Βαλβέρδε: «Επιτυχίες παντού» (vid)

Αποφασισμένος να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα και σε μια καλή ευρωπαϊκή πορεία εμφανίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε.

Αποφασισμένος να οδηγήσει τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση του νταμπλ στην Ελλάδα και σε μια καλή ευρωπαϊκή πορεία εμφανίστηκε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Βάσκος τεχνικός υπογράμμισε πως το ντέρμπι των «αιωνίων» δε θα κρίνει το εφετινό πρωτάθλημα, παρότι είναι σημαντικό το αποτέλεσμα του ματς στο ΟΑΚΑ, ενώ αναφέρθηκε στη φημολογία περί ενδιαφέροντος της Μπαρτσελόνα προς το πρόσωπό του. Επίσης, μίλησε και για το μέλλον του στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Βαλβέρδε στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την Πέμπτη.


Αρχικά, ο τεχνικός του Ολυμπιακού τόνισε: «Την Κυριακή ξεκινάμε με ένα παιχνίδι δύσκολο απέναντι στον ΟΦΗ. Και από εδώ και πέρα θα είναι ακόμα πιο δύσκολοι οι αγώνες, για το πρωτάθλημα, το Europa League αλλά και για το κύπελλο. Είναι σημαντική η προσπάθεια όλων των ποδοσφαιριστών. Μέχρι σήμερα είχαμε απώλειες λόγω τραυματισμών, αλλά πλέον θα είναι όλοι μαζί για την δύσκολη συνέχεια. Παραλίγο να είχαμε πρόβλημα με τον Μαρκάνο, αλλά ευτυχώς δεν έχει κανένα πρόβλημα και θα παίξει κανονικά».


Για την πορεία της ομάδας του στο Γιουρόπα Λιγκ
«Οι επιτυχίες στην Ευρώπη γίνονται με το πως τα πηγαίνεις στην διοργάνωση, όχι μόνο από το αποτέλεσμα αλλά και από την εικόνα που δείχνει η ομάδα. Έτσι σήμερα κρίνεται ως επιτυχημένη η πορεία μας όχι μόνο από τα αποτελέσματα αλλά και από την απόδοση που είχαμε. Είναι σίγουρο πως θέλουμε να συνεχίσουμε, μέχρι στιγμής τα έχουμε καταφέρει. Θέλουμε να συνεχίσουμε, η Μέταλιστ είναι πολύ καλή ομάδα και πιστεύω ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε. Σίγουρα πάντως θέλουμε να συνεχίσουμε».


Για το αν μπορεί ο Ολυμπιακός να αντέξει και στις τρεις διοργανώσεις
«Αυτό θα φανεί τις επόμενες αγωνιστικές, μέχρι στιγμής έχουμε δείξει πως μπορούμε να το αντέξουμε. Στο κύπελλο μας έχουν μείνει δύο παιχνίδια για να φτάσουμε στον τελικό. Έχουμε ακόμα δύο δύσκολα παιχνίδια, αλλά πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Υπάρχουν όμως και παιχνίδια που έχουμε χάσει βαθμούς, αλλά αυτό θα φανεί στο μέλλον».


Για το  παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο
«Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα και αυτό έχει δημιουργηθεί με όσα έχω δει μέχρι στιγμής. Έχω εμπιστοσύνη γιατί έχει δείξει ότι σε δύσκολες στιγμές έχει δείξει την συγκέντρωση της. Το έχει δείξει και στο παρελθόν πως σε δύσκολα παιχνίδια η ομάδα ανταποκρίνεται. Αυτό που φοβάμαι περισσότερο είναι οι τραυματισμοί μόνο».


Για ττο αν έχει αλλάξει ο ΟΦΗ από το 2-2 του πρώτου αγώνα
«Το επόμενο παιχνίδι είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο ματς γιατί ο ΟΦΗ είναι δυνατή ομάδα, αμύνεται πολύ καλά και κάνεις καλές αντεπιθέσεις. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να το κερδίσουμε. Όσον αφορά το πρώτο παιχνίδι όταν ήμασταν στο 2-0 η ομάδα είχε το μυαλό στο επόμενο παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν πίστευε ότι μπορεί να το χάσει. Χαλαρώσαμε εκεί και γι’ αυτό δεχτήκαμε δύο γκολ που δεν το περιμέναμε. Γι’ αυτό δεν θέλω να γίνει με τίποτα αυτό στο παιχνίδι της Κυριακής με τον ΟΦΗ γιατί μετά παίζουμε με την Μέταλιστ και δεν θέλω με τίποτα να ξανασυμβεί αυτό».


Για το πόσο δύσκολο είναι να κρατάει τους ποδοσφαιριστές του συγκεντρωμένους και να μην σκέφτονται το επόμενο παιχνίδι
«Το πιο δύσκολο πράγμα στις ομάδες είναι η συγκέντρωση. Να ξεχωρίζεις ποιοι είναι οι στόχοι και να συγκεντρώνεσαι σ’ αυτόν που έχει την μεγαλύτερη βαρύτητα. Είναι δύσκολο τόσο για εμάς, όσο και για εσάς και γίνεται προσπάθεια γι’ αυτό. Αυτό που θέλουμε εμείς είναι να έχουμε στο μυαλό μας το παιχνίδι της Κυριακής και μετά αυτό με την Μέταλιστ. Το ίδιο θέλω από όλους το ίδιο και από τον κόσμο».


Για την  διάταξη με τον ΟΦΗ και τις απουσίες στην επίθεση
«Δεν με απασχολούν οι απουσίες, μπορεί να παίξει ο Μιραλάς επιθετικός, μπορεί να παίξει και ο Φουστέρ, έχουμε εναλλακτικές λύσεις».


Για την απόδοση του Κάρολ συγκριτικά με αυτή του Καζίμ Ρίτσαρντς.
Είναι πολύ πιο δύσκολο για ένα παίκτη που παίζει μέσα στο γήπεδο για να συνηθίσει αυτό που η ομάδα του κάνει απ’ ότι με έναν τερματοφύλακα. Για τον τερματοφύλακα είναι πολύ πιο εύκολο και γι’ αυτό είχε αυτή την απόδοση ο Κάρολ».


Για το πως νιώθει που οι ποδοσφαιριστές δεν έχουν ανανεώσει τα συμβόλαιά τους
«Δεν πιστεύω πως αυτό είναι κάποιο πρόβλημα, είναι στη φύση του επαγγέλματος του ποδοσφαιριστή και του προπονητή. Ο παίκτης και ο προπονητής ασχολείται με το συμβόλαιο που έχει αυτή τη στιγμή χωρίς να ασχολείται με αυτό που θα γίνει την επόμενη χρονιά. Και δεν έχω καμία αμφιβολία για τους παίκτες μου ότι δίνουν τα πάντα ακόμα και αν δεν έχει γίνει συζήτηση για τα συμβόλαιά τους. Όπως οι Ιμπαγάσα, Μοδέστο και άλλο. Δεν με απασχολεί καθόλου γιατί δεν έχω κανέναν παράπονο από αυτούς ακόμα και από τους δανεικούς που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό».


Για τη Μέταλιστ
«Έχω ιδιαίτερη εκτίμηση για την Μέταλιστ, είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος, την υπολογίζω πολύ. Έχω δει κάποια πράγματα για την ομάδα αυτή αλλά τώρα με απασχολεί πρώτα το παιχνίδι με τον ΟΦΗ και τίποτα άλλο».


Για το πως αισθάνεται ο ίδιος για τα δημοσιεύματα που τον έχουν για επιλογή της Μπαρτσελόνα
«Δημοσιογραφικές ιστορίες είναι αυτό το ερώτημα. Κάποιες φορές σε βάζουν στην καλύτερη ομάδα του κόσμου και κάποιες φορές σε πετάνε στο δρόμο. Δεν με απασχολούν καθόλου. Είναι πολύ εύκολο να γραφτεί κάτι τέτοιο και δεν με επηρεάζουν καθόλου».


Για το αν έχει αποφασίσει τι θα κάνει την επόμενη, χρονιά και αν έχει μιλήσει με τον κ. Μαρινάκη
«Είναι κάτι που δεν μπορώ να το πω τώρα. Αυτό είναι κάτι που αφορά εμένα και τον πρόεδρο μόνο. Θα το συζητήσουμε και όταν είναι η ώρα θα σας το ανακοινώσουμε».


Για τα επόμενα δύσκολα παιχνίδια στο πρωτάθλημα και για το αν θα κρίνουν τον πρωταθλητή
«Σίγουρα ξεκινάμε μία φάση που τα αποτελέσματα θα είναι καθοριστικά. Και η ομάδα που θα χάσει βαθμούς δεν θα είναι αυτή που θα κατακτήσει και το πρωτάθλημα. Όσο για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό σίγουρα το αποτέλεσμα είναι σημαντικό, αλλά δεν θα κριθεί εκεί ο πρωταθλητής. Το πρωτάθλημα κρίνεται σε άλλα παιχνίδια που χάνεις βαθμούς με μικρότερες ομάδες. Σίγουρα είναι σημαντικό, αλλά δεν θα κρίνει και το πρωτάθλημα. Πάντα σκέφτεσαι και θες να ονειρεύεσαι να τα πετύχεις όλα. Ξέρω όμως ότι μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστώ με λιγότερα. Σίγουρα θέλουμε να πετύχουμε στο πρωτάθλημα, μου αρέσει να συνεχίσουμε στο πρωτάθλημα, αλλά και να πάρουμε το κύπελλο. Τα πάμε καλά μέχρι στιγμής, αλλά θέλουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Ο Παναθηναϊκός τα πάει καλά φέτος, έχει καλή απόδοση, αλλά έτσι και εμείς και θέλουμε να κάνουμε επιτυχίες σε όλα. Σε κάθε περίπτωση ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να είναι περήφανοι οι φίλαθλοί μας στο τέλος».


Για τον ίδιο, αν περνάει καλά και για το αν είναι υπερήφανος ανεξάρτητα από το αν θα πάρει ένα, δύο ή τρία κύπελλα στο τέλος
«Σίγουρα είμαι πάρα πολύ χαρούμενος, και από την πρώτη φορά, όχι μόνο την δεύτερη φορά. Ο κόσμος μου συμπεριφέρεται άψογα, όλοι μου συμπεριφέρονται άψογα κι μέχρι στιγμής είναι όλα καλά. Είμαι ικανοποιημένος και από την ομάδα και απ’ όλα. Είμαι ένα ξένος που του έδωσε δουλειά η Ελλάδα και ξέρω ότι τα πράγματα ποτέ δεν είναι εύκολα. Ξέρω ότι δεν μπορούν να πηγαίνουν πάντα καλά, αλλά στο τέλος ξέρω ότι θα είμαι ευχαριστημένος».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.