“Νικητής” ο Προμηθέας στο 2-0 του Ολυμπιακού

Απίστευτο σε εξέλιξη ματς στο ΣΕΦ, με τον Προμηθέα να κάνει επιμέρους σκορ 44-16, να παίρνει προβάδισμα στην τελική ευθεία του αγώνα αλλά τον Ολυμπιακό να λυτρώνεται από τρίποντο του Παπανικολάου λίγο πριν τη λήξη, για το τελικό 89-88!

Απίστευτο σε εξέλιξη ματς στο ΣΕΦ, με τον Προμηθέα να κάνει επιμέρους σκορ 44-16, να παίρνει προβάδισμα στην τελική ευθεία του αγώνα αλλά τον Ολυμπιακό να λυτρώνεται από τρίποντο του Παπανικολάου λίγο πριν τη λήξη, για το τελικό 89-88!

Τα “είδαν όλα” οι ερυθρόλευκοι, που έκαναν σπουδαίο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν μέχρι και με 22 πόντους (60-38), ωστόσο η ζώνη του Μάκη Γιατρά, έκανε απελπιστικά δύσκολη την επιθετική ζωή των παικτών του Σφαιρόπουλου, που βρέθηκαν πίσω στο σκορ 76-82, στα 4 λεπτά πριν το φινάλε. 

Με Γουίλτζερ, Σπανούλη και μεγάλο τρίποντο του Παπανικολάου επανήλθε ο Ολυμπιακός, που είδε τον κορυφαίο των ηττημένων, Πρέιτερ, να αστοχεί σε λέι απ στην τελευταία φάση του αγώνα!

Ο Αμερικανός είχε 22 πόντους με 10/12 δίποντα, μεγάλο ματς από τον Φαγέ με 17 πόντους και 8 ριμπάουντ, 15 πόντους πρόσθεσε ο Χολ ενώ 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 7 πόντους είχε ο Τουντζιαράκης.

Στους 20 πόντους σταμάτησε ο Σπανούλης, έχοντας ακόμα 7 ασίστ, 5 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 4 λάθη, Πρίντεζης και Ρόμπερτς ακολούθησαν σε παραγωγικότητα με 13 και 10 πόντους αντίστοιχα.

Με εξαιρετικές συνεργασίες στην επίθεση, οι Πειραιώτες ήταν πολύ παραγωγικοί, παίρνοντας ήδη διαφορά 18 πόντων στην πρώτη περίοδο (29-11). Στον ίδιο ρυθμό, οι παίκτες του Σφαιρόπουλου προχώρησαν με πατημένο το “γκάζι” και διατήρησαν μεγάλο προβάδισμα που έφτασε και τους 19 (49-30) ενώ στις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου, ο πίνακας έγραψε 60-38. 

Ήταν το σημείο που ο Μάκης Γιατράς επέλεξε τη ζώνη στην άμυνα, με τα αποτελέσματα να είναι εμφανή πολύ σύντομα. Με επιμέρους 26-14 μέχρι το 30′, ο Προμηθέας είχε ρίξει τη διαφορά στους 10 (74-64), ενώ το τέταρτο δεκάλεπτο, ξεκίνησε με επιμέρους 18-2 για το 76-82 των Πατρινών!

Ο Ολυμπιακός δεν είχε καθαρό μυαλό στην επίθεση, και χρειάστηκε ένα καλάθι+φάουλ του Γουίλτζερ αλλά και πρωτοβουλίες του Σπανούλη, για να ισοφαρίσει (82 όλα). Πρέιτερ και Φαγέ, τα… έβαζαν όλα, για να φτάσουμε στην προτελευταία φάση, με τον Σπανούλη να αστοχεί για τρεις αλλά να μαζεύει το ριμπάουντ και τον Παπανικολάου στη συνέχεια να κάνει το 89-88 πίσω από τα 6.75. 

Ο Πρέιτερ αστόχησε στο -υπό πίεση- λέι απ, ο Φαγέ δεν μπόρεσε στη συνέχεια, με την κόρνα της λήξης να τον βρίσκει με δάκρυα στα μάτια από την υπέρ προσπάθεια…

Συνέχεια πλέον, την επόμενη Τρίτη (29/6) στην Πάτρα, με τον Ολυμπιακό να θέλει μία νίκη για να προκριθεί στους τελικούς.

Live Blog ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ



Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.