Σεκιουριτάς με παράνομο όπλο πυροβόλησε από φόβο το ληστή


Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η απόπειρα ανθρωποκτονίας  29χρονου ημεδαπού, ο οποίος πρωινές ώρες της 28-1-2016, μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, βαρύτατα τραυματισμένος, από βολίδα πυροβόλου όπλου. Ο 29χρονος είχε μεταφερθεί στο Νοσοκομείο με αυτοκίνητο που οδηγούσε άγνωστος οδηγός.

Από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής εξακριβώθηκαν τα πραγματικά περιστατικά του τραυματισμού του 29χρονου και ταυτοποιήθηκε ο δράστης.

Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 27-1-2016, 26χρονος ημεδαπός μαζί με συνεργό του αφαίρεσαν από την περιοχή του Ασπροπύργου Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο στη συνέχεια επιβιβάσθηκαν ο 29χρονος μαζί με δύο επιπλέον συνεργούς τους και κατευθύνθηκαν σε εργοστάσιο παρασκευής τσιμέντου στα Άνω Λιόσια με σκοπό την κλοπή.

Ο 29χρονος οδηγώντας το κλεμμένο αυτοκίνητο, παραβίασε την κεντρική πύλη του εργοστασίου και εισήλθε στον περίβολο αυτού. Στη συνέχεια οι δράστες αποβιβάσθηκαν και με τη χρήση βαριοπούλας έθραυσαν τον υαλοπίνακα των γραφείων της εταιρείας και επιχείρησαν να αφαιρέσουν το χρηματοκιβώτιο.

Ο 52χρονος ημεδαπός φύλακας του εργοστασίου που αντελήφθη το συμβάν, με πιστόλι που έφερε παράνομα, πυροβόλησε, όπως ο ίδιος ισχυρίσθηκε υπό το καθεστώς φόβου, αρχικά στον αέρα και ακολούθως κατά του αυτοκινήτου με το οποίο οι δράστες είχαν εισέλθει στο εργοστάσιο. Οι δράστες ακολούθως επιβιβάσθηκαν στο αυτοκίνητο, όπου διαπίστωσαν ότι ο 29χρονος είχε τραυματισθεί και αποχώρησαν. Στη συνέχεια ανέθεσαν σε ημεδαπή να τον μεταφέρει σε Νοσοκομείο.

Το κλεμμένο όχημα βρέθηκε αργότερα, στην περιοχή Νέα Ζωή Ασπροπύργου, ολοσχερώς καμένο.

Σε έρευνα στην οικία του 52χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία (1) θήκη πιστολιού, μία (1) μεταλλική σιδερογροθιά, ένα μέσο εκτόξευσης χημικών (σπρέι) και στο αυτοκίνητό του βρέθηκε μία (1) κάνη πυροβόλου όπλου.

Σε βάρος του 52χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και παράβαση του Νόμου περί όπλων και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Επιπλέον η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος του 26χρονου, του 29χρονου και των τριών συνεργών τους για την απόπειρα κλοπής στην εταιρεία και την κλοπή του οχήματος υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.