Επίσκεψη ανθρωπιάς

Το κέντρο υποδοχής αστέγων δήμου Αθηναίων, όπου σε καθημερινή βάση διανέμονται από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών δωρεάν γεύματα σε απόρους, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου

Το κέντρο υποδοχής αστέγων δήμου Αθηναίων, όπου σε καθημερινή βάση διανέμονται από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών δωρεάν γεύματα σε απόρους, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου ανδρών, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, ενώ ήταν παρών ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

    Στη διαδικασία του συσσιτίου, που οργανώνει καθημερινά η φιλανθρωπική εταιρεία “Αποστολή”, συμμετείχαν ο τεχνικός διευθυντής εθνικών ομάδων Τάκης Φύσσας, ο συνεργάτης του κ. Σάντος, Λεωνίδας Βόκολος, και οι διεθνείς ποδοσφαιριστές Κώστας Χαλκιάς, Στέφανος Καπίνο, Γιάννης Ζαραδούκας, Γιάννης Μανιάτης και Γρηγόρης Μάκος. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Πιλάβιος δώρισε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο την επίσημη μπάλα της Εθνικής στο EURO 2012.

    Για το δράμα που ζουν καθημερινά χιλιάδες άποροι μίλησε ο αρχιεπίσκοπος αναφέροντας: «Οι εικόνες που αντικρίζουμε καθημερινά είναι συγκλονιστικές. Αισθάνομαι πικραμένος όταν βλέπω συνανθρώπους μας να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Είναι ημέρες γιορτής και χαράς, αλλά μας κατακλύζουν συναισθήματα λύπης. Η Αρχιεπισκοπή προσπαθεί να βοηθήσει τον πάσχοντα άνθρωπο και θα συνεχίσει να το πράττει. Ευχαριστώ τους παίκτες της Εθνικής Ομάδας, που με την παρουσία τους στέλνουν το δικό τους μήνυμα αγάπης, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε και αυτή την κρίση», πρόσθεσε ο αρχιεπίσκοπος”.

    Ο αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΕΠΟ για την ευαισθησία του, όπως είπε και πρόσθεσε: «Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα μας το καλοκαίρι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και προσωπική υγεία και οικογενειακή ευτυχία σε όλους τους ποδοσφαιριστές».

    Ο κ. Πιλάβιος ανταπάντησε : «Είναι εξαιρετικό το έργο που επιτελεί ο Μακαριότατος και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Εμείς ήρθαμε εδώ με τα παιδιά της Εθνικής για να διαδοθεί αυτή η προσπάθεια. Ευχαριστώ πολύ, καλά Χριστούγεννα σε όλους».

    Από την πλευρά των διεθνών, ο Κώστας Χαλκιάς τόνισε: «Η προσπάθεια που γίνεται είναι αξιέπαινη. Εμείς προσφέρουμε απλώς ηθική συμπαράσταση αυτές τις μέρες στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Εύχομαι να γίνει παράδειγμα για όλους το έργο της Εκκλησίας, καθώς βλέπουμε δίπλα μας να υπάρχουν προβλήματα επιβίωσης. Η ΕΠΟ και εμείς, οι παίκτες της Εθνικής, ξέρουμε ότι υπάρχουν συνάνθρωποί μας που χρειάζονται τη βοήθειά μας».


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.