Η Amazon μπαίνει στον κόσμο της… ύλης: Ανοίγει εκατοντάδες βιβλιοπωλεία


Όταν πριν από 20 χρόνια η Amazon ξεκινούσε ως ένα μικρό, διαδικτυακό βιβλιοπωλείο, το εγχείρημα ήταν αρκετά τολμηρό και κανείς δεν ήξερε τι θα ακολουθήσει. The rest is history… βεβαίως καθώς όλοι γνωρίζουμε πλέον την Amazon ως έναν πραγματικό κολοσσό του ηλεκτρονικού κόσμου και εμπορίου.

Και αφού άνοιξε στο Σιατλ το πρώτο βιβλιοπωλείο… βιβλιοφάγων, η Amazon σχεδιάζει να περάσει στον κόσμο της… ύλης: ο διευθύνων σύμβουλος της General Growth Properties, Σαντίπ Μαθράνι, είπε, σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ότι στόχος της Amazon είναι να ανοίξει 300 έως 400 φυσικά βιβλιοπωλεία. Ο εκπρόσωπος της Amazon πάντως αρνείται να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Τα νέα για τους βιβλιοπώλες, επί του παρόντος στις ΗΠΑ, δεν είναι και τόσο καλά. Είναι μάλλον 'ανατριχιαστικά' λαμβάνοντας υπόψη ότι εξαιτίας του άγριου ανταγωνισμού από τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία της Amazon αφανίστηκαν αλυσίδες όπως η Borders, ενώ δέχθηκαν βαρύτατα πλήγματα τα βιβλιοπωλεία Barnes & Noble.

Την ίδια ώρα επί του αμερικανικού εδάφους τα μικρά ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία είδαν τις πωλήσεις τους να αυξάνονται, καθώς αρκετοί βιβλιόφιλοι αντιστέκονται και δεν εγκαταλείπουν τα αληθινά ράφια και τη σχέση που αναπτύσσουν με τον βιβλιοπώλη τους…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.