“Όσοι ξέρουν από ποδόσφαιρο…”

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο προσωπικό του blog για την ισοπαλία 0-0 της ΑΕΚ με την Καλλονή στη Λέσβο και την εικόνα, που παρουσίασαν οι "κιτρινόμαυροι" στη συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο Μανώλης Βογιατζάκης γράφει στο blog του για την 5η διαδοχική κακή εμφάνιση της ΑΕΚ εκτός έδρας και για όσους δεν δέχονται την κριτική.
Ομολογώ ότι αρχικά ξαφνιάστηκα ακούγοντας τον Γκουστάβο Πογέτ να υποστηρίζει αμέσως μετά το τέλος του αγώνα στην Μυτιλήνη ότι αν η ΑΕΚ είχε σκοράρει στα πρώτα λεπτά θα είχε πάρει τη νίκη με 6-0. Ενδεχομένως να ισχύει αυτό, ενδεχομένως και όχι. Δεν πρόκειται να μάθουμε, γιατί με τα “αν” δεν γράφτηκε ποτέ καμία ποδοσφαρική ιστορία. Ήταν άλλωστε η πέμπτη διαδοχική κακή εμφάνιση των “κιτρινόμαυρων” εκτός έδρας.

Η δεύτερη φορά που με ξάφνιασε ο προπονητης της Ένωσης ήταν λίγα λεπτά αργότερα όταν στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε, τόνισε μεταξύ άλλων: “Όλοι όσοι ξέρουν από ποδόσφαιρο, γνωρίζουν ότι αν είχαμε βάλει τις δύο ευκαιρίες στην αρχή του ματς, θα μπορούσαμε να μιλάμε για ένα σκορ 4-0 ή 5-0”.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τόσο ποδόσφαιρο όσο ο Ουρουγουανός τεχνικός, ο οποίος είχε μια εξαιρετική πορεία ως παίκτης και συνεχίζει μια αξιόλογη πορεία ως προπονητής. Γενικά πάντα πίστευα ότι αυτό δεν μπαίνει στο ζύγι. Δηλαδή ξέρεις λίγο ή πολύ ποδόσφαιρο. Το πρόβλημα δεν είναι η νίκη ή η ήττα σε ένα ματς (αν και στο τέλος αυτό μετράει στον επαγγελματικό αθλητισμό), αλλά μια ακόμα κακή εμφάνιση. Με τα ελάχιστα που μπορώ να αντιληφθώ, ως φίλαθλος πάνω απ’ όλα, αδυνατώ να κατανοήσω πως είναι δυνατόν να γίνεται προσπάθεια ώστε να δικαιολογηθεί το γεγονός αυτό, απλώς και μόνο με δύο ευκαιρίες που χάθηκαν στα πρώτα έξι λεπτά και με ένα δοκάρι λίγο πριν το τέλος.
Για να μην παρεξηγηθώ. Ειλικρινά πιστεύω ότι ο Πογέτ είναι πολύ καλός προπονητής και από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ έβαλε τη δική του “σφραγιδα”. Γι’ αυτό και η Ένωση άλλαξε προς το καλύτερο το αγωνιστικό της πρόσωπο και πήρε συνεχόμενες νίκες που την έφεραν στη δεύτερη θέση. Όπως όμως αποθεώθηκε (δικαίως) από το σύνολο του τύπου και των φιλάθλων στις επιτυχίες της ομάδας, τώρα δεν θα πρέπει να κρύβεται πίσω από δικαιολογίες. Όταν η κριτική είναι καλοπροαίρετη, θα πρέπει να είναι καλοδεχούμενη.

Για μια ομάδα επιπέδου ΑΕΚ δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ως δικαιολογία το γεγονός ότι στα πρώτα έξι λεπτά κόντρα στην Καλλονή δημιούργησε δύο τεράστιες ευκαιρίες για γκολ. Η μία μάλιστα από κεντρικό αμυντικό. Στα υπόλοιπα 84 λεπτά συν τις καθυστερήσεις τι έκανε; Το δοκάρι του Μπουονανότε και κάποια ακόμα σουτ, τα οποία απείλησαν ελάχιστα τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Αν αυτό πείθει, τότε πάω πάσο.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ έπαιζε κόντρα στην τελευταία ομάδα της βαθμολογίας, η οποία έχει αποχαιρετήσει εδώ και καιρό την κατηγορία. Σαν να μην έφτανε μάλιστα η δημόσια τοποθέτηση του προπονητή, ακολούθησαν και οι δηλώσεις του Ντίντακ Βιλά στην κάμερα των καναλιών Novasports, λίγο μετά το τέλος του ματς. Ο Ισπανός, στην ερώτηση που του τέθηκε για το αν πιστεύει ότι η ΑΕΚ δημιούργησε τις ευκαιρίες που έπρεπε, με δεδομένο ότι αντιμετώπιζε μια υποβιβασμένη ομάδα, απάντησε θετικά. Ότι δηλαδή όντως το πιστεύει. Συγγνώμη αλλά δεν μπορώ καν να σκεφτώ ότι υπάρχει παίκτης της ΑΕΚ, ο οποίος είναι πεπεισμένος πως η ομάδα του έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι σε έναν αντίπαλο που ήδη σχεδιάζει τα πλάνα του για την κατώτερη κατηγορία. Πόσο μάλλον όταν αυτή η εμφάνιση έρχεται ως συνέχεια διαδοχικών κακών εμφανίσων μακριά από το Ολυμπιακό στάδιο.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.