Καρεμπέ: «Είχα ζητήσει τον Αρσάβιν από τον Βενγκέρ»

Ο Κριστιάν Καρεμπέ αποκάλυψε σε ρωσικό Μέσο τον προ τριετίας διάλογό του με τον Αρσέν Βενγκέρ για τον Αντρέι Αρσάβιν και τον Ολυμπιακό.

Ο Κριστιάν  Καρεμπέ αποκάλυψε σε ρωσικό Μέσο τον προ τριετίας διάλογό του με τον Αρσέν Βενγκέρ για τον Αντρέι Αρσάβιν και τον Ολυμπιακό.

Ο σύμβουλος της διοίκησης του Ολυμπιακού, βρίσκεται στη Μόσχα  για την αποκάλυψη του λογότυπου του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών 2017 που διοργανώνει η χώρα.  Ο Γάλλος, παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Championat  και μίλησε επίσης για το ρωσικό ποδόσφαιρο, τον Λένιν αλλά και την κόμμωσή του!

Η συνέντευξη ξεκινά με τη διευκρίνιση ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΦΙΦΑ, αυτή τη στιγμή  στη Ρωσία μόνο δύο άνθρωποι μπορούν να αγγίξουν το τρόπαιο του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, ένας άνθρωπος που το έχει κατακτήσει (Καρεμπέ) και ο ηγέτης της χώρας που το φιλοξενεί, δηλαδή ο Βλαντιμίρ Πούτιν!

«Αυτό είναι πολύ ωραίο, αλλά και μεγάλη ευθύνη. Το να δίνω το τρόπαιο στον Δήμαρχο της Μόσχας αλλά και να παρουσιάζω το λογότυπο,  αποτελεί απόδειξη του ότι κάτι κατάφερα στο ποδόσφαιρο. Τώρα έχω μία άλλη αποστολή, να δώσω το τρόπαιο σε μία χώρα που κάνει πολλά για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Ελπίζω ότι μετά το 2017 και το 2018, περισσότεροι άνθρωποι στη Ρωσία θα ασχολούνται με το ποδόσφαιρο και περισσότεροι φιλοξενούμενοι από άλλες χώρες θα γνωρίσουν τη κουλτούρα σας».

– Έχετε επισκεφτεί τα γήπεδα όπου θα διεξαχθεί το Συνομοσπονδιών;
«Φυσικά, παρακολουθούμε όσα γίνονται στη Ρωσία,  κατά τη γνώμη μου θα είναι τέλεια προετοιμασμένη για το τουρνουά».

– Ο τελικός θα γίνει στην «Ζενίτ Αρένα», που θα κοστίσει σχεδόν 1 δις. δολάρια, το πιο ακριβό γήπεδο στην ιστορία της διοργάνωσης.
«Νομίζω ότι δεν πρέπει να σκεφτόμαστε νούμερα και ποσά, το πιο σημαντικό είναι οι άνθρωποι να έχουν συναισθήματα και αυτό δεν μπορεί να αγοραστεί με χρήματα».

– Έχετε επισκεφτεί πολλές φορές τη Μόσχα και πολλοί θυμούνται τις δηλώσεις σας. Είναι αλήθεια είχατε πιεί βότκα πριν από συνέντευξη Τύπου για τη διοργάνωση του ”Cup Of Legends” (διοργάνωση παλαιμάχων).
«Δεν φταίω εγώ. Οι Ρώσοι ήρθαν και μου είπαν ότι ”έλα, αυτή είναι η κουλτούρα μας”.  Οπότε σκέφτηκα ότι ο Σαρκοζί κάνει πολλά για τη φιλία των δύο λαών, γιατί να μην συμβάλλω κι εγώ; Έτσι ήπια γιατί δεν ήθελα να προσβάλλω κανέναν. Γενικά όμως, το ποδόσφαιρο με το αλκοόλ δεν είναι πολύ συμβατά».

– Κάθε ξένος έχει μία ιστορία από τη Ρωσία. Πείτε μας τη δική σας.
«Κάθε επίσκεψη εδώ  είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Ξέρω την ιστορία του ρωσικού σοσιαλισμού, από τον Λένιν μέχρι την επανάσταση στα τέλη των 90’s και είμαι πολύ ικανοποιημένος. Οι ιδέες του Λένιν ήταν καλές για την εποχή του. Μιλούσε για ισότητα και δικαιοσύνη. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποίησαν τις ιδέες του Λένιν. Βέβαια το 1920 ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθούν λόγω της έλλειψης τεχνολογίας. Τώρα είναι εύκολο να επικοινωνήσεις με οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε γωνιά του κόσμου με το κινητό σου, στα χρόνια του Λένιν ήταν διαφορετική η ζωή».

– Είστε σοσιαλιστής;
«Είμαι ανθρωπιστής. Η αλήθεια είναι πάντα  ο άνθρωπος, όχι το κράτος».

– Μια και μιλάτε για πολιτική, τι  γνώμη έχετε για την επιστολή Αμερικανών γερουσιαστών για την αφαίρεση του Μουντιάλ από τη Ρωσία; 
«Πρέπει να σεβαστούμε τη γνώμη τους. Όμως η απόφαση ήταν να φιλοξενηθεί στη Ρωσία. Έγινε ψηφοφορία, η Ρωσία φτιάχνει υποδομές, οι ομάδες προσπαθούν για την πρόκριση. Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τη ρωσική ομοσπονδία για τη δουλειά που κάνει και σίγουρα το Μουντιάλ θα είναι άψογα οργανωμένο. Άλλωστε, η Ρωσία έχει δείξει το επίπεδό της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι».

– Θα συναντήσετε τον Βλαντιμίρ Πούτιν, τι θα θέλατε να τον ρωτήσετε αν έχετε την ευκαιρία;
«Πώς γίνεσαι ηγέτης και πώς χειρίζεσαι  μία τόσο μεγάλη χώρα. Εγώ είμαι σύμβουλος στον Ολυμπιακό και είναι δύσκολη δουλειά, αλλά η δουλειά του Πούτιν στη Ρωσία είναι πολύ μεγάλη. Πώς τα καταφέρνει να είναι ηγέτης;».

– Μετά το Euro 2012, είχατε αναρωτηθεί γιατί δεν παίζει τόσο πολύ στην Ρωσία ο Κοκόριν. Γιατί;
«Ναι, είχα πει ότι ενδιέφερε ευρωπαϊκές ομάδες.  Ήταν πολύ καλός, αλλά κάπου εξαφανίστηκε. Τι κάνει τώρα;».

– Μόλις υπέγραψε στη Ζενίτ, τους προηγούμενους έξι μήνες σπάνια έπαιζε στη Ντιναμό.
«Ναι, λυπάμαι  γι’ αυτό, πέρασαν τέσσερα χρόνια και δεν επιβεβαίωσε τις προβλέψεις μου. Ελπίζω  ότι θα ανέβει ξανά στη Ζενίτ».

– Γνωρίζετε τη ρωσική αγορά;
«Όχι αρκετά για να είμαι ειλικρινής. Αλλά μου αρέσει ο Τζαγκόεφ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, πολύ καλός και ο τερματοφύλακας Ακινφέεφ. Είναι ακόμα νέος και μπορεί να γίνει ο νέος Ντασάεφ. Πριν από τρία χρόνια διαπραγματεύτηκα τη μεταγραφή του Αρσάβιν στον Ολυμπιακό. Είχα ρωτήσει τότε τον Βενγκέρ, ”ο Αρσάβιν δεν παίζει τόσο πολύ, δώσ’ τον σε εμάς”. Είχε αρνηθεί, λέγοντας ότι τον χρειαζόταν η Άρσεναλ».

– Τώρα δεν έχει συμβόλαιο.
«Απίστευτο. Πώς μπορεί να συνέβη;»

– Υπέγραψε στην Κούμπαν, αλλά  υπήρχαν οικονομικά προβλήματα.
«Κατάλαβα, πόσο χρονών είναι;».

-34 ετών.
«Λυπάμαι, είναι πολύ μεγάλος για τον Ολυμπιακό! Έχουμε μόλις πέντε παίκτες πάνω από 30 και οι υπόλοιποι είναι 22-26 ετών. Πάντα με εκπλήσσει το ρωσικό ποδόσφαιρο, πάντα έχει ταλαντούχους παίκτες. Κερδίσατε  το Euro 1960, πήγατε στον τελικό το 1988, αλλά τώρα τι γίνεται; Η Βραζιλία είναι 10 φορές σαν τη Γαλλία και έχει 22-24 παίκτες κατάλληλους για την Εθνική. Αλλά η Ρωσία  είναι μεγαλύτερη ακόμα και από τη Βραζιλία, έπρεπε να είναι τουλάχιστον στα ημιτελικά των μεγάλων διοργανώσεων. Πρέπει να εντοπίσετε περισσότερα ταλέντα».

–  Στη Ρωσία παίζουν ρόλο και άλλα, όπως το όριο στις μεταγραφές ξένων.
«Όταν η Ισπανία και η Ιταλία άνοιξαν τα σύνορα, τα πρωταθλήματά τους άλλαξαν επίπεδο. Οι ρωσικές ομάδες δεν θα ήταν ψηλά χωρίς τους ξένους επαγγελματίες. Αντίθετα, νομίζω ότι οι ξένοι με την εμπειρία τους βελτιώνουν και τους ντόπιους».

– Ήσασταν παρών σε σημαντικά ματς με τη Ρωσία, όπως το 1999 στο ”Σεντ Ντενί”, όπου καθόσασταν στον πάγκο.
«Δεν είχα παίξει, οπότε δεν θυμάμαι πολλά πράγματα».

– Το 2002 σε ένα φιλικό  στο Παρίσι, είχε γίνει ένας καυγάς.
«Πρώτη φορά το ακούω, πείτε μου περισσότερα».

– Ο Ζιντάν είχε χτυπήσει τον Κάρπιν στα αποδυτήρια.
«Δεν το ξέρω, ειλικρινά, καλύτερα να ρωτήσετε τον Ζιντάν».

– Ίσως  έχετε μάθει για τον Ντένις Τσερίσεφ και τις προοπτικές του;
«Παρακολουθώ το ισπανικό πρωτάθλημα και ξέρω τις δυνατότητες του Ντένις. Είναι πολύ καλό παιδί και δέχεται άδικα σκληρή κριτική μετά τον αποκλεισμό της Ρεάλ από το Κύπελλο. Δεν έπρεπε να παίξει, αλλά μπήκε και έβαλε γκολ. Αυτό ήταν, σαν παίκτης έκανε τη δουλειά του, το πρόβλημα ήταν από τη διοίκηση της Ρεάλ. Είμαι σίγουρος ότι θα μείνει στη Μαδρίτη και δεν θα πωληθεί. Θα βελτιωθεί στη Βαλένθια , θα κερδίσει εμπειρίες και θα επιστρέψει για να παίξει στη Ρεάλ. Νομίζω έτσι θα γίνει,  μπορείτε να ρωτήσετε και τον ”Ζιζού” γι’ αυτό».

– Πρόσφατα είπατε σε μία εφημερίδα ότι αν δεν ήσασταν ποδοσφαιριστής θα γινόσασταν πρωταγωνιστής σε πορνοταινίες.
«Είναι περίεργο αυτό που γίνεται με τον Τύπο. Έδωσα μία συνέντευξη και είπα ότι ενδιαφέρομαι για την ανθρωπολογία, την καταγωγή και την ανάπτυξη των εθνών, αλλά ο δημοσιογράφος αποφάσισε ότι ο όρος ήταν πιο κοντά στην πορνογραφία. Δεν έχω χρόνο ούτε να θυμώσω. Τον πήρα τηλέφωνο, ζήτησα εξηγήσεις και για ώρα άκουγα δικαιολογίες. Δεν ανησυχώ όμως, ήταν κάτι αστείο».

– Η κόμμωσή σας, έχει να κάνει με την καταγωγή  από την Πολυνησία;
«Είναι μέρος της ζωής μου. Από τη μέρα της γέννησής μου μέχρι τα 17, ο πατέρας μου έπαιρνε ένα ξυράφι και με κούρεβε. Αλλά  τότε  αποφάσισα ότι  έπρεπε να σταματήσει και άφησα μακριά τα μαλλιά μου. Έτσι είναι από φυσικού τους και δεν επεμβαίνω καθόλου. Μου αρέσουν».

Δείτε στιγμιότυπα από την παρουσία του Καρεμπέ στην παρουσίαση του logo του Συνομοσπονδιών στη Μόσχα, 500 μέρες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης:


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.