Τα “χρυσά” κορίτσια στο Novasports.gr (vid)

Ασημάκη, Ρουμπέση και Κούβδου, τρία κορίτσια που το περασμένο καλοκαίρι πάτησαν την κορυφή του κόσμου χαρίζοντας στη χώρα μας τη μεγαλύτερη διάκριση σε επίπεδο εθνικών ομάδων, μίλησαν στο Novasports.gr για τις επιτυχίες, τις δυσκολίες, αλλά και για την Πολιτεία, η οποία δεν βρίσκεται στο πλευρό τους.

Ασημάκη, Ρουμπέση και Κούβδου, τρία κορίτσια που το περασμένο καλοκαίρι πάτησαν την κορυφή του κόσμου χαρίζοντας στη χώρα μας τη μεγαλύτερη διάκριση σε επίπεδο εθνικών ομάδων, μίλησαν στο Novasports.gr και στη Σεμίνα Χριστοδούλου για τις επιτυχίες τους, για τις δυσκολίες που περνάει το άθλημα τους, για το χαμένο τελικό από την Ιταλία αλλά και για την Πολιτεία, η οποία δεν βρίσκεται στο πλευρό τους.


Για την ήττα στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με την Ιταλία:


Ρουμπέση: Ήταν το κακό πρόσωπο που είχαμε, ήταν το χειρότερο παιχνίδι που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς έτυχε να είναι στον τελικό, έχουμε πολύ μέλλον ακόμα, έχουμε ένα βασικό στόχο που είναι το Προολυμπιακό τουρνουά και ελπίζουμε μετά από τα λάθη που κάναμε στον τελικό να εμφανιστούμε πολύ καλύτερες στον επόμενο αγώνα.


Ασημάκη: Στους τελικούς δεν υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερς. Μπορεί να είχαμε κερδίσει την Ιταλία τις προηγούμενες έντεκα φορές αλλά ο τελικός είναι ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι και παρουσιάστηκαν καλύτερες από εμάς. Εμείς δεν ήμασταν συγκεντρωμένες, αφήσαμε τη διαφορά να ανοίξει πολύ, δεν ήμασταν καλές ούτε επιθετικά ούτε αμυντικά με αποτέλεσμα να μην έχουμε χρόνο μετά να την κλείσουμε. Πιστεύω ότι αν είχαμε μια περίοδο ακόμα θα φέρναμε το παιχνίδι στα ίσα αλλά δεν πειράζει, μαθαίνουμε.


Για το Προολυμπιακό τουρνουά:


Κούβδου: Πρέπει να εμφανιστούμε πολύ καλές σε όλα τα παιχνίδια κατά την γνώμη μου για να μην αφήσουμε περιθώριο να μας αμφισβητήσουν και να μπορέσουμε τελικά να πάμε. Δεν είναι κάτι εύκολο, είναι κάτι πολύ δύσκολο. Είναι σαν ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα.


Ρουμπέση: Από τις δώδεκα ομάδες του Προολυμπιακού, οι εφτά είναι στο τοπ όλου του κόσμου όποτε κάθε αγώνας είναι ένας τελικός για εμάς.


Ασημάκη: Όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους αλλά μπορείς και να χάσεις για αυτό δεν υπάρχει κανένα παιχνίδι εύκολο ουσιαστικά. Το κάθε παιχνίδι έχει την δική του δυσκολία.


Για την στάση της Πολιτείας μετά και την κατάκτηση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος: 


Κούβδου: Με την μεγάλη επιτυχία που είχαμε το καλοκαίρι, που είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού σε ομαδικό άθλημα, μας πλησίασαν πολλοί εκείνη την περίοδο και μας έταξαν ουσιαστικά πράγματα, μας ζήτησαν να μιλήσουμε, να πούμε τι θέλουμε, τι ζητάμε. Το μόνο που ακούσαμε τότε ήταν υποσχέσεις, δεν έχουμε πάρει  τίποτα, ουσιαστικά ούτε αυτά που δικαιούμαστε όχι κάτι παραπάνω. Ακούστηκαν και άλλα σενάρια, μάλιστα ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ήρθε και μας είπε μια μέρα πριν τον τελικό ότι ψάχνουν τρόπους για να μην πάρουμε ένα πριμ που δικαιούμαστε από το κράτος για το Παγκόσμιο και το Πανευρωπαϊκό του 2010. Γι αυτό ζητήσαμε να μην βρεθεί κάποιος από την Πολιτεία κατά την επιστροφή μας από την Ολλανδία αν δεν έχει να μας δώσει απαντήσεις άμεσα στα θέματα που έχουμε συζητήσει.


Για τη Βουλιαγμένη και αν η διοίκηση βρίσκεται κοντά στις παίκτριες:


Ρουμπέση: Νομίζω είμαστε ένα από τα τυχερά σωματεία, μας υποστηρίζει και η πρόεδρος και όλοι όσοι είναι μέσα στο συμβούλιο, έχουμε σχεδόν όλα τα απαραίτητα.


Για τον ελεύθερο χρόνο που έχουν:


Κούβδου: Όταν κάνεις πρωταθλητισμό τα ωράριά σου είναι πιο περιορισμένα ωστόσο σε περιόδους που έχουμε ρεπό και κάποιο μικρό στοπ από την προπόνηση βρίσκουμε ευκαιρίες για να περάσουμε καλά.


Αν πρέπει να επιβεβαιώνει κάθε μέρα τον τίτλο της καλύτερης πολίστριας του κόσμου και αν θα ήθελε να αγωνιστεί σε μια ομάδα του εξωτερικού:


Ασημάκη: Σίγουρα, παγκόσμιες πρωταθλήτριες είμαστε, έχουμε δημιουργήσει απαιτήσεις και το πιο δύσκολο είναι να κρατηθείς στην κορυφή όχι απλά να βρεθείς κάποια στιγμή εκεί. Για αυτό πρέπει να προσπαθούμε καθημερινά και να δίνουμε το καλύτερο μας σε κάθε αγώνα. 


Έχω παίξει μια χρονιά στο εξωτερικό, είχα παίξει στο πρωτάθλημα της Ισπανίας στα 18 μου, θα ήθελα να το ξανακάνω γιατί νομίζω είναι μια τελείως διαφορετική εμπειρία να παίζεις σε μια ξένη λίγκα. Θα ήθελα να παίξω στην Ιταλία κάποια στιγμή, αυτήν την χρονιά δεν το έκανα γιατί ήταν και η Προολυμπιακή χρονιά και ήταν για όλους μας πολύ σημαντικό να βρισκόμαστε στην Ελλάδα και να προετοιμαζόμαστε έτσι ώστε η Εθνική ομάδα, που είναι πάνω από όλα, να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμη στο Προολυμπιακό. Από κει και πέρα θα δούμε.


Για το ποια παίκτρια κάνει την διαφορά στην Εθνική και  για τα περιθώρια βελτίωσής τους:


Ρουμπέση: Νομίζω ότι κάθε παίκτρια κάνει την διαφορά στην ομάδα που έχουμε. Κάθε παίκτρια έχει διαφορετικό ρόλο στην ομάδα και τον κάνει με τον καλύτερο τρόπο που μπορεί και νομίζω ότι είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των προπονητών που έχουμε ότι εκμεταλλεύονται την καθεμία στο είδος της και νομίζω ότι είναι και ένα από τα μυστικά αυτής της επιτυχίας της ομάδας. Είναι δύσκολα τα πράγματα και το καταλαβαίνουμε και εμείς αλλά είναι κάποια πράγματα βασικά που ζητάμε. Να βρούμε ένα κολυμβητήριο να κάνουμε μια προετοιμασία και ένα γυμναστήριο θεωρώ ότι είναι κάτι βασικό για μια ομάδα που πάει σε μια Ολυμπιάδα, οπότε σίγουρα υπάρχουν πολλά περιθώρια για ένα τέτοιο σύλλογο.


Για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα:


Κούβδου: Νομίζω, έχει περισσότερο το θεατρικό μέσα της και πειράζει τους άλλους η Αλεξάνδρα. Γελάμε πολύ, περνάμε πολλές ώρες μαζί όλα τα κορίτσια και γίνονται διάφορα μεταξύ μας, περνάμε ωραία.


Όσο για την προσέλευση του κοινού στις πισίνες:

Τι άλλο να κάνουμε; Ότι μπορούμε κάνουμε και εμείς. Δεν νομίζω ότι είμαστε από τα αθλήματα που γινόμαστε γνωστές…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.