Με την αύρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης

Για έβδομη φορά και πέμπτη διαδοχική η Πορτογαλία δηλώνει παρούσα σε τελική φάση Μουντιάλ. Αυτή τη φορά μάλιστα τη συνοδεύει και η αύρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, καθώς πριν από δύο καλοκαίρια στα γήπεδα της Γαλλίας έσπασε με κρότο την ταμπέλα της «ηττοπαθούς ομάδας».

Για έβδομη φορά και πέμπτη διαδοχική η Πορτογαλία δηλώνει παρούσα σε τελική φάση Μουντιάλ. Αυτή τη φορά μάλιστα τη συνοδεύει και η αύρα της πρωταθλήτριας Ευρώπης, καθώς πριν από δύο καλοκαίρια στα γήπεδα της Γαλλίας έσπασε με κρότο την ταμπέλα της «ηττοπαθούς ομάδας». 

Έχουν παρέλθει 52 χρόνια από την καλύτερη στιγμή της σε Μουντιάλ, που ήταν η τρίτη θέση στην Αγγλία το 1966, μάλιστα στην παρθενική της παρουσία! Στην τελευταία της συμμετοχή, χωρίς το Φερνάντο Σάντος στον πάγκο, περιορίστηκε στη φάση των ομίλων, καθώς έχασε τη δεύτερη θέση από τις ΗΠΑ στη διαφορά τερμάτων. 

Πηγαίνει στη Ρωσία ως νούμερο 4 στην κατάταξη της FIFA και θα αντιμετωπίσει διαδοχικά στον όμιλο Ισπανία, Μαρόκο, Ιράν. 



ΑΣΤΕΡΙ

Συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών στην ιστορία του αθλήματος και ταξιδεύει στη Ρωσία με τον τίτλο του καλύτερου ποδοσφαιριστή της FIFA για δεύτερη σερί σεζόν και πέμπτη στην καριέρα του. Ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Πορτογαλίας και της Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει κατακτήσει το τρόπαιου του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως και το «αντίπαλον δέος» του, στην τρέχουσα ποδοσφαιρική εποχή, ο Λιονέλ Μέσι. Αμφότεροι το επιθυμούν διακαώς…

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Ο Φερνάντο Σάντος ανέλαβε την Πορτογαλία μετά την αποτυχία του προηγούμενου Μουντιάλ. Στα γήπεδα της Γαλλίας άφησε οριστικά και αμετάκλητα στο παρελθόν τις ημέρες εθνικής ποδοσφαιρικής απογοήτευσης για τους Πορτογάλους και συμπλήρωσε την κατάκτηση του  Euro 2016 με την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ. Ανήκει ήδη στο πάνθεον του πορτογαλικού ποδοσφαίρου αφού χάρισε στη χώρα του το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της σε επίπεδο εθνικών ομάδων. 
  
ΠΟΡΕΙΑ

Πήρε λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων στην ισοβαθμία με την Ελβετία την πρώτη θέση και την απευθείας πρόκριση, καθώς η δεύτερη θέση έστελνε στα μπαράζ. Άρχισε με το … αριστερό καθώς ηττήθηκε εκτός έδρας από την Ελβετία, στα υπόλοιπα όμως εννέα ματς κατέγραψε μόνο νίκες. Ουγγαρία, Νήσοι Φερόε, Λετονία και Ανδόρα άλλωστε δεν αποτελούν αντιπάλους «αγκάθια»…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.