ΠΑΟΚ και Ηρακλής θέση-θέση

Ποιος έχει χρησιμοποιήσει τους περισσότερους τερματοφύλακες; Ποιος «κιτρινίζεται» περισσότερο; Ποια είναι η πιο παραγωγική γραμμή ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ηρακλή; Αυτά και αλλά πολλά, στη σύγκριση του novasports.gr ανάμεσα στις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης που διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε το βράδυ.

Ποιος έχει χρησιμοποιήσει τους περισσότερους τερματοφύλακες; Ποιος «κιτρινίζεται» περισσότερο; Ποια είναι η πιο παραγωγική γραμμή ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ηρακλή; Αυτά και αλλά πολλά, στη σύγκριση του novasports.gr ανάμεσα στις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης που διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε το βράδυ.

Τερματοφύλακες

Τα πράγματα στην πιο κομβική θέση της ενδεκάδας όπως αυτή χαρακτηρίζεται, είναι περίεργα και για τους δύο. Ο Ηρακλής μοιάζει να έχει μεγαλύτερη σταθερότητα σε αυτή τη θέση, αφού το πόστο έχουν μοιραστεί οι Περνίς και Χουάντερσον, με 7 και 14 συμμετοχές αντίστοιχα και τον δεύτερο να αποτελεί τη μόνιμη επιλογή του Νίκου Παπαδόπουλου εδώ και αρκετό καιρό. 

Αντίθετα στον ΠΑΟΚ γίνεται ο… κακός χαμός! Κάτι που φαίνεται και μόνο από το γεγονός πως τέσσερις τερματοφύλακες έχουν καθίσει μέχρι τώρα κάτω από την εστία. Πρόκειται για τους Όλσεν (11), Γλύκο (6), Μελίσσα (2) και Βελλίδη (3), με τον τελευταίο να λογίζεται πλέον ως η βασική επιλογή του Τούντορ, που είχε να αντιμετωπίσει ασταθή απόδοση (Όλσεν) αλλά και τραυματισμούς (Γλύκος).

Αμυντικοί

Εδώ τα πράγματα είναι περισσότερο ισορροπημένα, με αμφότερους τους προπονητές να έχουν χρησιμοποιήσει από οκτώ ποδοσφαιριστές για τις τέσσερις θέσεις της άμυνας. 

Ο ΠΑΟΚ είναι αυτός που έχει πάρει όμως περισσότερα τέρματα από τους αμυντικούς του, με τους Βίτορ, Τζαβέλλα να έχουν πετύχει από δύο (τέσσερα στο σύνολο) εν αντιθέσει με το μόλις ένα του Μπαρτολίνι. Ο Τούντορ παίρνει περισσότερα πράγματα και στον τομέα της δημιουργίας από την αμυντική του γραμμή, αφού η άμυνα του δικεφάλου μετρά 5 ασίστ (Σκόνδρας, Κωνσταντινίδης, Τζαβέλλας, Λέοβατς x2) έναντι μόλις δύο του Ηρακλή (Μπουκουβάλας). 

Πέραν όλων των άλλων, στην άμυνα του γηραιού, πέφτει το… ξύλο της αρκούδας, με τους κυανόλευκους αμυντικούς να μετρούν 25 κίτρινες κάρτες και μία κόκκινη, ενώ στον ΠΑΟΚ το νούμερο είναι χαμηλότερο (18).

Μέσοι

Τρεις μέσοι του ΠΑΟΚ δεν έχουν χάσει σχεδόν κανένα παιχνίδι της ομάδας τους, με τους Τζιόλη, Μακ να μετρούν 20 συμμετοχές (όλες βασικοί) και τον Πέλκα 19. Από εκεί και πέρα ο Τούντορ έχει κάνει μεγαλύτερο rotation στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έχοντας βάλει στον αγωνιστικό χώρο συνολικά μία ενδεκάδα μέσων στα 21 παιχνίδια.

Ο Παπαδόπουλος από την άλλη, έχει χρησιμοποιήσει εννιά παίκτες για ρόλους στο κέντρο του γηπέδου, έχοντας και αυτός τη δική του σταθερή τριάδα. Ο λόγος για τους Πασσά (19), Κυριακίδη (19) και Ιντζόγλου (17). 

Ο ΠΑΟΚ πάντως εμφανίζεται περισσότερο παραγωγικός σε ότι αφορά τους μέσους, παίρνοντας 8 γκολ με τον Μακ να έχει τη μερίδα του λέοντος με 4. Την ίδια στιγμή, ο Ηρακλής έχει πάρει μόλις 4 γκολ από τους μέσους, με τους Ρομάνο (2), Κυριακίδη και Μακρή να έχουν σκοράρει. Σχετικά με τη δημιουργία από τη μεσαία γραμμή και οι δύο ομάδες κινούνται χαμηλά, με 5 και 4 ασίστ αντίστοιχα. Τρεις για τους ασπρόμαυρους έχει ο Πέλκας, ενώ ο Πασσάς με 2 είναι πρώτος για τους Ηρακλειδείς. 

Αν κάποιος παίκτης του Ηρακλή νομίζει πως μπορέσει να φορέσει «ένδυμα περιπάτου» και να… βγει μια βόλτα στο χώρο του ΠΑΟΚ στη μεσαία γραμμή, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτεί! Κι αυτό γιατί οι μέσοι του Τούντορ –με πρώτο και καλύτερο τον Μακ που έχει 5- έχουν αντικρίσει 26 φορές την κίτρινη κάρτα, με το αντίστοιχο νούμερο για τον Ηρακλή να είναι 22. Το κυανόλευκο alter ego του Μακ, λέγεται Ιντζόγλου που με 7 κίτρινες κάρτες είναι πρώτος στη σχετική λίστα. 

Επιθετικοί

Διαφορετική μορφή έχει η επιθετική παραγωγή των δύο ομάδων, αφού η κατανομή των τερμάτων γίνεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο. 

Τα πάντα στην επίθεση του γηραιού, αρχίζουν και τελειώνουν με τον Απόστολο Βέλλιο, που έχει φτάσει τα 10 τέρματα στη φετινή σεζόν (18 συνολικά τα γκολ του Ηρακλή), ενώ τρία γκολ μοιράζονται οι συμπαίκτες του στη γραμμή κρούσης, Τσιλιανίδης, Περόνε και Μπουλούτ.

Τα πράγματα δεν είναι πολύ διαφορετικά στον ΠΑΟΚ, σε ότι αφορά το μισό σκέλος όμως. Εννοούμε φυσικά τον Κλάους Αθανασιάδη, που με 8 γκολ ηγείται της επιθετικής γραμμής του δικεφάλου, ωστόσο η βοήθεια που έχει πάρει στο σκοράρισμα από τους συμπαίκτες του είναι πολύ μεγαλύτερη από την αντίστοιχη στον Βέλλιο. Κι αυτό γιατί Μπερμπάτοφ και Ροντρίγκες έχουν σκοράρει από τέσσερις φορές έκαστος, με τους Μυστακίδη (2) και Ζάιρο να έχουν προσθέσει ακόμα τρία τέρματα. 

Το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ παίρνει περισσότερα πράγματα από την επιθετική του γραμμή, επιβεβαιώνεται ακόμα αν ρίξουμε μια ματιά στις ασίστ. Ο Ροντρίγκες πρωτοστατεί εδώ, έχοντας στο ενεργητικό του τέσσερις τελικές πάσες από τις επτά συνολικά της επιθετικής γραμμής της ομάδα του Τούντορ, ενώ το αντίστοιχο νούμερο για τον Ηρακλή είναι το «4», που μοιράζεται στους Τσιλιανίδη (2), Περόνε, Μπουλούτ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.