F1 Grand Prix Αζερμπαϊτζάν: Τρία στα τρία για τον Φέτελ

Ο Γιώργος Σκευοφύλακας γράφει στο προσωπικό του μπλογκ για τον κυριακάτικο αγώνα της Φόρμουλα 1 και τι πρέπει νσ προσέξουμε στο Αζερμπαϊτζάν.

Τι έγινε στις κατατακτήριες δοκιμές στους δρόμους του Αζερμπαϊτζάν; Ποιος έκανε μοιραία λάθη;  Ποιόν πρέπει να προσέξουμε στον αγώνα της Κυριακής; 
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) ξεκινά από την pole position έχοντας δίπλα του τον Λιούις Χάμιλτον (Mercedes). Στην δεύτερη σειρά οι Βαλτέρι Μπότας (Mercedes) και Ντανιέλ Ρικιάρντο (Red Bull/Renault) απειλούν να κλέψουν την πρώτη θέση.
Ο Φέτελ πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη pole position (56η στην καριέρα του 216η για την Ferrari) για το 2018. Την προηγούμενη φορά που το είχε πετύχει αυτό ήταν το 2013. Αν ο Φέτελ άλλαξε τα στατιστικά ο Ραϊκόνεν με ένα λάθος έχασε την καλύτερη θέση στην εκκίνηση αλλά και να δημιουργήσει μία κυριαρχία για την scuderia.

Αρνητική έκπληξη ο Κίμι Ραϊκόνεν: Όπως και στους προηγούμενους δύο αγώνες, στο Μπαχρέιν και την Κίνα, ο Κίμι Ραϊκόνεν έδειξε να φτάνει κοντά στην πρώτη θέση της εκκίνησης. Ο Φινλανδός ήταν πολύ κοντά στον να ανατρέψει τον καλύτερο χρόνο του συναθλητή του (1: 41,498”), περνώντας στο δεύτερο section με διαφορά 0,2” από τον Φέτελ.

Όμως έκανε ένα λάθος στην 16η στροφή και έχασε πολύ χρόνο. Έτσι όχι μόνο κατέστρεψε την πιθανότητα για την pole position αλλά θα ξεκινήσει από την έκτη θέση της εκκίνησης.
Δεύτερη αρνητική έκπληξη: Η Toro Rosso. Αφού είδε και τους δύο οδηγούς της να συγκρούονται στη μέση του Grand Prix στην Κίνα, παραλίγο να τους δει να επαναλαμβάνουν την καταστροφή στην 15η στροφή του Q1. 

Ευχάριστη έκπληξη η Force India: Η ομάδα από το Silverstone επέστρεψε σε φόρμα στο Μπακού μετά από μια δύσκολη αρχή το 2018 με τον Εστεμπάν Οκόν και τον Σέρτζιο Πέρεζ να την κάνουν την τέταρτη ταχύτερη ομάδα της F1. 

Η στρατηγική των πρώτων: Οι πέντε πρώτοι στην εκκίνηση: Φέτελ, Χάμιλτον, Μπότας, Ρικιάρντο και Φερστάπεν θα ξεκινήσουν των αγώνα με πιο ανθεκτικά σούπερ μαλακά ελαστικά, ενώ οι Ραϊκόνεν και οι δύο της Force India θα ξεκινήσουν με την εξαιρετικά μαλακή γόμα. 
Ο καλύτερος των κατατακτήριων: Ο Σαρλ Λεκλέρκ είχε μία δύσκολη αρχή στην Formula 1, αλλά στις κατατακτήριες δοκιμές στο Μπακού έδειξε γιατί είναι ο μελλοντικός οδηγός της Ferrari. Ο πρωταγωνιστής του πρωταθλήματος F2 ήταν εντυπωσιακός και ξεκινά από την 14η θέση στην εκκίνηση.

Η σειρά της εκκίνησης 

1. Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) 1:41,498”
2. Λιούις Χάμιλτον (Mercedes) +0,179”
3. Βαλτέρι Μπότας (Mercedes) +0,339”
4. Ντανιέλ Ρικιάρντο (Red Bull/Renault) +0,413”
5. Μαξ Φερστάπεν (Red Bull/Renault) +0,496″
6. Κϊμι Ραϊκόνεν (Ferrari) +0,992”
7. Εστεμπάν Οκόν (Force India/Mercedes) +1,025”
8. Σέρτζιο Πέρεζ (Force India/Mercedes) +1,049”
9. Κάρλος Σάινθ (Renault) +1,853”
10. Λανς Στρολ (Williams/Mercedes) 1:43,585”


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.