Τσιτσιπάς: «Να εμπνεύσω περισσότερους να παίξουν τένις στην Ελλάδα»

Μεγάλο αφιέρωμα και συνέντευξη στον Στέφανο Τσιτσιπά έχει η εξειδικευμένη στο τένις ιστοσελίδα tennis.com, με αφορμή τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και κυρίως την εντυπωσιακή άνοδο στο Νο 40 της ATP.

Μεγάλο αφιέρωμα και συνέντευξη στον Στέφανο Τσιτσιπά έχει η εξειδικευμένη στο τένις ιστοσελίδα tennis.com, με αφορμή τις εξαιρετικές του εμφανίσεις και κυρίως την εντυπωσιακή άνοδο στο Νο 40 της ATP.

O κορυφαίος Ελληνας τενίστας, που αποκλείστηκε πρόωρα στο Open της Μαδρίτης από τον 27χρονο Ρώσο Εβγκένι Ντόνσκοϊ, εντυπωσίασε πρόσφατα στο τουρνουά της Βαρκελώνης, όταν έφτασε έως τον τελικό, γνωρίζοντας την ήττα από τον Ράφα Ναδάλ. Μία διαδρομή που του επέτρεψε να σκαρφαλώσει στο Νο 40 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Ο 19χρονος Ελληνας είναι ένας ταχέως αναδυόμενος τενίστας, με μια σαφή εικόνα του ποιος είναι, τι θέλει και πού πηγαίνει», σημειώνει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα.

«Ταξιδεύοντας στον κόσμο 30 εβδομάδες το χρόνο είναι ο καλύτερος τρόπος να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου και αισθάνομαι πολύ υπερήφανος που εκπροσωπώ τα μπλε και λευκά χρώματα της σημαίας μου. Αισθάνομαι πραγματικά χαρούμενος που μπορώ να κάνω κάτι καλό για τη χώρα μου. Απλώς προσπαθώ να κάνω το καλύτερο δυνατό και να υπενθυμίσω στους ανθρώπους ότι ο καθένας μπορεί να γίνει καλός παίκτης του τένις, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται», είπε ο Τσιτσιπάς.

«Στην Ελλάδα η συνάντησή μου στον τελικό με τον Ναδάλ έγινε κάτι σαν viral. Πολλοί άνθρωποι μιλούσαν γι ‘αυτό και είχα πολλές συνεντεύξεις που έκανα στα μεγάλα MME στην Ελλάδα. Τράβηξε την προσοχή των ανθρώπων. Υπήρχαν μερικοί πολιτικοί που μου έδωσαν συγχαρητήρια. Ημουν πολύ χαρούμενος που γνώρισα τόση προσοχή. Μου δίνει ένα κίνητρο να πάω ακόμη καλύτερα στο μέλλον, και να γίνω ακόμα πιο δημοφιλής. Ελπίζω να εμπνεύσω περισσότερους ανθρώπους να παίξουν τένις στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

Πριν από το 2018, ο Τσιτσιπάς είχε καταγράψει μόνο τέσσερις νίκες σε διάφορα τουρνουά. Τώρα, μέσα σε μόλις τέσσερις μήνες, έχει πετύχει 14 νίκες σε αυτό το επίπεδο.

«Έχω κάνει μεγάλες βελτιώσεις στο παιχνίδι μου από πέρυσι. Ίσως πέρασα σε άλλο επίπεδο στο παιχνίδι μου. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη δουλειά που κάνω στην Ακαδημία Μουράτογλου στη Γαλλία με τον προπονητή μου Κερέι Ανμπακάρ. Πρόκειται για μια διαδικασία βήμα προς βήμα. Αυτός είναι ο υπεύθυνος για εμένα στην ακαδημία και κάνει μια φανταστική δουλειά», είπε.

Υπεύθυνος της ακαδημίας είναι, φυσικά, ο Πάτρικ Μουρατόγλου, ο οποίος έχει αναδείξει με την προπόνησή του, μεταξύ άλλων τη Σέρενα Ουίλιαμς.

«Εκανα μερικά μαθήματα με τον ίδιο τον Πάτρικ και μου έδωσε μια ιδέα για κάποια πράγματα που θα μπορούσα να κάνω. Μου έδωσε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Προπονούμαι στην ακαδημία του εδώ και τρία χρόνια. Ο ρόλος του ήταν μεγάλος. Μου έδωσε και νέες ιδέες. Δίνει κάτι επιπλέον που δεν πίστευες ότι θα μπορούσες να προσθέσεις στο παιχνίδι σου. Είναι πολύ έμπειρος. Είναι ένα πρότυπο για μένα», συμπλήρωσε.

«Αισθάνομαι πολύ άνετα να παίζω σε χώμα. Έχω ένα σαφές σχέδιο όταν παίζω σε αυτήν την επιφάνεια και δεν έχει σημασία με ποιον παίζω. Πρόκειται για την τακτική που χρησιμοποιώ και προσπαθώ. Απλώς προσπαθώ να κάνω τα σωστά πράγματα στο γήπεδο και μου αρέσει να παίζω σε χώμα. Η συνάντησή μου με τον Ναδάλ ήταν μια πολύ καλή εμπειρία. Θα την αποκαλούσα την εμπειρία μιας ζωής. Ήταν κάτι που ονειρευόμουν εδώ και πολλά χρόνια και τελικά συνέβη. Δύο πράγματα με εντυπωσίασαν πολύ στον Ναδάλ: η δύναμή του και η ταχύτητά του. Κατάλαβα με κάποιο τρόπο ποια είναι η διαφορά να γίνει κάποιος κορυφαίος και σεβαστός παίκτης και είδα πόση δουλειά θα πρέπει να κάνω για να φτάσω στο επίπεδο του. Είναι σαν να είμαστε δύο διαφορετικοί παίκτες, εγώ και εκείνος. Και το κατάλαβα. Σε αυτή την επιφάνεια, ο Ναδάλ είναι πέντε φορές καλύτερος από μένα».

Η νίκη του στο Μόντε Κάρλο απέναντι στον Σαποβάλοφ είναι αυτή που ξεχωρίζει. «Η νίκη στο Μόντε Κάρλο ήταν μεγάλη ώθηση για μένα. Είχα χάσει από αυτόν τρεις φορές στη σειρά. Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη για μένα. Ένιωσα μετά από αυτόν τον αγώνα, ότι μπορούσα να πάρω καλά αποτελέσματα στο χώμα. Ήταν ένα ωραίο συναίσθημα. Είναι πολύ σημαντικό για μένα να φτιάξω τους Next Fin Finals, εκεί όπου όλοι οι καλύτεροι παίκτες κάτω των 21 ετών έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν ο ένας τον άλλον. Είναι πράγματι ένας από τους στόχους μου για το τρέχον έτος. Είμαι πραγματικά ανυπόμονος γι αυτό και είναι πολύ μεγάλο κίνητρο. Είχα κάποιες καλές νίκες πέρυσι στους προκριματικούς αγώνες, οπότε κατάλαβα αμέσως πιο είναι το επίπεδο μου και πόσο καλά μπορώ να παίξω. Περιμένω να πάω καλύτερα, αλλά όλα έχουν μία σειρά. Έχω εμπειρία. Είναι θέμα χρόνου».

Tο μπάσκετ είναι ένα από τα αγαπημένα αθλήματα του Στέφανου Τσιτσιπά και βεβαίως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο από εκείνους που ξεχωρίζει:

«Είμαι πολύ υπερήφανος γι ‘αυτόν. Δεν τον ξέρω προσωπικά, αλλά τον συμπαθώ. Είναι ένας από τους πιο διάσημους αθλητές. Αλλά είμαι φανατικός φίλαθλος των Χιούστον Ρόκετς και τους ακολουθώ στο Instagram».

Πάντως παρά το γεγονός ότι παρακολουθεί με ενδιαφέρον τα άλλα αθλήματα, είναι επικεντρωμένος επίσης πως να εξελίσσει το παιχνίδι του: «Υπάρχουν πολλά πράγματα στο παιχνίδι μου που πρέπει να βελτιώσω. Μπορώ να γίνω πιο γρήγορος και να αποκτήσω μεγαλύτερη σιγουριά. Θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά και σίγουρα η βελτίωση θα έρχεται κάθε χρόνο. Μέσα σε έξι μήνες, είδα μια μεγάλη διαφορά στην ανάπτυξη του σώματός μου. Το όλο μου παιχνίδι είναι διαφορετικό. Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω την πρόοδο. Εριξα μια γρήγορη ματιά στον αγώνα μου με τον Ναδάλ στη Βαρκελώνη, αλλά προτιμώ να βλέπω τους αγώνες που κερδίζω, γιατί μπορώ να δω τι δουλεύει και τι μπορώ να διορθώσω στο γήπεδο. Είναι πιο ικανοποιητικό. Αρχισα σοβαρά με το τένις, όταν ήμουν 12 χρονών. Έτσι θέλω μόνο να αφήσω κάτι μεγάλο πίσω, να κερδίσω τουρνουά, να κερδίσω τουρνουά Grand Slam, να γίνω δημοφιλής, να κάνω δημοφιλές το άθλημα στην Ελλάδα, να γίνω δημοφιλής στην Ελλάδα και να σπάσω ρεκόρ. Αυτό είναι κάτι που θα με κάνει πολύ, πολύ ευτυχή, εάν το επιτύχω μέσα από το τένις. Αυτός είναι ο στόχος μου για το μέλλον».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.