Κατσουράνης: «Χρειαζόμαστε βελτίωση»

Να παρουσιαστεί καλύτερη στους επόμενους μήνες και έως την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θέλει από την Εθνική, ο Κώστας Κατσουράνης.

Να παρουσιαστεί καλύτερη στους επόμενους μήνες και έως την έναρξη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θέλει από την Εθνική, ο Κώστας Κατσουράνης. Ο διεθνής μέσος τόνισε αναφέρθηκε στην εικόνα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο φιλικό με το Βέλγιο, ενώ υπογράμμισε πως η Εθνική δεν είναι το φαβορί του ομίλου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Ουκρανίας και της Πολωνίας. Ο Κατσουράνης μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Novasport FM». Αναλυτικά δήλωσε:

Για το φιλικό με το Βέλγιο: «Θέλαμε να δούμε σε τι κατάσταση είμαστε. Είχαμε καιρό να μαζευτούμε και να παίξουμε μαζί. Κάναμε ένα κακό ημίχρονο, όπου ήμασταν άτολμοι και χωρίς προσωπικότητα. Το Βέλγιο που έχει καλούς παίκτες πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων και δικαιούτο να ισοφαρίσει. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν αρκετά καλοί. Ήταν ένα καλό τεστ».

Για τα «συν» και τα «πλην» της Εθνικής: «Έχουμε πολλά να βελτιώσουμε. Πρέπει να βλέπουμε τις αδυναμίες μας. Ξέρω καλά τον προπονητή και το δυνατό του σημείο στις ομάδες του ήταν πάντα η προετοιμασία. Μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι μέχρι το καλοκαίρι. Έχουμε καλά στοιχεία σαν ομάδα. Διαθέτουμε αρκετές λύσεις μεσοεπιθετικά, έχουμε πολλά παιδιά με ταλέντο, έχουμε παίκτες που στην άμυνα είναι γρήγοροι και δυνατοί. Η ομάδα έχει καλά χαρακτηριστικά που απαιτούνται στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, όπως δύναμη, ταχυδύναμη και καλή φυσική κατάσταση».

Σχετικά με τους στόχους ενόψει καλοκαιριού: «Δεν είμαστε κανένα φαβορί για τον όμιλο, αλλά θα πρέπει να τα δώσουμε όλα για να περάσουμε. Δεν είναι σωστό να λέμε ή να βγάζουμε προς τα έξω ότι θα περάσουμε σίγουρα. Πρέπει να πάμε ταπεινά και με το κεφάλι κάτω. Όποτε πήγαμε με μεγάλα λόγια, δεν κάναμε τίποτα. Στόχος είναι να έχουμε καλή αγωνιστική εικόνα και στα τρία ματς του ομίλου, όχι όπως στο πρώτο ημίχρονο με το Βέλγιο. Έχουμε τους παίκτες για να φτιάξουμε ένα δεμένο σύνολο, που θα είναι καλύτερο τακτικά και θα κάνει τον αντίπαλο να νιώθει ότι απειλείται».

Για το αν έχει επηρεάσει την ομάδα το θέμα της παραμονής του Φερνάντο Σάντος: «Όχι, μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει αυτό. Ελπίζω να μην έχουμε πρόβλημα. Άλλωστε ο κ. Σάντος είναι ένας προπονητής που δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του. Είτε είναι να φύγει, είτε να μείνει, θα είναι το απόλυτο αφεντικό. Πιστεύαμε πως θα ανανεώσει, όμως ο καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέξει αυτό που θέλει».

Για το τι τον έκανε να πιστεύει πως φέτος ο Παναθηναϊκός θα είναι καλύτερος: «Βλέποντας τη δουλειά του προπονητή και ξέροντας ότι θα έρθουν παίκτες σαν τον Ζέκα που παίζουν για την ομάδα, αλλά και το υπόλοιπο υλικό της ομάδας, πίστευα από πέρυσι πως ο Παναθηναϊκός θα ήταν καλύτερος. Όταν ζεις κάποιον καθημερινά, βλέπεις πώς δουλεύει και βγάζεις συμπεράσματα».

Για το μεγαλύτερο «χάρισμα» του Φερέιρα: «Είναι πολύ ήρεμος. Αυτό είναι το καλύτερό του στοιχείο. Οκτώ στους δέκα ποδοσφαιριστές δεν προτιμούν έναν προπονητή που φωνάζει, αλλά έναν που τους εξηγεί τι θέλει με ηρεμία».

Σχετικά με την ενασχόλησή του με την προπονητική: «Δεν νομίζω. Δεν θέλω, παρόλο που κάποιοι συμπαίκτες μου είναι σίγουροι πως θα γίνω. Ίσως ξέρουν καλύτερα (γέλια). Σε αυτό το ποδόσφαιρο που ζούμε εδώ, για το οποίο όλοι έχουμε τις ευθύνες μας, κουράζεσαι. Θέλω να τελειώσω την καριέρα μου και να φύγω τελείως έξω από το ποδόσφαιρο. Έχω σκεφτεί κάτι εκτός ποδοσφαίρου. Πάντως σαν τεχνικός διευθυντής θα μου άρεσε η ιδέα να εργαστώ».

Όσο για εκείνους που υποστηρίζουν πως είναι προπονητής μέσα στο γήπεδο: «Κουμάντο δεν κάνω πουθενά. Όπως φέρονται σε μένα, φέρονται και σε έναν 19χρονο. Παρατηρήσεις κάνω σε συμπαίκτες μου, αλλά τις δέχομαι κιόλας. Οι παίκτες που αγωνίζονται στις πίσω γραμμές μιλάνε περισσότερο, γιατί βλέπουν καλύτερα το ματς».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.