Από άλλον… πλανήτη (video)

Ένας καταπληκτικός Τάσος Μπακασέτας πέτυχε το πρώτο χατ τρικ της καριέρας του και οδήγησε τον Πανιώνιο στο 3-0 επί της Skoda Ξάνθης.

Ένας καταπληκτικός Τάσος Μπακασέτας πέτυχε το πρώτο χατ τρικ της καριέρας του και οδήγησε τον Πανιώνιο στο 3-0 επί της Skoda Ξάνθης. Οι “κυανέρυθροι” πανηγύρισαν την πρώτη τους νίκη μετά από τέσσερα ματς στη Σούπερ Λιγκ, αλλά και πρώτη επί των ακριτών μετά από 6 χρόνια και 11 παιχνίδια ανεξαρτήτου έδρας.

Ψηφίστε εδώ τον MVP της 26ης Αγωνιστικής και κερδίστε 5.000 ευρώ μετρητά!

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά όχι και τις φάσεις, ενώ οι γηπεδούχοι… είχαν τον Μπακασέτα. Με το “τρίποντο” αυτό ο Πανιώνιος έκανε τεράστιο βήμα για την πέμπτη θέση (προσωρινά είναι τέταρτος), την οποία η Ξάνθη ουσιαστικά ξεχνά μετά τη σημερινή της ήττα.

Τα αρχικά πλάνα
Στο 4-2-3-1 του Ουζουνίδη και μπροστά απ’ τον Διούδη ξεκίνησαν από δεξιά προς αριστερά οι Βλάχος, Πατσατζόγλου, Ρισβάνης, Τασουλής. Κόρμπος, Σιώπης ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ και οι Μασούρας, Μπακασέτας, Καθάριος συνέθεσαν την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Ανσαριφάρντ.

Παρόμοια διάταξη και από τον Λουτσέσκου, με τον Τσέναμο στην εστία, τους Μπέρτο (δεξιά), Γουάλας μπακ και τους Γούτα, Λισγάρα στόπερ. Φλίσκας, Λουσέρο ήταν οι δύο στον άξονα, με τους Σολτάνι, Ντιμιτρόφ στις πτέρυγες και τον Ορφανίδη πίσω από τον Σκούρτη, ο οποίος βρέθηκε στην κορυφή της επίθεσης.

“Χτύπησε” στο τέλος
Η Ξάνθη είχε την κατοχή της μπάλας από τα πρώτα λεπτά του ματς και είναι χαρακτηριστικό ότι στο φινάλε αυτού τα σχετικά ποσοστά ήταν 60%-40% υπέρ της. Δεν απείλησε, όμως, ποτέ ουσιαστικά τον Διούδη, καθώς ο Σκούρτης έμοιαζε αποκομμένος στη γραμμή κρούσης.

Ο Πανιώνιος δε φάνηκε αρχικά να βρίσκεται σε καλή μέρα, αλλά στο τέλος του ημιχρόνου ο Μπακασέτας φρόντισε να διασκεδάσει και με το παραπάνω τις εντυπώσεις. Στο 39′ άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση μακρινού φάουλ και τον Τσέναμο να φέρει ακέραια ευθύνη, αφού η μπάλα πέρασε μέσα από τα χέρια του (το γκολ είναι υποψήφιο για Best Goal της 26ης Αγωνιστικής, ψηφίστε εδώ και κερδίστε 5.000 ευρώ μετρητά!).

Στο 42′ δε, ο τερματοφύλακας της Skoda δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα, όταν ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων με ωραίο αριστερό σουτ από το ημικύκλιο διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα και αυτά της ομάδας του (το γκολ είναι υποψήφιο για Best Goal της 26ης Αγωνιστικής, ψηφίστε εδώ και κερδίστε 5.000 ευρώ μετρητά!).
 
Μάλιστα, ο Μπακασέτας απείλησε και τρίτη φορά μέχρι το 45′, αλλά αυτή τη φορά ο αντίπαλος γκολκίπερ λειτούργησε σωτήρια για την εστία του.

Την έσωσε στο δεύτερο
Η τελευταία απόκρουση ανέβασε και την ψυχολογία του Τσέναμο, ο οποίος στο δεύτερο ημίχρονο αναδείχθηκε σε ήρωα της αδυναμίας του. Οι επιθετικοί των φιλοξενούμενων δεν έδειξαν ποτέ ικανοί να βάλουν δύσκολα στον Διούδη, αλλά αντίθετα αυτοί του Πανιώνιου έψαξαν έντονα το τρίτο γκολ.

Από το 48′ μέχρι το 50′ ο Τσέναμο απέκρουσε διαδοχικά προσπάθειες των Μπακασέτα, Μασούρα, Ρισβάνη και κράτησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Το κερασάκι στην τούρτα, πάντως, ήρθε στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ο Μπακασέτας που έψαχνε το “παρθενικό” του χατ τρικ, το βρήκε, αδειάζοντας με ωραία ντρίμπλα τον Λισγάρα και νικώντας με ακόμη έναν τρόπο, δεξί πλασέ από την περιοχή, τον Τσέναμο (το γκολ είναι υποψήφιο για Best Goal της 26ης Αγωνιστικής, ψηφίστε εδώ και κερδίστε 5.000 ευρώ μετρητά!).

Πανιώνιος (Μαρίνος Ουζουνίδης): Διούδης, Βλάχος, Πατσατζόγλου, Ρισβάνης, Τασουλής, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (90’+1′ Μπαργκάν), Μπακασέτας, Καθάριος (60′ Καραμάνος), Ανσαριφάρντ (82′ Τζανδάρης)

Skoda Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Γούτας, Λισγάρας, Γουάλας, Λουσέρο, Φλίσκας (46’ Παπαστεριανός), Σολτάνι, Ορφανίδης, Ντιμιτρόφ (58’ Νιέτο), Σκούρτης (58’ Καπετάνος)


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.