Το Λονδίνο ανήκει στην Τότεναμ!

Η ομάδα του Ποτσετίνο επικράτησε της Τσέλσι με 3-1, την υποχρέωσε στην πρώτη φετινή ήττα της στο πρωτάθλημα και την προσπέρασε στη βαθμολογία.

Η Τότεναμ ήταν η θριαμβεύτρια του λονδρέζικου ντέρμπι, αφού ήταν ανώτερη -ειδικά στο πρώτο ημίχρονο- της Τσέλσι, επικρατώντας με 3-1, και φιγουράρει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος έχοντας 30 βαθμούς, αφήνοντας την Τσέλσι στους 28. 

Στο 8’ ο Έρικσεν εκτέλεσε το φάουλ, ο Άλι πρόλαβε τον Κόβατσιτς, νικώντας και τον Κέπα Αρισαμπαλάγα, ανοίγοντας το σκορ για τα «Σπιρούνια», με το έκτο γκολ του απέναντι στους «Μπλε» στα πέντε τελευταία ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Προτού προλάβει η Τσέλσι να αντιδράσει, δέχθηκε και δεύτερο γκολ από τον Κέιν στο 16’, με σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, με τον Άγγλο επιθετικό να έχει 25 γκολ σε αναμετρήσεις μεταξύ ομάδων του Λονδίνου (ρέκορντμαν παραμένει ο Σέριγχαμ με 32 γκολ). 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Τσέλσι έψαξε το γκολ, αλλά άφησε και χώρους τους οποίους εκμεταλλεύτηκε άριστα η Τότεναμ, με τον Σον να σκοράρει στο ανοικτό γήπεδο αφού χόρεψε τον Νταβίντ Λουίζ, φτάνοντας τα 50 γκολ σε 154 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. 

Η Τσέλσι κατάφερε να μειώσει σε 3-1 στο 85’, με κεφαλιά του Ζιρού, ύστερα από σέντρα του Αθπιλικουέτα, ωστόσο δεν κατάφερε να αποφύγει την πρώτη ήττα της στη φετινή Premier League. 

Premier League, 13η αγωνιστική

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΤΣΕΛΣΙ 3-1

1-0 Άλι (8’), 2-0 Κέιν (16’), 3-0 Σον (54’), 3-1 Ζιρού (85’)

«Wembley», Λονδίνο, Αγγλία

Διαιτητής: Μάρτιν Άτκινσον

Κίτρινες κάρτες: Ζορζίνιο (71’) –  Ρούντιγκερ (19’), Αζάρ (45+3’)
Κόκκινες κάρτες: 

Τότεναμ (4-2-3-1): Λιορίς (αρχ.)  –  Οριέ, Φόιτ, Αλντερβάιρελντ, Ντέιβις –  Ντάιερ, Σισοκό –  Έρικσεν, Άλι, Σον (78’ Λαμέλα) –  Κέιν

Προπονητής: Μαουρίσιο Ποτσετίνο

Τσέλσι (4-3-3): Αρισαμπαλάγα –  Αθπιλικουέτα (αρχ.), Ρούντιγκερ, Λουίζ, Αλόνσο –  Καντέ, Ζορζίνιο, Κόβατσιτς (58’ Μπάρκλεϊ) –  Γουίλιαν (76’ Ζιρού), Μοράτα (58’ Πέδρο), Αζάρ

Προπονητής: Μαουρίτσιο Σάρι


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.