, διπλό γυναικών) και στις 13:00 (απλό ανδρών, απλό γυναικών).


Όλα τα ζευγάρια των προημιτελικών σε κάθε αγώνισμα είναι τα εξής:


Απλό ανδρών:


Κώστας Παπαγεωργίου (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)-Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Α.Ο. Πεύκης)


Γιώργος Φραγκούλης (Α.Ο. Ταταύλα)-Γιώργος Κανάσης (Ο.Α. Χανίων)


Κώστας Λαγογιάννης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)-Μιχάλης Τσαχάκης (Γ.Σ. Άρης Βούλας)


Τάσος Ρηνιώτης (Α.Ο. Αμφιθέας)-Αντώνης Μαλινάκης (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)


Απλό γυναικών:


Αγγελίνα Παπαδάκη (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)-Καλλιόπη Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)


Μαρία Χριστοφοράκη (Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά)-Αλίκη Κιούφη (Δ.Α.Ο. Ταύρου)


Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)-Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα (Αθηνά Μαγκουφάνας)


Φιλαρέτη Εξάρχου (Α.Ο. Φοίνιξ Αγίας Σοφίας Πειραιά)-Ελένη Γεωργιάδου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)


Διπλό ανδρών:


Κώστας Παπαγεωργίου/Κώστας Λαγογιάννης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)-Νίκος Αντωνιάδης/Παναγιώτης Κούνουπας (Α.Κ. Ζωγράφου/Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου)


Τάσος Ρηνιώτης/Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος (Α.Ο. Αμφιθέας/Α.Ο. Πεύκης)-Ανέστης Γιοβάς-Αλχαζίδης/Γρηγόρης Οικονόμου (Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου)


Γιώργος Φραγκούλης/Γιώργος Κωνσταντινόπουλος (Α.Ο. Ταταύλα/Α.Ο. Πεύκης)-Γιάννης Γεωργαντάς/Γιώργος Μουχτούρης (Α.Ο. Αμφιθέας/Α.Ο. Ταταύλα)


Λευτέρης Μάκρας/Αντώνης Μαλινάκης (Πέρα Αθηνών/Φιλία Ορεστιάδας)-Γιώργος Παντερής/Κώστας Μαδέσης (Ηράκλειο 2001/Αθηνά Μαγκουφάνας)


Διπλό γυναικών:


Λάουρα Νικουλάε/Αγγελίνα Παπαδάκη (Πέρα Αθηνών/Αθηνά Μαγκουφάνας)-Αγγελική Εικοσπεντάκη/Φρόσω Τσαχάκη (Π.Κ.Δ. Ταύρου)


Ελένη Γεωργιάδου/Αλίκη Κιούφη (Δ.Α.Ο. Ταύρου)-Κατερίνα Τόλιου/Γεωργία Ζαβιτσάνου (Δ.Α.Ο. Ταύρου/Φοίνικες Πάτρας)


Βάνια Ζάνεβα/Καλλιόπη Σωτηροπούλου-Πεσιρίδου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)-Νίκη Μπρισκόλα/Θάλεια Κορδούτη (Α.Ο. Πεύκης)


Φιλία Εμίρη/Αναστασία Τσεκούρα (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας/Α.Σ. Πέρα 2005)-Μαρία Χριστοφοράκη/Φιλαρέτη Εξάρχου (Α.Ο. Φοίνιξ Πειραιά)


Κατά τα άλλα, ευχάριστο στοιχείο αποτέλεσε αναμφίβολα το μικρό ποσοστό αποχής. Στο απλό ανδρών πήραν μέρος 44 αθλητές από τους 49, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής. Στο απλό γυναικών αγωνίστηκαν 31 αθλήτριες (από τις 37), στο διπλό γυναικών 14 ζευγάρια (από τα 17), ενώ στο διπλό ανδρών ήταν παρόντα όλα τα ζευγάρια, που είχαν δηλωθεί (21). Δυσάρεστο από την άλλη πλευρά το γεγονός ότι στις απουσίες κορυφαίων ονομάτων προστέθηκαν σήμερα δύο ακόμα. Ο πολυνίκης του θεσμού Γιάννης Βλοτινός δεν «κατέβηκε» τελικά στους αγώνες, ενώ η τετράκις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Λάουρα Νικουλάε απείχε από το απλό κι επέλεξε ν’ αγωνιστεί μόνο στο διπλό.  Ο Βλοτινός ήταν 2ο φαβορί στο απλό ανδρών και η Νικουλάε 1ο στο απλό γυναικών. Επίσης, δεν έδωσε το «παρών» ο πρώην διεθνής Κλαούντιο Κύρου.


Στη 16άδα του απλού ανδρών δύο ήταν οι πιο ενδιαφέροντες αγώνες: Κατ’ αρχάς ο περσινός δευτεραθλητής Ελλάδας του αγωνίσματος Γιώργος Φραγκούλης επιβλήθηκε με 3-0 σετ του συναθλητή του στη εθνική ομάδα και 3ου, επίσης στο απλό του περσινού Πανελληνίου πρωταθλήματος, Λευτέρη Μάκρα. Λίγο αργότερα ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών το 2001 Κώστας Λαγογιάννης νίκησε με 3-1 σετ τον σημερινό δευτεραθλητή Ελλάδας του απλού νέων Κωνσταντίνο Κωνσταντινόπουλο. Δύσκολη νίκη με το ίδιο σκορ πέτυχε ο πρωταθλητής Ελλάδας νέων του 2011 Γιώργος Κωνσταντινόπουλος επί του Γιάννη Γεωργαντά.


Στον αντίστοιχο γύρο των γυναικών η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού Νέων γυναικών και νεανίδων Κατερίνα Τόλιου ξεπέρασε πολύ δύσκολα την αγέρωχη Βάνια Ζάνεβα με 3-2 σετ. Επίσης με 3-2 κατέβαλλε η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα την Όλγα Γεωργοπούλου, που ήταν 6ο φαβορί του αγωνίσματος. Υψηλό εμπόδιο εξάλλου συνάντησε και η διεθνής Φιλαρέτη Εξάρχου μέχρι να νικήσει τη 15άχρονη Θάλεια Κορδούτη με 3-1 σετ. 


 Από τον γύρο των «32» του απλού ανδρών ξεχώρισε η νίκη του Θεσσαλονικιού Δημήτρη Καλαϊτζή, που αγωνίζεται στην τοπική Β΄Εθνική με τον Αίαντα Ευόσμου, κόντρα στον Γιώργο Μουχτούρη, βασικό αθλητή του Α.Ο. Ταταύλα, 2ης βαθμολογικά ομάδας της Α1 κατηγορίας (3-2 σετ). Επίσης, ο Λευτέρης Μάκρας λύγισε με 3-2 σετ τον Δημήτρη Ταντσούρα, ενώ στον ίδιο γύρο των γυναικών η Βάνια Ζάνεβα έκαμψε επίσης με 3-2 την αντίσταση της αειθαλούς πρωταθλήτριας Ελλάδας του απλού γυναικών το 1991 Χρυσούλας Τουρσουνίδου. Θυμίζουμε ότι από τα προημιτελικά κι έπειτα οι αγώνες του απλού διεξάγονται με το σύστημα «ο καλύτερος των επτά σετ» (έως 4-3).


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.