Ο Νόβακ Τζόκοβιτς πανηγυρίζει το 14ο γκραν σλαμ (videos)

Με εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε του Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο με 6-3, 7-6(4), 6-3 στον τελικό του Αμερικάνικου Όπεν και έφθασε τα 14 γκραν σλαμ στην καριέρα του.

Με εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε του Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο με 6-3, 7-6(4), 6-3 στον τελικό του Αμερικάνικου Όπεν. Ο Σέρβος τενίστας χρειάστηκε 3 ώρες και 15 λεπτά για να πάρει τον 3ο τίτλο του στη Νέα Υόρκη και να φθάσει τους 14 σε γκραν σλαμ. Εφθασε, πλέον, τον Πίτ Σάμπρας στην 3η θέση της λίστας των τενιστών με τους περισσότερους τίτλους σε γκραν σλαμ. 

Ο Τζόκοβιτς συμπλήρωσε 15 νίκες επί του Ντελ Πότρο, με τον Αργεντινό να έχει νικήσει μόλις 4 φορές τον μεγάλο αντίπαλό του. Για την επιτυχία του ο νικητής του Αμερικάνικου Οπεν θα πάρει 3.800.000 δολάρια, ενώ ο ηττημένος θα βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό 1.850.000 δολάρια.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως ο Τζόκοβιτς παίρνει για τέταρτη φορά στη σπουδαία καριέρα του δύο γκραν σλαμ σε μία χρονιά, αφού τον Ιούλιο κυριάρχησε στο Γουίμπλεντον. Χάρη στην επιτυχία του, προσπερνάει τον Ντελ Πότρο στην παγκόσμια κατάταξη και ανεβαίνει στο Νο3, αφήνοντας τον Αργεντινό στο Νο4.

Να σημειωθεί πως η τελευταία ήττα του Τζόκοβιτς ήταν από τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Τορόντο. Εκτοτε, κατέκτησε το Μάστερς του Σινσινάτι, ενώ πήρε το Αμερικάνικο όπεν χωρίς να χάσει ούτε σετ, φθάνοντας τους 71 τίτλους στην καριέρα του, στον 102ο τελικό του.

Για τον Ντελ Πότρο ήταν ο δεύτερος τελικός στη Νέα Υόρκη. Ο πρώτος ήταν το 2009.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.